«Έφυγε» ένας καλός φίλος της Κω και λάτρης της Καρδάμαινας | «Καλό ταξίδι αγαπητέ Ούλι»

2
6779

ΘΛΙΨΗ: ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ

Έφυγε προ ημερών από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ένας παλιός γνώριμος, ένας καλός φίλος του χωριού μας, ο Ούλι Παμπστ. Λάτρης της Καρδάμαινας, την επισκεπτόταν κάθε χρόνο, από το 1973.

Ο Ούλι, με καταγωγή από το Μόναχο της Γερμανίας, ήταν φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφος και με το φακό του έχει καταγράψει σε βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες, εικόνες από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού μας αλλά και όλου του νησιού. Πολλές φωτογραφίες του φιλοξενούνται στη συλλογή φωτογραφιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδάμαινας, Η ΑΡΓΩ. Μάλιστα ο Ούλι είχε πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας με πλούσιο υλικό σε εκδήλωση της Κοινότητας Καρδάμαινας προ ετών.

Ως άνθρωπος, τόσο ο ίδιος όσο και η Γκάμπι, η σύζυγός του, ήταν πολύ αγαπητοί από τους συγχωριανούς μου. Ο Ούλι Παμπστ ήταν ευγενής, ευχάριστος στην παρέα και μιλούσε άπταιστα την ελληνική γλώσσα. Όντας προσιτός, δεν άργησε να κερδίσει την εκτίμηση και την συμπάθεια των ανθρώπων του χωριού. Του άρεσε να περνά πολλές ώρες στα παραλιακά καφενεία, συζητώντας με τους Καρδαμιώτες, θέλοντας να γνωρίσει την ιστορία του χωριού και των ανθρώπων του.

Αγάπησε τόσο πολύ το χωριό, ώστε αγόρασε κτήμα για να χτίσει σπίτι και εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε για κάποιο διάστημα σε επιχείρηση με ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Θα τολμούσα να πω ότι ο Ούλι ήταν φιλέλληνας!

Τα τελευταία χρόνια δεν ερχόταν στο νησί, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας της συζύγου του.

Όλοι οι φίλοι του στην Καρδάμαινα λυπηθήκαμε με το δυσάρεστο νέο, ειδικά εκείνοι που τον γνωρίσαμε από κοντά. Θα τον θυμόμαστε όμως, όπως αξίζει σε έναν καλό φίλο. Περισσότερο θα τον θυμούνται η Καλλιόπη, ο Νίκος και Ιφιγένεια, επειδή για εκείνους δεν ήταν ένας απλός φίλος, ήταν ένας αδελφός…

Τα παραπάνω ας αποτελέσουν ένα μνημόσυνο για την απουσία του.

Στο καλό και καλή ανάπαυση, αγαπητέ Ούλι.

Νίκος Π. Ιερομνήμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ