Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Σπέτσναζ έπεσαν οι Ουκρανοί νεοναζί που βασάνιζαν αιχμαλώτους

0
1874

Τα σκληρά βίντεο που είχαν δημοσιευτεί έδειχναν, Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους στα πόδια και να τους αφήνουν κάτω στο έδαφος να αιμορραγούν μέχρι να πεθάνουν

Πλήγμα στους Ουκρανούς νεοναζί κατάφερε ο ρωσικός στρατός, καθώς μονάδες των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων Spetsnaz, κατάφεραν να συλλάβουν αξιωματικούς της Ουκρανίας οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για βασανισμούς Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Βλαντιμίρ Σαμνάνοφ.

Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, ως οι Ουκρανοί υπήκοοι Σεργκέι Βελίτσκο, με το παρατσούκλι «Χιλή» και Κονσταντίν Νεμίτσεφ «μέλος της ομάδας οπαδών της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μέταλιστ».

Τα σχετικά βίντεο που είχαν δημοσιευτεί και απεικόνιζαν τον βασανισμό Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, είχαν σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα, ενώ μέσω αυτών οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν του Ουκρανούς εγκληματίες πολέμου

Το σκληρό υλικό έδειχνε, Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους στα πόδια και να τους αφήνουν κάτω στο έδαφος να αιμορραγούν. Μάλιστα, τα φρικτά βασανιστήρια είχαν ως αποτέλεσμα ένας εκ των Ρώσων αιχμαλώτων να πεθαίνει Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει περισσότερους Ρώσους αιχμαλώτους να φτάνουν και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί τους πυροβολούν όλους στα πόδια.

Τα πλάνα από τα βασανιστήρια σε αιχμαλώτους που θεωρούνται έγκλημα πολέμου τραβήχτηκαν στην περιοχή του Χάρκοβο. Δύο από τους εκτελεστές αναγνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους φερόμενους δράστες είναι μαχητής του ναζιστικού τάγματος Azov το οποίο έχει εξολοθρευτεί σχεδόν ολοσχερώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ