«Ο κ. Μουζάλας προκαλεί τους πολίτες των νησιών του Αιγαίου»

0
101

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τους ισχυρισμούς του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ότι είναι ψεύδος ότι επλήγη ο τουρισμός από το μεταναστευτικό στα νησιά που δημιουργήθηκαν τα hot spot, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλεί τους πολίτες ο κ. Μουζάλας υποστηρίζοντας ότι είναι ψεύδος πως έχει πληγεί ο τουρισμός των νησιών που σηκώνουν τα τελευταία χρόνια το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Ενώ ο ίδιος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την πλήρη αποτυχία στη διαχείριση αυτής της κρίσης, προσπαθεί μάταια να δημιουργήσει μία πλαστή εικόνα ομαλότητας αγνοώντας ότι οι νησιώτες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής του. 

Και για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένα στοιχεία που διαψεύδουν πλήρως τον ισχυρισμό του Υπουργού:

  • Το 2016 η Κως είχε 100 χιλ. λιγότερους επισκέπτες, μείωση 10%. Επίσης, από τα 79 κρουαζιερόπλοια το 2015, το 2017 προσέγγισαν το νησί μόλις 16.
  • Στη Λέσβο, υπήρξε μείωση 59% στις πτήσεις charter το 2016, στη Χίο μείωση 69% και στη Σάμο 23%.
  • Στη Χίο από 43 κρουαζιερόπλοια το 2016, το 2017 προσέγγισαν το νησί μόλις 7.
  • Έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγράφει μείωση 42% στους επισκέπτες και 35% στα έσοδα των ξενοδοχείων των  νησιών που επλήγησαν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές

Η Κυβέρνηση συνειδητά, μετέφερε το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος στις τοπικές κοινωνίες των νησιών αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον τουρισμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους πρόσθεσε και νέα βάρη με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. η οποία έπληξε ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Για να έρθει σήμερα ο κ. Μουζάλας και να ισχυριστεί πως όλα βαίνουν καλώς…».

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ