Alert! Σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στη Φλώρινα – Ρωγμές σε κτήρια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Έγινε αισθητός μέχρι τη Λάρισα

0
1627

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα – Μέσα σε δέκα λεπτά σημειώθηκαν τέσσερις μετασεισμοί

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ έγινε πριν λίγα λεπτά  3 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 14,3 χιλιομέτρων. Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ήταν ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό ενώ έγινε αντιληπτός ακόμη και μέχρι τη Λάρισα.

Μέσα στα επόμενα δέκτα λεπτά καταγράφηκαν άλλες τέσσερις σεισμικές δονήσεις, 3,5 Ρίχτερ 19 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, 4,1 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων και 2,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

seismos-tora-1


Η ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα για τον σεισμό

Ρωγμές σε κτίρια της Β. Μακεδονίας από τον σεισμό της Φλώρινας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

σκοπια

Μικρές ζημιές σε κτίρια στην περιοχή  Μπιτόλα –  Έγινε αισθητός από την Λάρισα μέχρι την Βουλγαρία

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Βόρεια Μακεδονία ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Φλώρινα. Η δόνηση έφτασε ακόμα και στην πρωτεύουσα της χώρας στα Σκόπια.

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο που κυκλοφορεί στο twitter από χρήστες που δείχνει την στιγμή της ισχυρής δόνησης διάρκειας περίπου 30 δευτερολέπτων:

Επιπλέον, σε ανάρτηση του ο  υπουργός της Τοπικής Αυτοδίοικησης, Goran Milevski, μοιράστηκε στο facebook μικροζημιές και ρωγμές σε κτίρια από τον σεισμό στην περιοχή Μπιτόλα που βρίσκεται  πολύ κοντά στην Φλώρινα.

Δείτε την ανάρτηση του:

Νύχτα αγωνίας στη Φλώρινα: Στους δρόμους οι κάτοικοι της πόλης μετά τον ισχυρό σεισμό

Νύχτα αγωνίας στη Φλώρινα: Στους δρόμους οι κάτοικοι της πόλης μετά τον ισχυρό σεισμό

Σεισμός: Ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Φλώρινας έγινε ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:43 χθες, Κυριακή, αφού το επίκεντρό του εντοπίζεται μόλις 2 χλμ από την κεντρική πλατεία, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης».

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων -κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών- ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Μετά τον πρώτο σεισμό, οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους, ενώ ακολούθησαν και αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, με επίκεντρο τις περιοχές Ακρίτας και Άνω Κλεινές, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν τού έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

Κάτοικοι της Φλώρινας, αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις πλατείες, ενώ κάποιοι μετακίνησαν τα οχήματά τους σε ανοικτούς χώρους ακόμη κι έξω από την πόλη, προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες)

Ειδήσεις σήμερα:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ