5.000 εκκρεμείς συντάξεις στα Δωδεκάνησα

0
656

«Χωρίς αλλαγές και αγνοώντας τις προτάσεις μας, ψηφίστηκε το νο- μοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ που δίχως άλλο έχει στόχο την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και του κράτους πρόνοιας, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα» δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ από τα Δωδεκάνησα και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων e-ΕΦΚΑ Δωδεκανήσου Νίκος Κατσιούλας.

«Ένα πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού» τόνισε «θα ήταν μέρος των χρημάτων που προορίζονται για «τα υψηλού επιπέδου» ακριβοπληρωμένα στελέχη που θα προσληφθούν από
τον ιδιωτικό τομέα, να δοθούν σε ιατρούς που έρχονται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Έτσι δεν θα αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι από Λέρο, Κάλυμνο που έρχονται στη Κω να περνάνε τα παιδιά τους από επιτροπές αναπηρίας περιμένοντας 6-7 ώρες αξημέρωτα στο ΙΚΑ»

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων e- ΕΦΚΑ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την στοχοποίηση και απαξίωση της δουλειάς των εργαζομένων, τα απαρχαιωμένα προγράμματα υπολογιστών, την έλλειψη ψηφιοποίησης, τις τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες και στα υποκαταστήματα της Δωδεκανήσου, παράγοντες που ευθύνονται, όπως εξήγησε, και για τις καθυστερήσεις έκδοσης των συντάξεων.

«Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα», πρόσθεσε, «αλλά και οι πιστοποιημένοι συνεργάτες (λογιστές, δικηγόροι), οι οποίοι έχουν διεκπεραιώσει μόνο είκοσι συντάξεις.

Να σημειωθεί ότι για κάθε σύνταξη ένας πιστοποιημένος συνεργάτης πληρώνεται με 250 ευρώ, στις τέσσερις συντάξεις εισπράττει 1.000 ευρώ, δηλαδή μισθό ενός υπαλλήλου που πρέπει να βγάλει 70 συντάξεις τον μήνα».

Πέντε χιλιάδες είναι οι εκκρεμείς συντάξεις στα Δωδεκάνησα, δήλωσε ο κ. Κατσιούλας, μεταξύ αυτών και καινούργιες και πολλές με παράλληλη ασφάλιση που θα αντιμετωπίζονταν, όπως είπε, «με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

«Η κοινωνική ασφάλιση είναι δημόσιο αγαθό. Αυτή τη στιγμή ένας εργαζόμενος με 50 ημέρες ασφάλισης έχει οικογενειακό βιβλιάριο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο τον χρόνο, όχι ότι είναι η καλύτερη, όταν όμως θα μπει μέσα η ιδιωτική εταιρεία να δούμε αν ακόμα και αυτά τα κε- κτημένα θα διατηρηθούν» υπο-
γράμμισε ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ.

Πηγή: ertnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ