Σύλληψη 16 παράτυπων μεταναστών στη Κω

3
1431
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ


Β’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Σύλληψη (16) παράτυπων μεταναστών στη Κω       

Στις 14-05-2017 το μεσημέρι στην Κω συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, (16) υπήκοοι Ιράκ (2 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 9 παιδιά), για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ενεργείται προανάκριση.

 

Χίος: Τριήμερο με καθημερινή ροή προσφύγων- μεταναστών

Καθημερινή ήταν η άφιξη προσφύγων και μεταναστών αυτό το τριήμερο στο νησί της Χίου.
Συγκεκριμένα από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα ξημερώματα Δευτέρας, 15 Μαΐου, σημειώθηκαν 5 περιστατικά με αφίξεις και διασώσεις 271 συνολικά προσφύγων.
Εκτός των 117 που έφτασαν στη Χίο την Παρασκευή, στις 11.30 μ.μ. το Σάββατο 13/5 διασώθηκαν 55 άτομα στην περιοχή της μαρίνας στο Νοσοκομείο της Χίου.
Στις 5.30 περίπου το απόγευμα της Κυριακής, 14/5, 52 άτομα βγήκαν στην παραλία του Αγίου Αιμιλιανού στην Καλλιμασιά και τέλος σήμερα στις 6.30 το πρωί σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛΛ. ΑΚΤ. διέσωσε 47 πρόσφυγες στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών.
Όλοι μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και στη συνέχεια στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Εν τω μεταξύ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, αιτούντων ασύλου, φαίνεται να ξεπερνά πλέον τα 3.000 άτομα· δημιουργώντας ασφυξία στις υπάρχουσες δομές της ΒΙΑΛ και της Σούδας.

ert.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήρθαν 400 σε 2 μέρες (μετά την χειραψία Τσίπρα – Ερντογάν) και έφυγαν 50 μετά από 2 μήνες. Σήμερα έφτασαν ακόμα μερικά σπιτάκια που πήγαν συνοδεία αστυνομικών στο Πυλί.

  2. να τους πάνε στο Δημαρχείο δώρο στο Κυρίτση για να τους βάλει σε σκηνές κάτω απο τη καμάρα γιατί διαφωνεί λέει με το hot spot και το προααχωρησιακό. Ήθελα να ξερα αν δεν είχε φτιαχτεί το hot spot τι θα κάναμε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ