Αποκάλυψη: Γιατί θέλει να φύγει ο Μουζάλας από την κυβέρνηση – Όλη η αλήθεια

5
581

ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ HOTSPOTS, ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΤΑ… ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Για την επικείμενη και προαναγγελθείσα παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γράφτηκαν πολλά, αν και ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος χωρίς να επιβεβαιώνει και χωρίς να διαψεύδει τίποτα.

Ένα εκ των βασικών σεναρίων αναφέρει ότι ο κ. Μουζάλας θέλει να παραιτηθεί προκειμένου αργότερα να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση επιτρόπου στην Ε.Ε. Αυτό είναι το σενάριο που φαίνεται να διακινείται σε πρώτη φάση προκειμένου να μην δημιουργηθεί πολιτικός σάλος…

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Κοινό μυστικό στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης πια, ότι ο Γιάννης Μουζάλας θέλει να αποχωρήσει από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Αυτό διεφάνει και στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία ο κ. Μουζάλας δέχθηκε σκληρή επίθεση από συντρόφους του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ 

Απλά αναζητάει τρόπους ώστε η παραίτησή του να γίνει όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον λέξη Τσίπρα τον οποίο δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση με την παραίτησή του ο Μουζάλας, καθώς θεωρεί ότι έχει ηθική υποχρέωση απέναντί του, μετά την επιλογή του από τον Τσίπρα για το ευαίσθητο Υπουργείο το οποίο ανέλαβε.

Ο κ. Μουζάλας, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εκθέσει τον Πρωθυπουργό και αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο. 

Παρά τις διαψεύσεις από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γιάννης Μουζάλας είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει και αυτό δεν έχει σχέση με την προοπτική να αναλάβει θέση Επιτρόπου στις Βρυξέλλες όπως γράφτηκε, αλλά έχει να κάνει καθαρά με μια σειρά διαφωνίες του απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, καθώς και με μα σειρά «εμπόδια» που βλέπει να ορθώνονται διαρκώς μπροοστά του, στην προσπάθεια να εφαρμόσει αυτά που θέλει και θεωρεί σωστά ο ίδιος στο καυτό θέμα της μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός αισθάνεται πλέον ότι το «σύστημα» πέριξ του Αλέξη Τσίπρα του δένει τα χέρια σε επίπεδο διαχείρισης οικονομικών πόρων!

Στο περιβάλλον του Γιάννη Μουζάλα (αν και επισήμως δεν επιβεβαιώνουν τίποτα), η εκτίμηση είναι ότι αυτά τα εμπόδια και οι… τρικλοποδιές στον υπουργό, προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους Καμμένο και Φλαμπουράρη και έχουν αρκετές ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

kammenos kai moyzalas

Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε για τον Μουζάλα το Σεπτέμβριο, εκεί όπου ξαφνικά άλλαξε εντελώς ο τρόπος που αξιοποιούσε η Ελλάδα τα χρήματα που ερχόντουσαν από τα αντίστοιχα ταμεία της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Μέχρι τότε τα κονδύλια αυτά πήγαιναν κατ’ ευθείαν από τα ταμεία της ΕΕ στην… κατανάλωση, δηλαδή στις διάφορες ΜΚΟ, στα hotspots, σε πληρωμές για μια σειρά υπηρεσίες που παρείχαν οι τοπικές κοινωνίες ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, όπως ξενοδοχεία, Δήμοι κ.λ.π. Στην ουσία δηλαδή, το κύριο λόγο για την κατανομή των κονδυλίων είχε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που είχε φυσικά και την γενκή εικόνα και εποπτεία του συγκεκριμένου χώρου.

Από τον Σεπτέμβρη όμως και μετά, ο τρόπος διάθεσης των κονδυλίων, αποφασίσθηκε να γίνεται «κεντρικά» από την κυβέρνηση και έφυγε ουσιαστικά από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής περνώντας σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες στο Υπουργείο Άμυνας, στην Ελληνική Αστυνομία και σε πρόσωπα «ισχυρά» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Από εκεί και πέρα άρχισαν να γίνονται και οι πρώτες συγκρούσεις του Γιάννη Μουζάλα με μια σειρά συναδέλφους του τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργολάβοι των Hot Spots και τα φουσκωμένα τιμολόγια

Για παράδειγμα μια απόφαση που έκανε έξαλλο τον Μουζάλα και τον ανησύχησε πραγματικά σε σχέση με τον κίνδυνο που εμφανιζόταν να εμπλακεί το όνομά του σε σκάνδαλα, ήταν οι εργολαβίες που απαιτούνταν για την υποδομή και υποστήριξη των hotspots.

Εκεί ο Γιάννης Μουζάλας ήταν της άποψης να δοθούν οι σχετικές αναθέσεις, σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργολάβους, ώστε να πάνε τα λεφτά όσο γίνεται περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες που βρισκόντουσαν τα κέντρα υποδοχής, ώστε να αμβλυνθούν και οι εντάσεις ή αντιρρήσεις που υπήρχαν σ’ αυτές για το μεταναστατευτικό.

Αντίθετα, ο κ. Μουζάλας είδε τελικά να περνάει το σχέδιο άλλου υπουργού που είχε την άποψη να πάρει όλες τις αναθέσεις ένας εργολάβος κεντρικά και ανάλογα να κινηθεί αυτός όπως ήθελε.

FLAB1 768x512

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν μετά απ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του Γιάννη Μουζάλα έφτασε ένα τιμολόγιο για συγκεκριμένο hotspot ύψους 1.700.000 ευρώ περίπου, το οποίο στις προκαταρτικές επαφές που είχαν τα στελέχη του Υπουργείου του με εργολάβο της περιοχής είχε κοστολογηθεί περίπου στις 580 με 600 χιλιάδες ευρώ.

Το καμπανάκι ότι από το πουθενά μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος και σε οικονομικά θέματα, χτύπησε έντονα στον Γιάννη Μουζάλα και λειτούργησε καταλυτικά στο να επισπεύσει και να οριστικοποιήσει την απόφασή του να παραιτηθεί.

tsipras mouzalas

Βλέπετε, ο Γιάννης Μουζάλας είναι αρκετά έμπειρος για να την πατήσει και «να κάνει τη μάνα όταν άλλοι μοιράζουν την τράπουλα…».

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες…

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για το παραδάκι τσακώνεται με τον ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗ, ποιος θα μοιράζει τα χιλιάδες Ευρώ της Ε.Ε., ο ΜΟΥΖΑλας θέλει ΜΚΟ με ΜΑΥΡΑ;

    Τα 8,5 εκατομμύρια για την επέκταση των Hot spot είναι η αφορμή, η εργολαβία δηλαδή που όπως και τις προηγούμενες θα τις πάρει με απευθείας ανάθεση η παρεούλα με τα αρπακτικά του ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ. «Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν μετά απ’ όλα αυτά, στο γραφείο του Γιάννη Μουζάλα έφτασε ένα τιμολόγιο για συγκεκριμένο hotspot ύψους 1.700.000 ευρώ περίπου, εργολάβου της παρεούλας ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗ, το οποίο στις προκαταρτικές προσφορές του Υπουργείου με εργολάβο της περιοχής είχε κοστολογηθεί περίπου στις 580 με 600 χιλιάδες ευρώ…..» Είναι και η σίτιση που όπως και στην Κω έχει αναλάβει η ΟΜΑΔΑ ΚΑΜΕΝΟΥ με τοπική συμμετοχή για να μην έχουμε αντιπροσφορές με φτηνές τιμές που χαλάνε την πιάτσα και την μάσα… Θέλουν να κάνουν την μπάζα τους τα λαμόγια που πουλάνε την δήθεν «αριστερή ηθική ανωτερότητα της γιαλατζί αριστεράς» πριν η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάει ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ και οι ανίκανοι λάτρεις του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας πάνε στην ανωνυμία και στη απαξίωση ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ… –Αλεξίκακος-

  2. Ο καυγάς για την ΜΑΣΑ. Η εργολαβίες-κατασκευές στα Hot spot στην ΟΜΑΔΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗ, η σίτιση στην ΟΜΑΔΑ συγΚΑΜΕΝΟΥ….

    Και ο ΜΟΥΖΑλας που βλέπει το παραδάκι να κάνει φτερά τριγύρω του θέλει μερίδιο… Οι αριστεροί της αλληλεγγύης και της συμπόνιας του μεταναστευτικού ζητάνε αύξηση κλινών στα υφιστάμενα στρατόπεδα μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ για να φτιάξουν το κομπόδεμα της ηρωικής πρώτης φορά αριστερά και να ταΐσουν και τα δεξιά δεκανίκια των ΑΝΕΛ, συνέταιροι στην καρέκλα και μάσα λιμασμένων χρεοκοπημένων λαμογιών της φασιστοαριστερής Κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ …..

  3. ΔΙΑΒΑΣTΕ ΤΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΡΩΖΕ ΓΚΑΡΩΝΤΥ

  4. 12.500 μουσουλμάνοι μετανάστες στα νησιά την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου - 3.500 επιπλέον τον Οκτώβριο

    Συνολικά 3.478 παράνομοι μετανάστες έφτασαν χωρίς κανενα εμπόδιο και με τη συνοδεία του Λ.Σ. στα νησιά του Αιγαίου τον Οκτώβριο, με τη Λέσβο να υποδέχεται αριθμό ρεκόρ για το τρέχον έτος.
    Συνολικά στη Λέσβο έφθασαν 2.216 άτομα. Το Σεπτέμβριο οι αφίξεις ήταν 2.170, ενώ τον Αύγουστο 1.053. Τους πρώτους μήνες του έτους οι αφίξεις μερικές φορές δεν υπερέβαιναν τις 300.
    Τον Οκτώβριο στη Χίο πέρασαν συνολικά 1.069 αλλοδαποί ενώ στη Σάμο 193.
    Να σημειωθεί ότι την περίοδο Μαίου-Σεπτεμβρίου είχαν φτάσει στα νησιά 12.500 μουσουλμάνοι μετνάστες και αυτοί, όπως όλοι οι άλλοι, χωρίς το παραμικρό εμπόδιο.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/643711_12500-moysoylmanoi-metanastes-sta-nisia-apo-maio-3500-mono

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ