Το παράνομο άνοιγμα των καταστημάτων LIDL στη Ρόδο, καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος

2
1665

Σύμφωνα με το νόμο χθες Κυριακή δεν θα έπρεπε να λειτουργήσουν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων Lidl χθες Κυριακή στη Ρόδο, αναφέρει τα εξής:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό της Ρόδου, ότι χθες Κυριακή 7 Μαΐου 2017,  όπου σύμφωνα με το νόμους 4177/2013, 4446/2016 και την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη (ΦΕΚ 1166 τεύχος Β/4-4-2017) τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι κλειστά,  τα δύο (2) καταστήματα του LIDL (στο 3ο χλμ Λεωφ. Ρόδου Καλλιθέας και στο 5ο χλμ Λεωφ. Ρόδου Λίνδου)  άνοιξαν παράνομα!!!

Μετά την διαπιστωτική πράξη της Αστυνομίας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής προστίμου, όπως προβλέπεται από το Νόμο 4177/2013 άρθρο 21 παρ. 4, ο οποίος αναφέρει ότι:

«Σε όσους παραβαίνουν τις προϋποθέσεις που τίθενται στο άρθρο 16, σχετικά με τη λειτουργία τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων που προσδιορίζονται σε αυτό, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης».

Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φορά και καμία πολυεθνική ή όμιλος να μη καταστρατηγήσει την Κυριακάτικη Αργία.

Ο Νόμος είναι Νόμος και όποιος δεν τον ακολουθεί θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και τις ανάλογες κυρώσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ στην Κω τι γίνεται ο εμπορικός σύλλογος τι κάνη τα περ……..?? Κυριακή ήταν ανοιχτά .!!!!!!!!!!!!!

  2. εδώ επρεπε να είναι κλειστο λογω π………,να είναι καλα ο προεδρος της Κω κυριος Χαδουλης και ο αναπληρωτης κυριος Βαβλας που δεν το σφραγιζουν.ετσι στηριζουν την μικρη τοπικη αγορα και δεν θα γινουμε Βενεζουελα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ