Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Ακυρώνει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του | Η στιγμή που το BBC διακόπτει και το ανακοινώνει

0
5457

Η επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – Η διάγνωση δεν αφορά τον προστάτη για την υπερπλασία του οποίου υποβλήθηκε σε επέμβαση – Ξεκίνησε ήδη πρόγραμμα θεραπειών – Στη Βρετανία τις επόμενες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι για τον δει από κοντά

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει την υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών. «Διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν» αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του, ο βασιλιάς Κάρολος, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Ο λόγος που ο Bρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον βασιλιά για τη διάγνωσή του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ζουν με τα δύο παιδιά τους.

Τα περαστικά Σούνακ

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχήθηκε στον βασιλιά Κάρολο «πλήρη και ταχεία ανάρρωση», ενώ, υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι ο μονάρχης θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του το συντομότερο.

Οι σκέψεις μας είναι με τον βασιλιά Κάρολο, λέει η Ουάσινγκτον

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, την χαρακτήρισε ως «απίστευτα θλιβερή είδηση» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι πολύ για τον βασιλιά και την οικογένειά του».

«Οι σκέψεις της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι με τον βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια» τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η είδηση έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ» λέει βασιλική ανταποκρίτρια

Η διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά έρχεται σε μια «απίστευτα δύσκολη στιγμή» για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, αφού και η σύζυγός του νοσηλεύτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο, τονίζει η βασιλική ανταποκρίτρια του Sky News, Laura Bundock.

«Η Κέιτ βγήκε από το νοσοκομείο λίγο νωρίτερα από τον βασιλιά μετά από μια προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά και γνωρίζουμε ότι η ανάρρωσή της θα διαρκέσει ενδεχομένως έως και τρεις μήνες» λέει. «Δεν περιμένουμε να τη δούμε να εκτελεί επίσημα καθήκοντα πριν από το Πάσχα».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του σύντομα.

Βίντεο: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

Την Κυριακή, ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Ο μονάρχης χαιρέτησε τις κάμερες καθώς πήγαινε στη λειτουργία με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος πέρασε τρεις νύχτες στο ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Η στιγμή που το BBC ανακοινώνει πως ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου διαγνώστηκε με καρκίνο

Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένειά του, σχολίασε η παρουσιάστρια του βρετανικού δικτύου ειδήσεων – Η διάγνωση εγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

bbc

Η είδηση της διάγνωσης του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο ταρακουνά τη Βρετανία, με τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο να επιδίδονται στη σύνταξη μίας σειράς δημοσιευμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στο Μπάκιγχαμ.

Η στιγμή, όμως, που ανακοινώθηκε από το BBC το ιατρικό νέο για τον Κάρολο έχει ειδική σημασία.

Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ στη συνέχεια η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε από την πλευρά της η παρουσιάστρια.

Νωρίτερα, το Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά το εξιτήριο του βασιλιά Καρόλου από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη.

Στην ανακοίνωση του παλατιού διευκρινίζεται πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, που δεν έχει να κάνει με τον προστάτη ενώ ήδη ξεκίνησε θεραπείες και «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Οι λεπτομέρειες που αφορούν στην υγεία του 75χρονου βασιλιά ήταν λιγοστές στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς Κάρολος θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις του αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ