ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΦΩΤΟ) Επισκευή και συντήρηση κτιρίου Γυμνασίου Τήλου

0
793

-Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα , ο Δήμος Τήλου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος εστιάζοντας στον σημαντικότερο πλούτο του που είναι τα παιδιά !

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμβάλλοντας σ αυτήν την τόσο σπουδαία δράση έστειλε φυτά από το Φυτώριό της προκειμένου να μοιραστούν στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Τήλου!

Η Δήμαρχος κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη σήμερα το πρωί μίλησε στα παιδιά για την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τους έδωσε τα φυτά προτρέποντάς τα να τα υιοθετήσουν και να φτιάξουν τον δικό τους Κήπο .

Από την Τήλο που σύντομα θα είναι το «Πρώτο νησί της Μεσογείου» ενεργειακά αυτόνομο από ΑΠΕ χάρις στο καινοτόμο έργο TILOS, το νησί που το 1999 πήρε το βραβείο «ΒΥΡΩΝ ΑΝΤΥΠΑΣ» από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, το νησί που πήρε το βραβείο EURONATUR από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό το 2009, το νησί που εδώ και τριάντα (30) χρόνια έχει απαγορεύσει το κυνήγι, το νησί που πρωτοπορεί και το αποδεικνύει, oι μικροί μαθητές του, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα .

«Προστατέψτε το Περιβάλλον γιατί αυτό είναι το Σπίτι μας.»

Η Δήμαρχος

Μαρία Καμμά Αλειφέρη

Την χρηματοδότηση και την εκτέλεση έργων επισκευής και συντήρησης του κτιρίου Γυμνασίου Τήλου , αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπεγράφη διαβαθμιδική σύμβαση συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον Δήμο Τήλου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα της για τα μικρά νησιά και τις υποδομές τους και ιδιαιτέρως στον τομέα της εκπαίδευσης, υπέγραψε σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας με τον Δήμο Τήλου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να εκτελεστεί το έργο επισκευής και συντήρησης του κτιρίου Γυμνασίου Τήλου.

Την διαβαθμιδική σύμβαση συνεργασίας συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Δήμαρχος Τήλου κα Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, με την οποία ο Δήμος παραχωρεί στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 90.000 € και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, δεδομένης της κατάστασης των σχολικών κτιρίων στα νησιά της Περιφέρειας. Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.

Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους, παρέχεται μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, στου Δήμους του Νοτίου Αιγαίου (στους οποίους ανήκει η εν λόγω αρμοδιότητα 0 μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ