Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι – Πάνω από 315 διασώσεις από ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική

6
2444

Τελευταίοι απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή των Θρακομακεδόνων  – Μεταξύ των εγκλωβισμένων ήταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και πυροσβέστες – Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη – Δείτε βίντεο

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι πολίτες στη Βαρυμπόμπη  που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της φωτιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Τελευταίοι απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή των Θρακομακεδόνων. Μέχρι τις εννέα το βράδυ αστυνομία και πυροσβεστική είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 315 περιπτώσεις απεγκλωβισμού πολιτών από τις περιοχές που χτύπησε η πύρινη λαίλαπα.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο. Αυτή την ώρα αστυνομικοί ψάχνουν πόρτα- πόρτα για ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

spiti-porta-porta3

 

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παρέμεναν οι δύο ηλικιωμένοι που ήταν αποκλεισμένοι δίχως όμως να είχαν κινδυνεύσει.

Στο μεταξύ, η φωτιά μπήκε μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν «ζώνη» και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να γίνει αποτίμηση για όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα και τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Για τις πυρκαγιές θα γίνει έκτακτη ενημέρωση στις 9 απόψε από τον κ. Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι στην πυρκαγιά της Αττικής έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη, οι Αδάνες, το Μορτερό και οι Θρακομακεδόνες, ενώ σε επιφυλακή είναι όλες οι δυνάμεις για τυχόν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προς Αθήνα, διακόπηκε η κυκλοφορία πριν από λίγο στην έξοδο για Καπανδρίτι. Επίσης, κλειστή είναι η Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης έως οδό Ερυθραίας , Ερυθραίας από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία, ταβέρνα «Λάμπρος»).

Εν τω μεταξύ, Με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251. Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ. Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, μία μηχανή, ένα όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε ξενοδοχεία με έξοδα του κράτους η διανυκτέρευση των πυρόπληκτων

Οι πυρόπληκτοι  έχουν τη δυνατότητα να τηλεφωνούν στον ΕΟΔΥ (1135) προκειμένου να λάβουν καθοδήγηση για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν για σήμερα με έξοδα του κράτους

Μεγάλη φωτιά: Εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό – Φλόγες στο Τατόι

spitia-fotia-varimpompi-arthro

Καίγονται σπίτια σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες –  Η πυρκαγιά πέρασε το ρέμα της Χελιδονούς- Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, όπου από το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά. Ήδη, στη Βαρυμπόμπη και στον οικισμό Αδάμες, που έχουν εκκενωθεί, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής. Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτεινόταν δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ καλύτερη ήταν η  εικόνα στους Θρακομακεδόνες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης και του Ολυμπιακού Χωριού. Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

112_olymp

Πολύ νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή. Παρά τις εντατικές προσπάθειες και το τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες τελικώς πέρασαν το ρεύμα της Χελιδονούς.

Πυροσβέστες πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στη Βαρυμπόμπη και πραγματοποιούν εκκενώσεις. Στις 19.00 γνωστοποιήθηκε ότι με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισότεροι πολίτες που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό στη Βαρυμπόμπη, ενώ πέρασε ο κίνδυνος και για τους αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο, όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο. Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Μέχρι στιγμής, 6 ατομα με αναπνευστικά προβλήματα έχουν διακομισθεί στο Σισμανόγλειο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια στο 251.  Σε εφημερία τεθηκαν τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Σισμανόγλειο και Γεννηματάς. Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας βρίσκεται το ΕΚΑΒ. Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα και οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

Οι φλόγες έχουν φτάσει έως τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού, μία ανάσα δηλάδη από τον κατοικημένο ιστό της πόλης, για την κατάσβεση των οποίων επιχειρούν εντατικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε εφαρμογή έχουν τεθεί επίσης όλα τα σχέδια πυροπροστασίας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Νέα μεγάλη φωτιά-τραγωδία: Καίγονται σπίτια σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες Live εικόνα- Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά  – Εκκενώνεται όλη η περιοχή – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες  έχει φτάσει η φωτιά και ήδη καίγονται κατοικίες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Ύστερα από προειδοποιήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, με εντολή του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα σπίτια της περιοχής. Εκκλήσεις απευθύνουν στους κατοίκους να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων έχει δημιουργηθεί γύρω από τις φλόγες, προκειμένου να μην περάσει  η φωτιά το ρεύμα της Χελιδονούς, καθώς έτσι η πυρκαγιά θα επεκταθεί στην Κηφισιά. Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν τη «μάχη» με τη φωτιά.

Ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός αναφέρει «Η κατάστση εδώ είναι τραγική. Έχω την αίσθηση ότι έχουν καεί δεκάδες σπίτια στις Αδάμες». Αντιθέτως, ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται σπίτια στις Αδάμες, παρά μόνο ότι έχει γίνει προληπτική εκκένωση.

Πριν από λίγο, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που απελευθερώθηκαν από τους Ιππικούς Ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν μπορεί προς το παρόν να σταματήσει τη φωτιά.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί όλα τα σχέδια πυροπροστασίας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Μεσσηνία: Εντολή για εκκένωση σε Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, Άγιο Γεώργιο - Μήνυμα από το 112

Η συγκεκριμένη φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο πριν λίγες ώρες – Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη…

Εύβοια: Φωτιά τώρα στη Δάφνη Μαντουδίου – Εκκενώνονται τρία χωριά

Φωτιά στην Καστανιά Μάνης: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Καστάνια, Άγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Μιχάλης Βρεττός αντιδήμαρχος Αχαρνών στο open tv.: Πείτε μου ποιος είναι πολιτική προστασία να πάρω τηλέφωνο. Δεν το σηκώνει κανείς. Έξαλλος ο άνθρωπος και με το δίκιο του. Τι πρέπει να γίνει λέει για να σηκωθούν αεροπλάνα να φτάσει η φωτιά στην Ομόνοια; Μα κύριε Μιχάλη η πολιτική προστασία ασχολείται με εμβόλια 😂.

    • Χαλαρωσε που ακομα και σε τετοιες στιγμες οι Συριζαιοι κανουν αντιπολητευση.Πρωτα δεν ηταν ο υπευθηνος αντιδημαρχος αυτος βγηκε στα καναλια να κανει αντιπολητευση και εσυ αναμεταδιδεις προβατακη.Ακομα δεν καταλαβες τι κακο εκανε στη χωρα ο Συριζα;Ειδαμε τους υπευθηνους του και τον Τσιπρα στο Ματι.

    • Τι θα έκανες εσύ αν ήσουν στην θέση του κάθε Χαρδαλιά? Με πάνω από 80 ενεργές εστίες σε μια μέρα με τον χειρότερο καύσωνα των τελευταίων σαράντα ετών? Απλά είσαι ένας ΛΕΛΕΣ σαχλαμάρας που για δήθεν αντιπολιτευτικους η για φθηνά αστειακια λόγους ξερνάς βατράχια. Ένας ΒΛΑΚΑΣ όπως αρκετοί άλλοι σαν την πάρτυ σου. Υπάρχουν και στιγμές που χρειάζεται σοβαρότητα. Κάτι που δεν σε χαρακτηρίζει.

      • Να κοψει το λαιμο του να τις σβησει τις εστιες ο Χαρδαλιας! Για το Ματι μας ελεγαν οτι σε 20 λεπτα θα την εσβηναν με 9 μποφορ! Χθες 2 μποφορ ειχε στη Βαρυμπομπη βλακα ε βλακα που βγηκες να πουλησεις σανο του Κουλη δε ντρεπεσαι!

  2. Τα είπε η Ιερά Σύνοδος τι συμβαίνει. Ας πει την άλλη Κυριακή στα πλαίσια του κηρύγματος πως γίνεται η εκκένωση περιοχής από πολίτες. Και τέλος πάντων κάθε Κυριακή ας αναλύει όποιο επίκαιρο θέμα επ’ ωφελεία ποιμνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ