ΓΝ-ΚΥ Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ: Προγραμματισμός Ιατρικών Ραντεβού και Διαγνωστικών Εξετάσεων Εύκολα, Άμεσα, Αξιόπιστα, Δωρεάν

2
4490

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ

ΘΕΜΑ : «Προγραμματισμός Ιατρικών Ραντεβού και Διαγνωστικών Εξετάσεων Εύκολα, Άμεσα, Αξιόπιστα, Δωρεάν στο ΓΝ-ΚΥ Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»»

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» ενημερώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας ότι ως μέρος του δημοσίου συστήματος υγείας, από τον Φεβρουάριο του 2016, παρέχουμε δωρεάν όλες τις υπηρεσίες υγείας σε όλους. Το μόνο που χρειάζεται κάθε ενδιαφερόμενος είναι ο ΑΜΚΑ του. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 έχει θεσπιστεί για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πλέον θεμελιώδης αλλαγή που εισάγει το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων Ατομικού Βιβλιαρίου Οικονομικά Αδυνάμου ή Ανασφάλιστου ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η υγειονομική κάλυψη που εγγυάται το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει τη νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι ο τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προγραμματίσουν το ιατρικό ραντεβού τους και τις διαγνωστικές εξετάσεις τους είναι ο τετραψήφιος αριθμός 1535. Η νέα υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να κλείνει ραντεβού κάθε ημέρα του χρόνου, όλο το 24ώρο αυτόματα μέσω του τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας το πιο φυσικό μέσο επικοινωνίας, τη φωνή του. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει απλά να απαντά στις ερωτήσεις.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τους παρακάτω τρόπους:

  • τηλεφωνικά, μέσω Φωνητικής Πύλης 24ώρες το 24ωρο, καλώντας το σύντομο κωδικό 1535 από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας με αστική χρέωση από σταθερό και από κινητό με τη χαμηλότερη χρέωση ανά δίκτυο. Στις περιπτώσεις των τηλεφωνικών κλήσεων στις οποίες δεν είναι αποτελεσματική η αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση μέσω της Φωνητικής Πύλης, οι κλήσεις εξυπηρετούνται από εξειδικευμένο τηλεφωνητή 24 ώρες το 24ωρο.

  • μέσα από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα http://www.1535.gr. Ο συγκεκριμένος τρόπος εύκολα και γρήγορα δίνει την επιπλέον δυνατότητα επιλογής ημέρας και ώρας του ραντεβού καθώς ο ενδιαφερόμενος έχει εποπτική εικόνα του συνόλου των διαθέσιμων ραντεβού της ειδικότητας που ενδιαφέρεται. Την πρώτη φορά που κάποιος θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή θα πρέπει για μια φορά μόνο να εγγραφεί στο σύστημα δίνοντας τα προσωπικά στοιχεία που θα του ζητηθούν. Αμέσως μετά μπορεί να επιλέγει και να προγραμματίζει τα ραντεβού του άμεσα

  • τοπικά στο γραφείο Ραντεβού του Νοσοκομείου Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00πμ έως 02:30μμ, για όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Τέλος, ένας από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» ήταν η πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία του εργαστηριακού τομέα (Μικροβιολογικό – Αιματολογικό – Ακτινολογικό) μιας και αυτός ο τομέας είναι θεμελιώδης για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου. Έτσι σε συνεργασία με το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό επιτύχαμε την αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών μέσω της μείωσης των χρόνων αναμονής για προγραμματισμό ραντεβού των εξωτερικών ασθενών, της αύξησης του είδους των εξετάσεων και της προμήθειας επαρκών ποσοτήτων αντιδραστηρίων και αναλωσίμων υλικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό στο νοσοκομείο μας να υπάρχει μηδενική αναμονή στα ραντεβού για τις μικροβιολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες γίνονται αυθημερόν, δηλαδή καλεί ο πολίτης για να προγραμματίσει το ραντεβού του και την επομένη έρχεται στο νοσοκομείο και δωρεάν εξετάζεται. Το ίδιο ισχύει και για τα ραντεβού σχεδόν για όλες τις ιατρικές ειδικότητες όπως Ορθοπεδικού, Ουρολόγου, Χειρουργού, Παθολόγου, Νεφρολόγου, Γυναικολόγου, ΩΡΛ, κα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ – ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν είχαν και όλα τα αντιδραστήρια για όλες τις εξετάσεις στο Μικροβιολογικό… Πάντα κάποια λοίπουν και πρέπει να πάνε στα παρακείμενα ιδιωτικά…

  2. καλεστε τωρα και κερδιστε.λοταρια και στους ασθενεις.δεν εχει παιδιατρο??πηγαινεται στον παθολογο.δεν εχει καρδιολογο???πηγαινεται σε χειρουργο κ.α.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ