Επίδομα 800ευρώ για όσους μπουν σε αναστολή το Νοέμβριο, μείωση ενοικίων, επέκταση επιστρεπτέας (3,3 δισ. τα μέτρα)

3
3692

Στα   3,3 δισ.  το κόστος για τα πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που παρουσιάζει ο Χρήστος Σταϊκούρας  – Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα

Tα μέτρα οικονομικής στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις παρουσιάζει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Δείτε live

 

Παρουσίαση των μέτρων οικονομικής στήριξης από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

 

Τα μέτρα στήριξης στην Ευρώπη είναι στο 4% του ΑΕΠ, στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει το 6%. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 37 δισ. εκ των οποίων το 50% «χτίστηκε» το τελευταίο έτος από την παρούσα κυβέρνηση.

Επεκτείνουμε και διευρύνουμε την ενίσχυσή μας:

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται δύνανται να τεθούν σε αναστολή εργασίας, οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται με βάση τον ονομαστικό μισθό. Το κόστος είναι 675 εκατ. ευρώ για τον Νοέμβριο. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, μέχρι και χθες που μπαίνουν σε αναστολή, θα λάβουν για τον Νοέμβριο 800 ευρώ αναλογικά για τις μέρες αναστολής. Είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων.

– Για τις επιχειρήσεις που μπαίνουν σε αναστολή παρέχεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής του ΦΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο και δυνατότητα καταβολής σε 12 δόσεις.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους μπαίνει σε αναστολή, οι ρυθμισμένες δόσεις μπορούν να πληρωθούν στο τέλος της ρεύθμισης, σε αντίστοιχες δόσεις.

Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο κατά δύο μήνες.

Ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων- αφορά εκείνους που απέκτησαν την ιδιότητα μετά τον Απρίλιο.

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%. Το ίδιο ισχύει και για τα ενοίκια πολιτών που τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως και για τα ενοίκια των παιδιών τους.

Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που μπαίνουν στην Επιστρεπτέα προκαταβολή 4, με κόστος 1 δισ. ευρώ

Ισχύουν όλα όσα έχουν εξαγγελθεί το περασμενο Σάββατο.

-Θα ανακοινωθεί νέο σχέδιο για την παράταση πληρωμής των επιταγών.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός όπως είπε: «η χώρα έχει 37 δισ. σε διαθέσιμα και γι αυτό έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνε πίσω. Πρώτη μέριμνα αυτοί που θα χτυπηθούν περισσότερο.

Έχω συμφωνήσει τρία πρόσθετα μέτρα:

– όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ αντί 534 ευρώ,
– επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο Δεκέμβριο,
– εφάπαξ οικονομικής ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους. Υπολογίζω ότι είναι περίπου 130.000»

Στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Eπίδομα 800 ευρώ: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους – Οι ημερομηνίες

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες
Pixabay

Το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα – Σημειώνεται πως είναι ένα μέτρο που ισχύει μόνο για αυτόν τον μήνα

Στα 800 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής για τον μήνα Νοέμβριο. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα 800 ευρώ των εργαζομένων θα είναι αναλογικά, βάσει των ημερών που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους θα δοθεί μεταξύ 21 και 31 Δεκεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα θα δοθούν για τους εργαζόμενους με ημερομηνία πρόσληψης έως 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως είναι ένα μέτρο που ισχύει μόνο για αυτόν τον μήνα. Από το Δεκέμβριο επανέρχονται τα 534 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε και ο υπουργός Οικονομικών, θα καλυφθεί και το Δώρο Χριστουγένων.

Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους στις οποίες είναι και το λιανεμπόριο, ανακοινώθηκε, αναστολή καταβολής του ΦΠΑ έως 30 Απριλίου 2021

Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους δίνεται δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ασφαλιστικών και φορολογικών και η πληρωμή τους στο τέλος της ρύθμισης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λογια λογια λογια!!!! Ρωτησα το λογιστη μου. Εχω επιχειρηση που εχει πληγει 100%. Τον ρωτησα αν δικαιουμαι απο το προγραμμα της περιφερειας. Εβαλε κατι γελια!!! Μου ειπε οτι αυτο ειναι το ανεκδοτο της ημερας!!! Αυτα μου ειπε θα τα παρουν οι μεγαλοι. Εσυ τρεχα να μαζεψεις καραβολους βρουβες, ελιες. Βαλε και καμμια κοτα να τρως φρεσκα αυγα!!! Μπαινει βαθμολογια, που αποκλειει ολους τους μικρους. Μιλαμε για τζιρο 200.000 πεντε εργαζομενοι, φοροι 30.000, ενφια 5.000. Ποιοι θα τα παρουν; αυτοι που δεν πληρωνουν φορους γιατι βγαζουν μονιμα ζημιες. Τα κομματοσκυλα και οι γλυφτες των υπουργων. Αυτη ειναι η ελλαδα. Παντου λαμογια αναξιοκρατια, κομματισμος, πολιτικαντηδες, ολα της πλακας!!!!

  2. Η εκπροσωπος της νδουλας καμαρωτη…διπλα στους Γλιξμπουργκ…
    η κ.Αννα Μισελ Ασημακοπουλου(με το λευκο μπουφαν..)..
    ΤΡΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΨΙΜΙΟΥ κ ΤΗΣ νδουλας…μουγκα στην στρουγκα!!!!!χεχχεχχεχεχε
    https://img.periodista.gr/images/media/periodista/2013-april/1bd22a450ac93416d324c99dd156473b/83fba2d97f34bdc1371ee60d69f4e29e_XL.jpg

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ