Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού» | Σε κατάσταση ΣΟΚ η σύντροφός του | Το τραγικό συμβάν που τον είχε σημαδέψει

0
1297

Στο παρελθόν του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, ο οποίος δολοφονήθηκε από «επαγγελματίες» εκτελεστές στη Βάρη, στρέφονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι δράστες επέλεξαν ένα «τυφλό» σημείο για να εξαπολύσουν την επίθεση. Ο 39χρονος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε μέρος, όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει οπτικό υλικό από την επίθεση και η έρευνα να εστιάζεται πλέον στον εντοπισμό του τζιπ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές.

Ο πυγμάχος είχε μετακομίσει εδώ και καιρό από την Πάτρα, τόπο καταγωγής του, στην Αθήνα. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής πυγμάχος και θεωρούνταν για πάρα πολλά χρόνια ταλέντο στον άθλημα που είχε επιλέξει. Το γεγονός ότι στο παρελθόν ο πυγμάχος είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» στην Πάτρα αναγκάζει τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να «ξεσκονίσουν» τις παλιές επαφές του θύματος στον τόπο καταγωγής του.

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 39χρονος πυγμάχος

Στο παρελθόν ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί για μία σειρά από κακουργήματα, χωρίς όμως ποτέ να καταδικαστεί. Οι αστυνομικοί των «ειδικών υπηρεσιών» της ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε τον είχαν εντάξει στη λίστα με τα «βαριά» ονόματα της νύχτας.

Από την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος πυγμάχος δεν οπλοφορούσε, σε αντίθεση με ανθρώπους της νύχτας που θεωρούν ότι κινδυνεύουν και έχουν πάντα πάνω τους πιστόλι.

Το γεγονός ότι ο 39χρονος δεν έπαιρνε μέτρα προστασίας (τουλάχιστον όχι εμφανή) κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ενδεχομένως να πίστευε ότι δεν κινδυνεύει. Οι αστυνομικοί βάζουν από εδώ και πέρα στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο του πυγμάχου, προκειμένου να διαπιστωθεί ο κύκλος επαφών του αλλά και το κατά πόσο μπορεί να είχε δεχτεί κάποιο απειλητικό μήνυμα.

Απαρατήρητο δεν πέρασε από τους αστυνομικούς και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Το Καλάσνικοφ χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές ως όπλο «ειδικού χειρισμού», το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από έμπειρους και σκληρούς κακοποιούς με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η δύναμη πυρός που προσφέρει δίνει στους κακοποιούς το «πλεονέκτημα» σε περίπτωση που «συναντηθούν» με αστυνομικούς, είτε κατά την προσέγγιση του στόχου τους είτε κατά τη διαφυγή τους.

Σε κάθε περίπτωση στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί ανησυχία, καθώς η δολοφονία του 39χρονου είναι η τέταρτη κατά σειρά «επαγγελματική εκτέλεση» μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Την τελευταία τετραετία έχουν καταγραφεί περίπου 25 εκτελέσεις, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Σήμερα Τρίτη το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα ενημερωθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το κατά πόσο το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη Βάρη είναι «καθαρό» ή όχι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Τάσος Μπερδέσης: Σε κατάσταση σοκ η σύντροφός του

Berdesis-Elisavet

Δείτε φωτογραφίες του ζευγαριού από ευτυχισμένες τους στιγμές

Ο Τάσος Μπερδέσης ο πυγμάχος που δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε σχέση με το μοντέλο Ελισάβετ Καρυπίδου.

Η Ελισάβετ μετά τη δολοφονία του συντρόφου της δεν μπορεί να μιλήσει καθώς βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Σας παρακαλώ η Ελίζαμπεθ είναι σε τραγική κατάσταση, δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Και εγώ είμαι ταραγμένη πολύ. Είναι σε κατάσταση σοκ η κόρη μου», είπε η μητέρα της συντρόφου του Τάσου Μπερδέση στο TLIFE.

Η Ελισάβετ Καρυπίδου την Κυριακή βρισκόταν στο νοσοκομείο με έντονη κούραση και ατονία. Η ίδια είχε ανεβάσει σχετικό story.

Screenshot_854
Screenshot_854

Οι δυο τους φαίνονταν πολύ ερωτευμένοι και το όμορφο μοντέλο ανέβαζε συχνά κοινές τους φωτογραφίες στο Instagram της.

 

mperd-1
mperdesis_sintrofos_new
tasosberdesis_115901960_130987555325232_782790304293517574_n-2-600x600

Τάσος Μπερδέσης: Η αλήθεια για το τραγικό συμβάν που είχε σημαδέψει την ζωή του

tasos_mperdesis2-750x430

Ο μοιραίος αγώνας το μακρινό 2000 – Ο θάνατος του 18χρονου αντιπάλου του και ο ρόλος του προπονητή του

Φύλλο και φτερό γίνεται, τις τελευταίες ώρες, το παρελθόν του 39χρονου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, στο οποίο και αναζητούνται οι απαντήσεις στα ερωτήματα που πλαισιώνουν το μαφιόζικο χτύπημα.

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχε ο πυγμάχος βοηθούν στο ξετύλιγμα του κουβαριού της υπόθεσης που σκόρπισε τον τρόμο το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 22, εκεί όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές φαρ ουέστ.

Στο παζλ του μυστηρίου-θρίλερ έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη ενδιαφέρον και ουσιαστικό κομμάτι, ένα προ εικοσαετίας συμβάν που αν και μπήκε στο αρχείο, ωστόσο δεν ξεχάστηκε καθώς σημάδεψε, ως ένα βαθμό, τη ζωή του Τάσου Μπερδέση.

Πίσω στο μακρινό 2000, στα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης πρωταγωνίστησε η υπόθεση θανάτου του πυγμάχου Θανάση Μηλιόρδου, από την Πάτρα, που πέθανε σε ηλικία 18 ετών, σε αγώνα πυγμαχίας, ύστερα από τα χτυπήματα του Μπερδέση. «Ο προπονητής έπρεπε να είχε ρίξει λευκή πετσέτα για να σταματήσει ο αγώνας. Δυστυχώς, δεν το έκανε ποτέ», είχε δηλώσει, μετά το θανάσιμο συμβάν, ο πυγμάχος σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του 2001, σε ηλικία μόλις 18 ετών.

mperdesis-5436

Το στοιχείο που ενέτεινε τον προβληματισμό, σε σχέση με τη σφοδρότητα των χτυπημάτων από την πλευρά Μπερδέση, είναι ότι επρόκειτο για φιλικό αγώνα. Ο Μηλιόρδος, μετά τα χτυπήματα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τελικά δεν τα κατάφερε.

«Φαινόταν ότι ετοιμαζόταν να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ακόμη και όταν είχε ζαλιστεί, ο προπονητής του φώναζε στον διαιτητή ότι μπορεί να συνεχίσει», είχε επισημάνει ο Μπερδέσης για το τραγικό συμβάν, ενώ εστίαζε στη στάση του προπονητή του αντιπάλου του, λέγοντας ότι ντρόπιαζε χωρίς λόγο τον Μηλιόρδο.

Χωρίς να παραδέχεται ότι τα χτυπήματά του ήταν δυνατά και εκφράζοντας το σοκ που έζησε όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, ο Μπερδέσης είχε πει για τον Μηλιόρδο: «Νομίζω κάποια στιγμή θα τον δω μπροστά μου».

Είχε επισημάνει, ακόμη, την κούραση, από την πολλή προπόνηση, του αντιπάλου του πριν από τον αγώνα. Ο προπονητής, ωστόσο, του Μηλιόρδου, Νίκος Λιβέρης, είχε δηλώσει ότι δεν «ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του Μπερδέση». «Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, για ποιον λόγο να φανατίσω τον αθλητή;», είχε προσθέσει.

mperdesis-1

Ο Μπερδέσης προβάλλοντας, τότε, τη δική του εκδοχή είχε στηρίξει την επιχειρηματολογία του πάνω στο «αδικαιολόγητο πάθος» του Μηλιόρδου και στα λάθη της ομοσπονδίας που δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα.

Το δραματικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο ματωμένο ρινγκ συγκλόνισε την κοινή γνώμη, με τη διχογνωμία να κυριαρχεί πάνω από τα γάντια του μποξ. Είκοσι χρόνια αργότερα, το χτύπημα σε βάρος του Μπερδέση δημιούργησε και πάλι αισθήματα τρόμου γύρω από το όνομά του, όπως και πολλά αναπάντητα ερωτήματα…

Ειδήσεις σήμερα 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ