Ούλι Πάμπστ: Ένας εξαιρετικός φίλος της Καρδάμαινας – Μ. Ν. Ιερομνήμων: Ένας εξαιρετικός Καρδαμιώτης (Γράφει ο Μ. Χατζηάμαλλος)

1
2130

 

ΟΥΛΙ ΠΑΜΠΣΤ – ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ  «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ» – ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΩΤΗΣ

——————————————————————–

Στο άκουσμα του θανάτου του Ούλι Πάμπστ, η Καρδάμαινα θρηνεί έναν δικό της άνθρωπο. Έναν Γερμανό τουρίστα ο οποίος επισκέφθηκε ως έφηβος το χωριό μας και το αγάπησε όσο και την δική του πατρίδα.

Άνθρωποι σαν τον Ούλι Παμπστ, θα μας θυμίζουν πάντα τον λόγο για τον οποίο η μικρή μας πατρίδα, έχει σημαίνοντα ρόλο στο τουριστικό στερέωμα  του πλανήτη.

Και να είστε σίγουροι ότι ο λόγος της τουριστικής μας σπουδαιότητας, δεν είναι ο ήλιος και η θάλασσα. Τίποτα απ’ αυτά.

Είναι το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής, που κατόρθωσε να μετατρέψει, έναν επισκέπτη των λίγων ημερών στην Καρδάμαινα, σε παντοτινό πρεσβευτή του Ελληνικού ιδεώδους.

Γιατί να είστε βέβαιοι ότι ο Ελληνικός πολιτισμός δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που έκανε ο Μιχάλης ο «Κόκκινος» στην Καρδάμαινα. Να δανείσει χρήματα σε κάποιον  τουρίστα,  ο οποίος από την επιπολαιότητα της νεότητας, δεν φρόντισε την δαπάνη επιστροφής στην χώρα του.

Του έδωσε λοιπόν χρήματα για τα εισιτήρια της επιστροφής και όταν ο τουρίστας τον ρώτησε, πώς είσαι σίγουρος ότι θα σου τα επιστρέψω, αυτός απάντησε: Δεν είμαι. Αλλά δεν μπορώ να πράξω διαφορετικά. Το κάνω για το δικό μου παιδί.

Αυτή η μικρή σε κόστος πράξη του αείμνηστου κ. Μιχάλη Ιερομνήμονα, έκανε την χώρα μας ξεχωριστή για τον Ούλι. Τον καταδίκασε σε ισόβια αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Αυτή η απλή πράξη, ίσως είναι η μεγαλύτερη επένδυση που γνώρισε ποτέ το χωριό μας στην  τουριστική του ιστορία. Οι πολυδάπανες ξενοδοχειακές μονάδες, όσα αστέρια και αν αριθμούν, είναι καταδικασμένες πάντα, να ξεπερνιούνται από άλλες καλύτερες. Η πράξη όμως του κ. «Κόκκινου» είναι αξεπέραστη, γιατί απλά δεν υπάρχει γι’αυτήν, μετρική μονάδα αξιολόγησης.

 

Μικρές πράξεις, τεράστιου αξιακού μεγέθους.

 

Ο θεός να τους αναπαύσει.

Κως 30-8-2021

 

Μανώλης Χατζηάμαλλος

 

Ο χρήστης Μνήμες Καρδάμαινας δημοσίευσε ένα βίντεο στην playlist
Η Καρδάμαινα τη δεκαετία του ΄70.
Η Καρδάμαινα τη δεκαετία του ΄70
Η Καρδάμαινα τη δεκαετία του ΄70

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ