Αποστρατεύτηκε ο αντιναύαρχος του Λιμενικού Σώματος, Γιάννης Αργυρίου | Υποναύαρχος ο συμπατριώτης μας Βασίλης Μάμμης -Αυτοί είναι οι νέοι Υπαρχηγοί ΛΣ

3
1764

Στην εκλογή των δύο νέων υπαρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προχώρησε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος που συνεδρίασε στις 21 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πρώτος υπαρχηγός αναλαμβάνει ο υποναύαρχος Κωνσταντίνος Πουλής που προάγεται στον βαθμό του αντιναυάρχου.

Επίσης τη θέση του δεύτερου υπαρχηγού αναλαμβάνει ο υποναύαρχος Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος που προάγεται στον βαθμό του αντιναυάρχου.

Αντίθετα αποστρατεύεται ο αντιναύαρχος – νεότερος υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννης Αργυρίου, ο οποίος είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια ως Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου και  Περιφερειακός Διοικητής.

Επίσης στον βαθμό του υποναυάρχου προάγονται οι αρχιπλοίαρχοι Βασίλειος Μάμμης

, Δημήτριος Σούλος, Σπυρίδων Κοντομάρης και Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Επίσης οι υποναύαρχοι Αναστάσιος Βαρελάς, Παναγιώτης Σπανός και Αγησίλαος Αναστασάκος προάγονται στον βαθμό του εν ενεργεία αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τίθενται εκτός οργανικών θέσεων για τριάντα ημέρες, λόγω επιλογής νεοτέρου τους ως νεότερου υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι πλοίαρχοι Χρήστος Κανάκης, Δρόσος Ρεΐζης, Ιάκωβος Γκίζης και Ιωάννης Τζαμουράνης προάγονται στον βαθμό του αρχιπλοιάρχου.

Αυτοί είναι οι νέοι Υπαρχηγοί ΛΣ

Σε έκτακτες  κρίσεις ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος προχώρησε την Δευτέρα που μας πέρασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων. Την 21-03-2019 σύμφωνα με πληροφορίες συνεκλήθη

το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2019 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού επελέγησαν ως Υπαρχηγοί οι Υποναύαρχοι Λ.Σ. Πουλής Κων/νος και Θεοφανόπουλος Αλέξανδρος.
Αυτό προκύπτει και από τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα με αφορμή εγκαίνια στη σχολή Ασπροπύργου, όπου φαίνεται τα διακριτικά του Υπαρχηγού να φέρει ο κ.Θεοφανόπουλος.Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εγκαινίασε τη Σχολή Πλοιάρχων Ε.Ν.Ασπροπύργου [φωτο]
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει δημοσιευτεί το σχετικό ΠΔ για την τυπική και ουσιαστική ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαφαίνεται ότι αποστρατεύτηκαν οι  τέσσερις αρχαιότεροι των νέων Υπαργηγών, ανώτατοι αξιωματικοί ΛΣ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΟ κο ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!!

  2. Πολλά συγχαρητήρια φίλε Βασίλη από όλη την παλιά παρέα της Πιάτσα Ροτόντας!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ