Το πρωί έδινε πανελλαδικές και το βράδυ άνοιγε πολυτελή διαμερίσματα

0
145

Το πρωί έδινε πανελλήνιες και το βράδυ «ρήμαζε» πολυτελή σπίτια

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Το πρωί αγωνιούσε για το μέλλον του γράφοντας για τις πανελλήνιες και το βράδυ «άνοιγε» πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα βόρεια και τα νότια προάστια ένας 17χρονος μαθητής Λυκείου, που ήταν μέλος συμμορίας η οποία είχε ρημάξει εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο τις ακριβές περιοχές της Αττικής!

Επειτα από επισταμένες έρευνες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη σπείρα και να συλλάβουν συνολικά πέντε Αλβανούς, ανάμεσά τους και τον 17χρονο που εκείνες τις ημέρες έδινε εξετάσεις για την εισαγωγή του σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Μάλιστα, όταν οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας έβαλε τα κλάματα συνειδητοποιώντας ότι το μέλλον του δεν προδιαγράφεται λαμπρό.

Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο 31χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, συνελήφθη και η σύντροφός του από την Πολωνία η οποία συμμετείχε στις διαρρήξεις! Οπως προέκυψε από την προανάκριση, η συμμορία λειτουργούσε με σχέδιο και μέθοδο, καθώς χαρτογραφούσε πλήρως τους χώρους προτού εξαπολύσει επιθέσεις στα πολυτελή σπίτια περιοχών όπως η Εκάλη, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, η Γλυφάδα, η Βούλα και η Βάρκιζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες -που όλοι τους διέμεναν στο κέντρο της Αθήνας- έφταναν με αυτοκίνητο στην περιοχή που τους ενδιέφερε και, αφού στάθμευαν σε κάποιο απόμερο σημείο, στη συνέχεια επέλεγαν έναν συγκεκριμένο δρόμο στον οποίο έκοβαν βόλτες επί ώρες, καταγράφοντας αυτοκίνητα, σπίτια, διαμερίσματα και τις ώρες που μπαινόβγαιναν οι κάτοικοι. Στη συνέχεια, αφού συγκέντρωναν στα χέρια τους όλες τις πληροφορίες, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους «σαρώνοντας» τα σπίτια που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων πλήθος κλοπιμαίων μεγάλης αξίας, ενώ στα γραφεία τους επικρατεί στην κυριολεξία το αδιαχώρητο από πολίτες που φτάνουν εκεί για να αναγνωρίσουν τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τα σπίτια τους.

Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 72 διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα, ενώ στο σπίτι του 31χρονου αρχηγού της βρέθηκε μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων, η οποία περιείχε χασίς βάρους περίπου 17 κιλών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει την επιπλέον κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ