«Διευκολύνσεις» εμβολιασμένων: Ποιοι χώροι ανοίγουν, πώς θα ελέγχεται η είσοδος – Προ των πυλών οι ανακοινώσεις

27
1488

Εστίαση «δύο ταχυτήτων» κατ’ επιλογή των επιχειρηματιών – Πώς θα ελέγχεται η είσοδος των εμβολιασμένων – Όλες οι διευκολύνσεις που εξετάζονται – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις – Έσπασε το φράγμα των 8.000.000 δόσεων

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες προκειμένου να διασφαλιστεί πως, με όποιο τρόπο κριθεί ορθότερο, θα ανοίξουν ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες όσο πιο σύντομα γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις είναι συνεχείς, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάζονται νυχθημερόν ενώ το «παρών» έδωσε και τις προηγούμενες ημέρες και η Επιτροπή Βιοηθικής. Ο στόχος ο εξής ένας: Να προχωρήσουμε άμεσα στην παροχή διευκολύνσεων σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όπως εξήγησε άλλωστε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σκοπός είναι να ενθαρρυνθεί ο πληθυσμός να εμβολιαστεί, και όχι η επιβολή περιορισμών.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως από χθες έγραφε το protothema.gr ήταν θέμα 24ώρων να μάθουμε πώς θα επιστρέψουν πλήρως στην κανονικότητα οι εμβολιασμένοι. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε το τοπίο, κάνοντας λόγο για σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα.

«Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε.

Οι πέντε βασικές διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι τα εξής:

Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς
Εχει ήδη ανακοινωθεί ότι από τη Δευτέρα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς self test σε εργασία και γυμναστήρια (15 μέρες μετά τη β’ δόση)
Ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου

Ποιοι χώροι ανοίγουν χωρίς μέτρα για εμβολιασμένους

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης και της εστίασης να επιλέγουν εάν επιθυμούν να εξυπηρετούν μόνον εμβολιασμένους ή όλους τους πολίτες. Σε περίπτωση που επιλέγουν το πρώτο δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά τα μέτρα ενάντια στην πανδημία και οι χώροι θα λειτουργούν κανονικά. Εάν ο επιχειρηματίας επιλέξει να μην διαχωρίσει τους πελάτες του, τότε θα μπορεί να τους εξυπηρετήσει στους εξωτερικούς χώρους και μόνο ενώ κάθε άλλο μέτρο που είναι σε ισχύ θα πρέπει να τηρηθεί.

Κυβερνητικές πηγές μετέδιδαν πως είναι σημαντικό να διευκρινιστεί πως οι όποιες διευκολύνσεις αφορούν σε δραστηριότητες δευτερεύουσας σημασίας και όχι καταστήματα που αφορούν σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους κλπ. Οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι υποχρεωμένες να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες.

Πώς θα ελέγχεται η είσοδος των εμβολιασμένων

Τώρα, σε περίπτωση που μία επιχείρηση επιλέξει να εξυπηρετεί μόνον εμβολιασμένους, προκύπτει το ερώτημα, πώς θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος. Όπως πληροφορείται το protothema.gr αυτό θα είναι αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε επιχείρησης και εδώ έρχεται ο ρόλος του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η είσοδος των πελατών στους χώρους θα γίνεται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού (είτε του εθνικού ή του ευρωπαϊκού). Από την στιγμή που τα σχετικά αυτά έγγραφα διαθέτουν barcode, θα γίνει διαθέσιμη μία εφαρμογή (application) μέσω της οποίας θα ελέγχεται εάν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Όσο για το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή οι παραπάνω διευκολύνσεις,, αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα από τον Ιούλιο από την στιγμή που όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, όλος ο ενήλικος πληθυσμός μπορεί να εμβολιαστεί άμεσα εφόσον το επιθυμεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο αυτό θα διαρκέσει για όσο διαρκεί ο θερμός καιρός στην χώρα μας, δηλαδή το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όταν επέλθει η ανάγκη οι εν λόγω επιχειρήσεις να εξυπηρετούν πελάτες μόνο σε εσωτερικούς χώρους, τότε το πλαίσιο θα επανεξεταστεί και θα λάβει υπόψιν και την όποια αποδοτικότητα που επέδειξε η εφαρμογή του το καλοκαίρι αλλά και την πορεία της πανδημίας με δεδομένο πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί ήδη έντονη ανησυχία.

Τι αλλάζει από αύριο, Δευτέρα

Την ίδια ώρα, από αύριο, Δευτέρα 28 Ιουνίου, καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, που μέχρι σήμερα ξεκινά από τη 01:30.

Ακόμη,

– Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

– Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

– Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.


Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρώτα από όλα σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκω να έρθω σε αντιπαράθεση με άλλον αναγνώστη. Καλοπροαίρετα θέλω να σας κάνω μία ερώτηση για προβληματισμό όλων μας. Πιστεύεται ότι είναι δίκαιο να υπάρξει διαχωρισμός των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και μη; Και για να βοηθήσω στον προβληματισμό που σας θέτω θα σας παραπέμψω στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Γαλλίας που εκδόθηκε πριν λίγους μήνες. Στο δικαστήριο τα βασικά επιχειρήματα του επίσημου υπουργείου υγείας της Γαλλίας που ήταν ο «υπόδικος», ήταν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν κατασκευάστηκαν με στόχο την «ανοσία της αγέλης» αλλά για μεγαλύτερη ατομική προστασία του εμβολιασμένου ΟΤΑΝ ΝΟΣΗΣΕΙ. Κι αυτό υποστηρίχθηκε επειδή στη Γαλλία νόσησε πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο (κάτι που δεν αποσιωπήθηκε από τις Γαλλικές αρχές) έως τη στιγμή του δικαστηρίου. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του δικαστηρίου στην εφημερίδα Le Figaro.

    https://www.lefigaro.fr/conjoncture/faut-il-deconfiner-les-personnes-vaccinees-la-question-s-invite-au-conseil-d-etat-20210330

    • Υπαρχει ο νόμος που λέει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το καπνισμα σε κλειστό χώρο. Γιατί? Για να μην ΜΟΛΥΝΕΙΣ με καρκίνογονες ουσίες τον μη καπνιστή. Ακριβώς το ίδιο είναι και με τον Κορωνοϊο. Και επίσης ας βγη το κράτος να πει ότι μετά από μια ημερομηνία και μετά όσοι αρνηθούν το εμβόλιο να ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ δωρεάν στις ΜΕΘ. Ειναι πολύ απλό και λογικό. Εφόσον δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν και πιστεύω ότι θα έρθει στιγμή που θα τρέχουν παρακαλώντας σε λιγους μήνες.

    • Σε αυτό το site η ερώτηση είναι αν οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από τον περιορισμό των μέτρων (τέλη Μαρτίου η ερώτηση-σημειώστε την ημερομηνία-η Γαλλια στο έλεος του ιου) κι ο δικαστής είπε όχι διότι το εμβόλιο δεν ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να μολυνθεί κάποιος. Σωστό. Δε λέει πουθενά ότι μεγάλο ποσοστό πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο νόσησε. Μάλιστα οι πρώτες δόσεις Astra Zeneca στη Γαλλία παρεληφθηααν 6/2 οπότε και ξεκίνησαν (το Astrazeneca θέλει 3 μήνες απόσταση για τη 2η) και μέσα στο Φεβρουάριο είχαν εμβολιαστεί 247.260 γιατροί προφανως με pfizer. Η ερώτηση στο δικαστή ήταν τέλη Μαρτίου. Δηλαδή από τους πλήρως εμβολιασμένως γιατρούς νόσησαν πάρα πολλοί? Δεν το είδα πουθενά. Αν υπάρχει τέτοιο στατιστικό με ενδιαφέρει, αφού όπως λέτε δεν αποσιωπήθηκε. Που μπορώ ν το δω?

  2. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο υπουργός υγείας της Γαλλίας έδωσε μία συνέντευξη στην οποία εξήγησε τους λόγους εξαιτίας των οποίων το δικαστήριο πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση. Επίσης πρέπει να τονίσω ότι ο Γάλλος υπουργός υγείας είναι γιατρός στο επάγγελμα και πλήρως εμβολιασμένος. Ολόκληρη η συνέντευξή του μπορείτε να την δείτε στη παρακάτω διεύθυνση:

    https://www.europe1.fr/sante/un-octogenaire-demande-au-conseil-detat-a-etre-deconfine-apres-avoir-ete-vaccine-4034911

  3. Εννοείται ότι τα «μεγάλα» Ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόβαλαν ούτε την απόφαση, ούτε την συνέντευξη του Γάλλου υπουργού. Προφανώς γιατί θα «γκρεμιζόταν» πλήρως όλο το «αφήγημα» της Ελληνικής κυβέρνησης που στηριζόμασταν στα εμβόλια για την επερχόμενη ελευθερία λόγω της «ανοσίας της αγέλης»… Ευτυχώς ελάχιστα Ελληνικά ΜΜΕ όπως το Αegean Νews (προς τιμή του…) πρόβαλαν την είδηση όμως ο κόσμος δεν κατάλαβε τη σημασία της. Αμέσως παρακάτω είναι η είδηση όπως αναρτήθηκε εδώ:

    http://aegeanews.gr/news/ygeia-diatrofi/381455/gallos-ypourgos-ygeias-paradechthike-tin-anapotelesmatikotita-ton-emvolion-emvoliasmenoi-den-tha-kykloforoun-elefthera-giati-mporoun-metadidoun-kai-einai-pio-ektetheimenoi/#comments

  4. O Γάλλος Υπουργός Υγείας Olivier Véran τόνισε στη συνέντευξή του:
    «Το εμβόλιο ΔΕΝ εμποδίζει τη μετάδοση του ιού σε τρίτους. Οι εμβολιασμένοι είναι ΠΙΟ εκτεθειμένοι σε κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου λόγω της μερικής αποτελεσματικότητας του εμβολίου ή της μετεμβολιακής επαναμόλυνσης ή της μολυσματικότητας μιας νέας παραλλαγής του ιού»

    Αυτός είναι και ο λόγος που το Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν μπορούν να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση (και διαφορετικά προνόμια) οι μη εμβολιασμένοι από τους εμβολιασμένους. Δηλαδή αποφασίστηκε με δικαστική απόφαση ότι δεν μπορεί να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ των κατοίκων της Γαλλίας είτε εμβολιάστηκαν είτε όχι.

    • Αυτό έγινε 30/3 που τους θέριζε ο ιος και δεν είχαν παραπάνω στοιχεία. Σωστά έπραξαν και δεν διχάστηκαν. Τώρα για το ΑΑΑΑΝΝΝ είπε ποτέ αυτό οτι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω λίγο διότι εκτός απο το site αυτό δεν το είδα πουθενά αλλού να αναπαράγεται σε γαλλικό η άλλο μέσο και μάλιστα όπου βρισκόταν και βρίσκεται ο Olivier Veran απανταχού παρόν, προτρέπει τον εμβολιασμό.
      Καλό βράδυ

    • Τότε γιατί εμβολιάστηκε κι ο ίδιος πριν 6 μέρες? Για να είναι πιο εκτεθειμένος σε βαριά νόσηση η θάνατο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του από λεγόμενά σου? Κάτι δεν πάει καλά εδώ.
      Κάτι βρωμάει. Κάτι βρωμάει και ζέχνει….

  5. Τώρα που πιστεύω ότι είστε καλύτερα ενημερωμένοι, πιστεύεται ότι είναι δίκαιο και ηθικό να διχάσουν τους Έλληνες σε δύο μεριές; Την ώρα που κάθε ημέρα έχουμε και νέες εξελίξεις (ασφάλεια, παρενέργειες, αποτελεσματικότητα κτλ) ως προς τα εμβόλια;

    • Συνέχισε στο κόσμο σου.Ποιος διχασμός;Καταρχάς δεν είναι Ελληνικός ο ιός.Δεύτερο εχεις Καμία άλλη λύση εκτός από τα εμβόλια;Ξεκινα από εκεί επιτέλους.Τώρα τι να μοιράσεις με τους ψεκασμένους;Εσυ δεν έλεγες μεχρι πρόσφατα ότι ο Σωρρος με την επιταγή του θα σε σώσει;Να τσακωθώ μαζί σου γιατί;Έχεις δίκιο.

      • Μάλλον με έχετε μπερδέψει με κάποιον άλλο. Χθες το απόγευμα σε άλλο άρθρο και σήμερα το μεσημέρι στο συγκεκριμένο έχω σχολιάσει αυτά που διαβάσατε. Εκτός από σήμερα και εχθές έχω να γράψω οτιδήποτε εδώ στο Aegean News, πάνω από ένα μήνα. Καλό βράδυ.

      • Υπάρχει άλλη λύση… Τα μονοκλωνικά αντισώματα, έχουν πάρει ΚΑΝΟΝΙΚΗ άδεια από 9 Νοεμβρίου 2020… Και ΟΧΙ υπό όρους που κυκλοφορούν τα εμβόλια, των οποίων η 3η φάση κλινικών δοκιμών ολοκληρώνεται το 2023… Και έπονται άλλες 3 ή 4 φάσεις… 1/2 δις το κόστος για τα εμβόλια!!! Πόσους νεκρούς έχει η Ελλάδα;; 14.000;; 14.000×1000€ το κόστος του φαρμάκου.. 14 μύρια;;; Πόσα πήραν τα κανάλια για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι»; 22+18= 40 μύρια, πόσο η Aegean Airlines;; 120 μύρια. 120+40= 160 μύρια… Πόσο θα πάρουν οι νέοι; 940.000×150€= 141 Μύρια. 141+160 =301Μύρια… 301 Μύρια÷1000€= 301.000.. 301.000 ασθενείς θα τους είχαν θεραπεύσει!!! Καληνύχτα ψεκασμένοι από το Σύστημα

  6. Δυστυχώς για τη Γαλλία δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη διότι δεν γνωρίζω τι είδους απόφαση δικαστηρίου είναι αυτή που αναρτήθηκε παραπάνω. Αλλά μάλλον υπάρχει λύση και εκτός των εμβολίων χωρίς να είμαι σίγουρος… Πριν λίγες ημέρες διάβασα μία είδηση που πέρασε στα ψηλά… Είναι η παρακάτω:

    Ινδία: Κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και 3 μήνες

    https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7018653_india-kategrapse-ton-hamilotero-arithmo-kroysmaton-edo-kai-3-mines

  7. Μου φάνηκε πολύ περίεργο πως μέσα σε ένα μήνα, χώρα με δύο φορές τον πληθυσμό της Ευρώπης, (1.500.000.000 κάτοικοι) ελαχιστοποίησε τα κρούσματα την ώρα που μαθαίναμε ότι «οι Ινδοί πέθαιναν στους δρόμους»… Το έψαξα λίγο στον Ινδικό τύπο και βρήκα τα εξής που δεν προβλήθηκαν στην Ελλάδα Βάλτε το μεταφραστικό και διαβάστε πως οι Ινδοί ξεπέρασαν και το κύμα της πανδημίας με τις μεταλλάξεις του ιού που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου:

    Ivermectin crushes Delhi cases
    https://www.thedesertreview.com/opinion/letters_to_editor/ivermectin-crushes-delhi-cases/article_31f3afcc-b7fa-11eb-9585-0f6a290ee105.html

    After Goa and Karnataka, Uttarakhand Govt Advises Ivermectin as Preventive Medicine Against Covid-19
    https://www.news18.com/news/india/covid-19-ivermectin-tablets-to-be-distributed-among-ukhand-residents-says-state-govt-3731117.html

  8. Διαβάστε με προσοχή τι έκαναν οι Ινδοί και κατάφεραν το «ακατόρθωτο» μέσα σ’ ένα μήνα… Μπορεί να διαβάσει τα συγκεκριμένα άρθρα κάποιος γιατρός να μας πει τι συμβαίνει; Ευχαριστώ.

  9. Έρχεται face lift εμβόλιο που θα καλύπτει και την Δ. Τέλος αν ισχύουν αυτά που λένε οι παπάδες για τσιπάκια, γιατί δεν το κάνουμε από τώρα να τελειώνουμε και να ζήσουμε όλοι ειρηνικά χωρίς ταλαιπωρία. Όχι εμβόλιο όχι μάσκες όχι περιορισμούς κτλ.Τσιπάρισέ μας ρε αδερφέ να τελειώνουμε. Αφού έτσι κι αλλιώς ότι λες κάνουμε.Εχουν καταστρατηγεί τόσα. Εκεί θα κολλήσουμε;Ολοι θα συμφωνήσουμε.Ασε που μ’αρεσει κιόλας σαν νοσταλγός του ανατολικού μπλόκ.Ναι σε όλα.

    • Επειδή έχω σχέση με εκκλησία, δεν γνωρίζω κάποιον ιερέα που ομιλεί για τσιπάκια. Ξέρω όμως αρκετούς που λένε ότι τα εμβόλια είναι Δώρο Θεού. Ναι όπως το ακούσατε. Και μένα μου έκανε εντύπωση. Πέραν τούτου, σας λέει κάτι το γεγονός ότι στο Άγιο Όρος έχουν όλοι εμβολιαστεί; Ακόμη και στις σκητες. Η Μονη Βατοπαιδίου ήταν η τελευταία στη σειρά που ζήτησε άδεια εμβολιασμού κι ο Γέροντας Εφραίμ δεν πρόλαβε. Νόσησε και ταλαιπωρείται στην Εντατική πολύ καιρό τώρα. Επίσης, τι σόι τσιπάκια είναι αυτά που δε μπορούν να εισχωρήσουν με τη 1 δόση του εμβολίου αλλά χρειάζονται και τη 2η; Περίεργα πράγματα…

  10. Συγνώμη που παρεμβαίνω… Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της απάτης που ζούμε παρακολουθήστε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ – έρευνα της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης. Οι πλειοψηφία των Ελλήνων καθηγητών ιατρικής που θα δείτε είναι ακόμη εν ζωή και κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα στην Ακαδημία Αθηνών… Θα σας διαφωτίσει πλήρως και για τον καθηγητή Τσιόρδα. Αξίζει το κόπο να το δείτε. Όταν το πρόβαλε η κρατική τηλεόραση ίσως να μην το είδε κανείς. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν το παρακολουθήσετε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε κάποια πράγματα αλλιώς…

    https://www.brighteon.com/0d80680b-0478-46da-82f6-f6c9b674581e

    • Ρε συ ζητάς συγνώμη που παρεμβαίνεις με το ίδιο σχόλιο σε όλα τα άρθρα του ageanews και δε ζητάς συγνώμη που προλογίζεις τάχα μου ένα βίντεο που καταδικάζει τον Τσιόδρα. Τον καθηγητή Τσιόδρα. Το είδα λοιπόν όλο. Δε λέει πουθενά για τον καθηγητή Τσιόδρα και την παρέα του (που δεν ξέρω ποια λες), είναι το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ (παμπάλαιο βίντεο) που ξεκινάει για το εμβόλιο της γρίππης. Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αμούστακο αγόρι. Λένε για τα φάρμακα (πολύ ενδιαφέρον) και τους γιατρούς που πάντοτε τα υπερχορηγούν. Αλλουνού παπά ευαγγέλιο αυτό. Ο τίτλος είναι- Η άρρωστη σχέση γιατρών και φαρμακοβιομηχανίας-
      Τι κερδίζεις με το να αποπροσανατολείς , εκτός από ποσοστά από την πλατφόρμα του brighteon που φιλοξενεί συνήθως παραπλανητικά βίντεο, δυσφημίσεις και συκοφαντίες? Πες καθαρά τι θες να σε βοηθήσουμε.

  11. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στο σουπερμάρκετ , στο λεωφορείο , κτλ , ας μην ψωνίζει αυτός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο , γιατί να είμαστε στο ίδιο μάρκετ αλλά όχι στο ίδιο μαγαζί που σερβίρει καφέ ή φαγητό; Παίρνουμε το μετρό δύο φίλοι ( μαζί) και στο εστιατόριο μπαίνω μόνο εγώ .

  12. Μην παρασυρθει κανείς στον νέο διχασμό Μητσοτάκη. Το έκανε με το «Μακεδονικό» (Σκόπια- Β. Μακεδονία), το έκανε στην πυρκαγιά στο Μάτι και δεκάδες άλλες φορές. Με τον διχασμό των Ελλήνων, τον οποίο (όπως κάθε ξετσίπωτος ανήθικος πολιτικός τύπου Μητσοτάκη), υπηρετεί από γεννησιμιού του, μπόρεσε να υφαρπάξει τις ψήφους των ανόητων Λωτοφάγων νεοΕλλήνων. Και είχε και έχει το θράσος, όσους αντιστέκονται στην χουντική διακυβέρνηση του, να τους αποκαλεί λαϊκιστές, πως όχι εκείνος αλλά..αυτοί διχάζουν τον λαό…!!! Ποιός κορωνοιός; Ποια ανεξήγητα φαινόμενα ίσως εξωγήινης προέλευσης (όπως ανακοίνωσαν και επίσημα προχθές η ΗΠΑ); Εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ μπροστά: έχουμε ήδη εκλέξει και προσκυνήσει τον…Αντίχριστο…αυτοπροσώπως!!! Οπότε όλα τα συντελειακά, τελολογικά γεγονότα που θα συμβούν εδώ, είναι απλά ζήτημα χρόνου να συμβούν!! Είμαστε ακόμη στην αρχή! Κανένας εμβολιασμός δεν προστατεύει από την γαλάζια λαίλαπα..
    😂😂😂😱😱😱😱😱😱😱🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑😱😱😱😱😱😱😱

  13. Εγώ προσωπικά απεχθάνομαι την ανθρωποφαγία, δε θέλω διχασμούς ανάμεσα σε ανθρώπους ότι κι αν αποφασίζουν.Είμαι υπέρ του εμβολίου κι ούτε θέλω να πείσω ούτε να τσακωθώ με κάποιον.Σέβομαι τις απόψεις των άλλων για τον εαυτό τους. Όμως δυστυχώς βλέπω ότι τρώμε τις σάρκες μας. Και το θέμα είναι ότι όσο εμείς ο απλός λαός τσακωνόμαστε τόσο οι υψίστης σημασίας κι επαγγέλματος υπόλοιποι ανά τον κόσμο βρίσκουν χρόνο να μαγειρεύουν άλλες αποφάσεις που εμείς δε βλέπουμε. Γενικά μιλάω. Χωρίς ίχνος συνωμοσιολογίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ