Έγκλημα στην Τήνο: Αμετανόητος ο 90χρονος για την δολοφονία του 52χρονου Διευθυντή Αγιογραφίας | Χρόνια διαμάχη είχαν δράστης και θύμα

0
1314

Φονικό στην Τήνο: Ο 90χρονος δράστης δημιουργούσε συχνά προβλήματα, λένε κάτοικοι του νησιού

tinos-drastis-main_2

O 90χρονος δημιουργούσε και στον δήμο προβλήματα, καθώς έμπαινε μέσα σε συνεδριάσεις και φώναζε – To χρονικό του εγκλήματος

Ασύλληπτο μοιάζει το έγκλημα στην Τήνο, με μια ασήμαντη αφορμή να οπλίζει το χέρι του δράστη. Ο 90χρονος, ο οποίος σκότωσε τον 52χρονο με καραμπίνα, το μεσημέρι της Κυριακής, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν για τον ηλιωμένο ότι φαινόταν να μην είναι ισορροπημένος ψυχολογικά ενώ συχνά δημιουργούσε προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες είχαν διαφορές για ασήμαντες αφορμές, όπως τον ηλιακό θερμοσίφωνα, καλώδια κ.λπ. Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο κτίριο. Ο ηλικιωμένος στο ισόγειο και το θύμα στον πρώτο όροφο.

Κάποια στιγμή, όταν γίνονταν εργασίες στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι, ο δράστης είχε βγει έξω και δημιουργούσε φασαρίες. Να σημειωθεί πως το πάρκινγκ είναι δημόσιο.

Κάτοικοι του νησιού αναφέρουν πως ο δράστης δεν έχει σώας τας φρένας, ωστόσο κανείς δεν πίστευε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 90χρονος δημιουργούσε και στον δήμο προβλήματα, καθώς έμπαινε μέσα σε συνεδριάσεις και φώναζε με αποτέλεσμα να επεμβαίνει η αστυνομία και να τον απομακρύνει.

Το χρονικό της φονικής επίθεσης

Το θύμα βγήκε από το σπίτι για να μπει στο αυτοκίνητο, ενώ ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και τότε ο δράστης κατέβηκε, πλησίασε το θύμα και έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζαμί του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.

Ο δράστης είχε κάνει μήνυση στο θύμα ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μήνυση για αυτοδικία επειδή είχε τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα.

Το θύμα από την πλευρά του είχε κάνει μήνυση στον δράστη για απόπειρα σωματικών βλαβών καθώς είχε προσπαθήσει να τον χτυπήσει με μαγκούρα και ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί.

Tο δηλητηριασμένο πηγάδι και οι μηνύσεις

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εν ψυχρώ δολοφονία του 50χρονου αγιογράφου από τον 93χρονο δράστη την Κυριακή το μεσημέρι στην Χώρα της Τήνου.

Όπως αποκαλύπτεται από αστυνομικές πηγές, δράστης που ομολόγησε και θύμα είχαν χρόνια διαμάχη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 93χρονος και το θύμα που διέμεναν στο ίδιο κτήριο, είχαν για χρόνια διαφορές και είχαν αλληλομηνυθεί.

Ο κατηγορούμενος είχε κάνει μήνυση στον 50χρονο, υποστηρίζοντας ότι είχε ρίξει δηλητήριο το πηγάδι του, ενώ το θύμα είχε μηνύσει τον ηλικιωμένο, επειδή ο τελευταίος είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει.

Ο ηλικιωμένος, φέρεται να είχε στήσει καρτέρι και πυροβόλησε με την καραμπίνα του τον αγιογράφο δύο φορές, με αποτέλεσμα το θύμα να πεθάνει ακαριαία.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου στις 12.00 το μεσημέρι οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας άκουσαν τον 93χρονο να φωνάζει από το μπαλκόνι του σπιτιού του «Εγώ το έκανα. Εγώ τον σκότωσα».

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συνελήφθη άμεσα ένας ηλικιωμένος ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα 52χρονο στην Τήνο

Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ