Πλεύρης: Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων | Δεν θα μετράμε αριθμό….

0
974

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για μια νέα λογική βάσει της οποίας οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα – Σε όσους δηλαδή είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα φάση του κορωνοϊού ως ενδημικού ιού.

«Βρισκόμαστε κοντά στην αλλαγή του testing», αποκάλυψε μιλώντας στο ACTION24 και την εκπομπή «BRIEFING» ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, ήταν πολύ σημαντικό να δοθεί μεγάλο βάρος στην καταγραφή κρουσμάτων όταν επικράτησε η μετάλλαξη Δέλτα, όμως πλέον βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας. «Η μετάλλαξη Όμικρον, δίνει πολλαπλές αλλά ήπιες νοσήσεις και για αυτό τα δεδομένα αλλάζουν», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, μπαίνουμε σε μια νέα λογική όπου οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα. Δηλαδή, σε όσους είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

«Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων, αλλά αυτό θα γίνει σε ένα χρονικό περιθώριο όπου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ