Βόμβα από ΣτΕ: Αντισυνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε 3 περιοχές (μεταξύ των οποίων η Κως & η Ρόδος!!!)

37
2060

STOP στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Αντισυνταγματική κρίθηκε η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε την πιλοτική λειτουργία για ένα χρόνο των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές σε 3 περιοχές (και σε 8 υποπεριοχές) της χώρας. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 100/2017 απόφασή της, στην οποία καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής, έκανε δεκτή την αίτηση επαγγελματικών Ενώσεων, κ.λπ. που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 7.7.2014 επίμαχη υπουργική απόφαση με την οποία επιτράπηκε για ένα χρόνο η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στις νομαρχίες:

1) Αττικής (στο Ιστορικό κέντρο Αθηνών και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου), 2) Κεντρικής Μακεδονίας (στο Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική) και 3) Νοτίου Αιγαίου (στους Δήμους Ρόδου, Κω, Σύρου Ερμούπολης, Μυκόνου και Θύρας).

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι η νομοθετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης να εκδίδει απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε 3 τουριστικές περιοχές, «χωρίς συγκεκριμένο προσδιορισμό» είναι αντίθετη στο άρθρο 43 του Συντάγματος που επιτάσσει για παρόμοια θέματα να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι υπουργικές αποφάσεις.

Παράλληλα, στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής. «Το Σύνταγμα κατοχυρώνει για τους πάσης φύσεως εργαζομένους και απασχολούμενους (ελεύθερους επαγγελματίες, κ.λπ.) το δικαίωμα ελεύθερου χρόνου και της απόλαυσης του ατομικού και τους από κοινού με την οικογένεια τους, ως τακτικό διάλειμμα της εβδομαδιαίας εργασίας.

Το διάλειμμα αυτό υπηρετεί την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου με τη φυσική και ψυχική ανανέωση που προσφέρει η τακτική αργία στον εργαζόμενο άνθρωπο εντός της κάθε εβδομάδας (άρθρο 5 και 21 Συντάγματος). Συναφώς, προσφέρει και τη δυνατότητα οργάνωσης της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής του θέματα για τα οποία μεριμνά επίσης το Σύνταγμα (άρθρο 21). Περαιτέρω το ως άνω δικαίωμα προσλαμβάνει πρακτική αξία για τους εργαζόμενους όταν αυτοί δύνανται μόνοι ή από κοινού με την οικογένεια τους να μετέχουν στην συλλογική ανάπαυλα μιας κοινής αργίας ανά εβδομάδα, ως τέτοια ημέρα έχει επιλεγεί κατά μακρά παράδοση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα λοιπά κράτη της Ευρώπης, η σχετιζόμενη με την Χριστιανική θρησκεία».

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2014 η Ολομέλεια του ΣτΕ με απόφαση του Τμήματος Αναστολών είχε «παγώσει» προσωρινά την επίμαχη υπουργική απόφαση, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση της Ολομέλειας, η οποία και εκδόθηκε σήμερα.

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ

«Η απόφαση του ΣτΕ μίλησε στην ψυχή την αγοράς και δικαίωσε τις θέσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για τη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης για την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση (7.7.2014), που επέτρεπε δοκιμαστικά τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε τρεις περιοχές της χώρας.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας, σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα εξεταστεί αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης, αλλά υπογράμμισαν πως η θέση της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου στην απαίτηση του ΔΝΤ για πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων είναι αρνητική. «Το υπουργείο πάντως – όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ οι ίδιες πηγές – προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την τροποποίηση της νομοθεσίας προκειμένου να θεσπιστούν γενικά κριτήρια, βάσει των οποίων θα προσδιορίζονται οι τουριστικές περιοχές. Γι’ αυτές, οι αντιπεριφερειάρχες θα αποφασίζουν σε συνεννόηση με τους εμπορικούς φορείς την επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων και επιπλέον Κυριακές από αυτές που ισχύουν στην υπάρχουσα νομοθεσία (οκτώ ετησίως)».

37 ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Εξόχως καταστροφικό λάθος ήταν το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας κατά την προσφυγική κρίση. Η Γερμανία άφησε όλους αυτούς τους ανθρώπους να μπουν στη χώρα, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται. Γνωρίζετε ότι αγαπώ τη Γερμανία, διότι ο πατέρας μου κατάγεται από τη Γερμανία και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε αυτήν τη θέση. Γι’ αυτό και οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια πολιτική ασφαλών συνόρων από την πρώτη μέρα της ανάληψης της προεδρίας. Το να αφήσει όλους αυτούς του παράνομους στη χώρα ήταν ένα τεράστιο λάθος. Η Γερμανία πήρε «μια σαφή ιδέα» για τις συνέπειές του από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου με τους 12 νεκρούς. Αντί να δεχτεί πρόσφυγες στο έδαφός της, θα ήταν προτιμότερο να είχε δραστηριοποιηθεί περισσότερο για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία. Οι χώρες του Κόλπου θα έπρεπε να πληρώσουν γι’ αυτό, αφού σε τελική ανάλυση έχουν τόσα λεφτά όσο κανένας άλλος»!

  • Ο ΓΑΥΡΟΣ είναι από τα ψάρια που βρωμάνε περισσότερο, όταν όμως τον τηγανίζουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί μοσχοβολά...

   Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση να κατεβάζεις με μια χαψιά ξεροτηγανισμένους ΓΑΥΡΟΥΣ στο εξοχικό του Φαλήρου…

   • οχι οπως στην μπαλλα που ειναι η γ@μοοικογενεια 40 χρονια!!!

  • Ετοιμαστείτε για νέα βαφτίσια, ο ΣφΥΡΙΖΑ έχει τον τρόπο όπου θέλει να αλλάξει το ΌΧΙ σε ΝΑΙ.

   Μην ανησυχείτε εσείς με τα τουριστομάγαζα, ο ΣφΥΡΙΖΑ θα βαφτίσει την Κυριακή σε Καθημερινή και όλα θα μείνουν ανοιχτά.

   • Ψοφάω για τηγανιτό ΓΑΥΡΟ λιμανίσιο... Τους κατεβάζω ξεροκαμένο ολόκληρους με τα κοκαλάκια, μοσχοβολάνε...

    16 Ιαν 2017 at 23:01:42 Μόνο οι Παναθηναϊκοί ξεροτηγανισμένους τους απολαμβάνουν στο εξοχικό του Φαλήρου και ο μάγκας ο Γιαννακόπουλος διασκεδάζει με τα γκαγκά αδελφάκια του Ολυμπιακού…

   • Οι δοσίλογοι του ΣφΥΡΙΖΑ ονειρεύονται να κλείσουν όλα τα μικρομάγαζα να γίνουν όλα ΚΡΑΤΙΚΑ σαν την ΚΟΥΒΑ.

    Κρατικά μαγαζιά με δελτίο και ράφια άδεια από τρόφιμα και φάρμακα, αυτά επιθυμεί ο ΤΣΙΠρΑΣ που βάφτισε και τον γιό του Ερνέστο (ΤΣΕ)…

  • Μαγαζιά κλειστά αποφάσισαν τις Κυριακές οι δικαστές με εντολή ΣφΥΡΙΖΑ. ΕΆΝ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΓΩΣΕΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ;;;

   Να η ευκαιρία σου ΚΥΡΙΤΣΗ να οργανώσεις ανοιχτές αγορές – ΠΑΖΑΡΙΑ που θα συμμετέχουν όλα τα εμπορικά με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει. Λαϊκή αγορά σε κάθε πλατεία με τα εμπορεύματα στον δρόμο που θα σπάσει και το ολ ινκλούζιβ.

 2. «βόμβα» 2η: ΑΠΟ ΤΡΑΜΠ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος σε συνεντεύξεις του στην γερμανική Bild και στους βρετανικούς Times.

  «Βόμβα» 2η:

  «Εάν δεν εξαναγκαζόταν να δεχτεί όλους αυτούς τους πρόσφυγες, τόσο πολλούς, με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό, δεν θα είχε γίνει το Brexit. Οι πολίτες, οι χώρες επιθυμούν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, η Μ. Βρετανία ήθελε (να διατηρήσει) την δική της. Οι πολίτες δεν θέλουν να έλθουν άλλοι στη χώρα τους και να την καταστρέψουν». Η έξοδος, μάλιστα της Μ. Βρετανίας θα αποδειχτεί ότι ήταν μια θαυμάσια υπόθεση. Κοιτάξτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή είναι (στην ουσία) η Γερμανία. Κατά βάση η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μέσον για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας. Γι αυτό θεωρώ ότι ήταν έξυπνο από μέρους της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει. Το πρότυπο της Μ. Βρετανίας θα το ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 3. «βόμβα» 2η: ΑΠΟ ΤΡΑΜΠ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος σε συνεντεύξεις του στην γερμανική Bild και στους βρετανικούς Times.

  «Βόμβα» 3η:
  «Μου άσκησαν τόση κριτική όταν είπα ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο. Είναι παρωχημένο γιατί δεν αντιμετώπισε την τρομοκρατία. Μου άσκησαν πολύ έντονη κριτική για δύο μέρες. Και μετά άρχισαν να λένε ότι ο Τραμπ έχει δίκιο».
  «Βόμβα» 4η:
  «Έχουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Ας δούμε αν μπορούμε να συνάψουμε κάποιες καλές συμφωνίες με τη Ρωσία. Κατ’ αρχήν, θεωρώ ότι τα πυρηνικά όπλα θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερα και να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό, πολύ σημαντικό βαθμό».
  Συμπέρασμα: Οι παγκόσμιοι τύραννοι έμπλεξαν πολύ άσχημα με τον Τραμπ! Ας ελπίσουμε να μην έχουμε επανάληψη της ιστορίας με τον Κέννεντι – γιατί αυτοί είναι ικανοί για όλα!

 4. Ο ΓΑΥΡΟΣ είναι από τα ψάρια που βρωμάνε περισσότερο, όταν όμως τον τηγανίζουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί μοσχοβολά...

  Οι λιμανίσιοι μόνο με στημένη διαιτησία κερδίζουν, τις περισσότερες φορές τους τηγανίζουμε με μπόλικο λάδι και τους τρώμε με τα κοκαλάκια ολόκληρους με το κεφάλι… ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΓΑΥΡΑΚΙΑ.

 5. «Οι λαοί, κουρασμένοι, στρέφονται προς την Ακροδεξιά, που υπόσχεται τερματισμό της ΕΕ αλλά και της φτωχοποίησης των πολιτών. Οι δημοκρατίες καθίστανται όλο και περισσότερο θνησιγενείς. Με την ευρωπαϊκή πολιτική, ανοίγουν τον δρόμο για ακραίες λύσεις[…] Και στην Ελλάδα στις προσεχείς εκλογές είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα ανέβουν εντυπωσιακά. Ας μην οδύρονται οι δήθεν «δημοκράτες».
  Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και τα μνημονιακά κομματίδια της στρώνουν το χαλί. Επειδή ο εξοργισμένος λαός δεν έχει την ευχέρεια να κάνει επανάσταση, θα εκδικηθεί στις κάλπες, ενισχύοντας ακριβώς εκείνη την παράταξη που ανοιχτά αμφισβητεί το «σύστημα». Τα «λογικά επιχειρήματα» για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη δεν βρίσκουν καμιά απήχηση στους ψηφοφόρους. Έχουν χάσει τα πάντα, τους τα πήραν όλα. Επομένως, τι άλλο έχουν να χάσουν;

 6. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθελόδουλοι πολιτικοί απέναντι σε Βερολίνο και Βρυξέλλες έκαναν διάτρητη τη Δημοκρατία. Την εξευτέλισαν. Έτσι επέρχονται καταρρεύσεις πολιτευμάτων.[…]Εδώ, σήμερα οι πολίτες θεωρούν ότι εκχωρήσαμε τη Δημοκρατία μας στις ορέξεις των «άλλων», δηλαδή των εταίρων». Για αυτόν τον λόγο σημειώνεται στροφή προς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά. Ο λαός δεν συγχωρεί τους πολιτικούς που υπέγραψαν συμφωνίες με τους «εταίρους» για την εξαθλίωσή του.»
  Αξίζει να σταθούμε σε κάποια από τα τελευταία γραφόμενα του Λεονταρίτη, ότι δηλαδή, η στροφή του Ελληνικού Λαού προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «είναι η αλήθεια, την οποία κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά».

 7. Με τεχνητά διαμορφωμένες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αφήνουν για ευνόητους λόγους μεγάλο το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου», και πολύ περισσότερο με τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απ’ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, προσπαθούν οι διάφοροι πυλώνες του συστήματος να αποτρέψουν κάτι, το οποίο όμως είναι μοιραίο και ανεξέλεγκτο από τις όποιες δυνατότητες χειραγώγησής τους.
  Η εντυπωσιακή άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις επόμενες εκλογές είναι κάτι το μη αναστρέψιμο, αποτελώντας το κυρίαρχο πολιτικό στοιχείο συζήτησης και τρόμου για το ανθελληνικό καθεστώς, από την επόμενη κιόλας ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

 8. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΣΟΥΝ ΟΛΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

  • Μπράβο μαϊδανέ που υπηρετείς το χριστιανισμό, τη δικαιοσύνη και τη σοβαρότητα. Και που γράφεις πάντα επώνυμα.

  • ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΣΕΣ ΧΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ).

 9. Τραμπ σε Βερολίνο: «Εάν θέλετε να πουλάτε αυτοκίνητα στις ΗΠΑ θα φτιάξετε εργοστάσια εδώ όχι στο Μεξικό»

  «Μπορούν να κτίσουν εργοστάσιο στο Μεξικό για τις ΗΠΑ, αλλά θα πληρώσουν 35% παραπάνω φόρους για κάθε αυτοκίνητο που έρχεται στις ΗΠΑ». Δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην γερμανική Bild σπέρνοντας τον πανικό στην γερμανική κυβέρνηση.
  Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι αυτό που πρέπει να κάνει η BMW είναι να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ και όχι στο Μεξικό: «Θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτούς και για τις προσπάθειές μας εάν κατασκεύαζαν το εργοστάσιο εδώ» τόνισε ακόμη ο Τραμ.
  Το εργοστάσιο το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2019 θα παράγει τη νέα σειρά σεντάν της σειράς BMW 3, με την εταιρεία να δηλώνει ότι η παραγωγή του έδει ως στόχο τη γενικότερη παγκόσμια αγορά και όχι αποκλειστικά τις ΗΠΑ, αλλά φυσικά όλοι γνωρίζουν πως ο κύριος στόχος των εξαγωγών από το εργοστάσιο στο Μεξικό θα είναι η αμερικανική αγορά.

 10. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΘΕΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ

  • να ξερεις τι ρεντικολο εχεις γινει στις καφετεριες. Αν όχι, συνεχισε να μας προσφερεις γελιο!

 11. ΑΠΟ ΜΑΙΔΑΝΟ.ΕΜΠΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΕΙΣΑΙ

  ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΕΡΓΕ ΓΕΡΝΑΝΟΤΣΟΛΙΑ

 12. ΔΗΛ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΩ (ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ) ΟΙ ΕΠΙΧΗΡΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΙΘΟΥΝ? ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ?

 13. Με απλα λογια τι καταφεραν οι αρριστεροι αργοσχολοι?Καθομαστε 8 μηνες και τους 4 που πρεπει να δουλεψουμε,θα καθομαστε τις Κυριακες για να….πηγαινουμε στην εκκλησια.

 14. Σοφη αποφαση.Θα ερχοντε οι τουριστες και εμεις θα τους λεμε σημερα δεν πουλαμε ειναι μερα αργειας που θελουμε να παμε εκκλησια ελατε απο Δευτερα.Τι φευγετε?Ας προσεχατε χασατε .Δεν υπαρχει σωτηρια για τη χωρα αυτη.

 15. ΤΟ 2017, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΡΗΜΑΞΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ:

  Αυτή είναι η…ανάπτυξη της κυβέρνησης Τσίπρα: όλοι οι ελεύθεροι…επαγγελματίες-επιχειρηματίες καλούνται το 2017 να καταθέσουν περισσότερο από το 60% του εισοδήματός στους κράτος-δολοφόνο του ΣΥΡΙΖΑ! Θα ρημάξουν στην κυριολεξία όλες οι επιχειρήσεις κατ’ εντολή των τοκογλύφων. Επειδή θέλουν οι τοκογλύφοι να δημιουργήσουν καμμένη γη στην αγορά και να φέρουν τα καρτέλ-πολυεθνικές στη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι του Τσίπρα εκτελούν τις εντολές και από πάνω διακηρύσσουν ότι έρχεται η ανάπτυξη!!! Δηλαδή λένε στον λαό ότι το…πρόγραμμα του Σόιμπλε και των άλλων εχθρών της χώρας δημιουργεί…πρόοδ! Τέτοια αθλιότητα!

 16. ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΙΣ ΜΚΟ! ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ .

  Πώς τριετείς συμβάσεις εργασίας μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

  «Φάμπρικα» προσλήψεων χιλιάδων «μαθητευόμενων», των λεγόμενων…
  σταζιέρ, με ΜΚΟ ως βιτρίνα και υποσχέσεις μονιμοποίησης φαίνεται πως έχει αναπτυχθεί σε αρκετούς Δήμους και Περιφέρειες με τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας.
  Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ του protothema.gr
  Πρόκειται για το χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικών δομών (κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, φαρμακεία κ.α.) που προβλέπει συνολικά 1.400 προσλήψεις με τριετείς συμβάσεις εργασίας οι οποίες όμως μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

 17. Δεν διορίζουν μόνο στα hotspots οι συριζοψεκασμένοι, αλλά όπου υπάρχει ελληνικό δημόσιο. Κι όχι μόνο το ομολογούν, αλλά το προαναγγέλλουν κιόλας.
  Έτσι, την νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετατροπή συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου (στην ουσία μόνιμοι) μέσω του ΑΣΕΠ, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Βερναρδάκης.
  Πρόκειται κατά κύριο λόγο για συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως παιδικοί σταθμοί και κοινωνικές δομές, που ανέρχονται σε 10.000 περίπου!
  Και τι έχουν συνήθως στο μυαλό τους οι πολιτικάντηδες όταν παίζουν με τις ανάγκες του κοσμάκη για μια σταθερή και μόνιμη δουλειά; Τις εκλογές, για να εξαγοράσουν τις ψήφους αυτών και των συγγενών τους!

  • Όταν λες Βασιλιά τι εννοείς;…τον Βασιλιά Καρνάβαλο δηλαδή;!!
   Μην ανησυχείς όπου νάναι ανοίγει το Τριώδιο!! Αυτό να πεις στον Τραμπ(άκουλα)!!!

 18. Γνωρίζοντας ο Ντόναλντ Τραμπ τη γερμανική αδιαλλαξία στο ζήτημα του δημοσίου χρέους μας, είχε δηλώσει στην προεκλογική του εκστρατεία (Ιούλιο), που άφησε έκπληκτους τους πάντες και με πολλά ερωτηματικά:
  “Θα σταθώ μακριά από αυτό το θέμα. Δεν θα ανακατευτώ. Μην ξεχνάτε ότι το Ευρώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Ένωσαν τις Ευρωπαϊκές χώρες για να νικήσουν τις ΗΠΑ. Τώρα η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή. Θα αφήσω την Γερμανία να χειριστεί το θέμα. Αν δεν λύσει το θέμα η Γερμανία ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να το λύσει ο Πούτιν”.
  Αυτές οι δηλώσεις χαρακτηρίσθηκαν από τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας ως ανθελληνικές. Ωστόσο, ήταν απόλυτα φιλελληνικές. Και έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να σας κάνουμε την αποκωδικοποίηση των λεγομένων του Τραμπ, σύμφωνα και με τις πληροφορίες μας.

 19. Η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας και όχι μόνο, η Deutsche Bank, σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχει άνοιγμα στις αγορές, περί τα 50 τρις δολάρια. Κατάρρευση της εν λόγω τράπεζας θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ, πολλαπλάσιο εκείνου της Lehman Brothers. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει Παγκόσμιο Συστημικό Κραχ. Επίσης, η Deutsche Bank καλείται να πληρώσει στις ΗΠΑ πρόστιμο 14 δις δολαρίων.
  Μια κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει κατάρρευση ολόκληρου του οικοδομήματος της Ευρωζώνης. Γι΄αυτό στη Γερμανία είναι συνεχή τα δημοσιεύματα τρόμου από πλευράς μεγάλων γερμανικών εφημερίδων. Όταν οι ΗΠΑ (εποπτικές της αρχές) έχουν ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς την τράπεζα για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.
  Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ως πρόταση στην Άγκελα Μέρκελ:

 20. Οι ΗΠΑ λύνουν το ζήτημα βιωσιμότητας της Deutsche Bank και η Γερμανία κάνει απομείωση του ελληνικού χρέους. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα οφέλη για τον Τραμπ είναι διπλά. Και εξασφαλίζει την εύνοια ενός στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ (Ελλάς) και δεν διασαλεύει την παγκόσμια τραπεζική ισορροπία.
  Πάντως, όπως και να έχει, θα πούμε: “Schluss mit frau Merkel”.
  Όταν η γερμανική κοινή γνώμη είναι ανάστατη και για τις θέσεις της στο μεταναστευτικό ζήτημα…

  Οι φιλορώσοι κέρδισαν τις εκλογές στη Βουλγαρία και στη Μολδαβία.

  Στα παραπάνω, διαφαίνεται ότι ο Τραμπ θα έχει τη στήριξη του Πούτιν. Ο οποίος αυξάνει την επιρροή του σε κράτη της Ευρώπης. Όπως στη Βουλγαρία και τη Μολδαβία, που είχαμε εκλογές.

 21. ολα χαριζονται στους γερμανοναζι απο τους γερμανοτσολιαδες του συριζα νδ πασοκ ανελ ποταμι λεβεντη

  σε ξένα χέρια …Στα δικά τους χέρια …Στα χέρια της δικής τους Siemens. Τα πάντα θα περνάνε από την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πλέον δεν θα ανήκει στους Έλληνες. Δίνουν το μεγάλο λιμάνι της χώρας στους Κινέζους, αλλά θα κρατήσουν για τους εαυτούς τους όλα τα υπόλοιπα, τα οποία αφορούν τις υποδομές — μέχρι τα κινέζικα προϊόντα να φτάσουν στις ευρωπαϊκές αγορές. Σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα τα έχουν ήδη «καπαρωμένα» …Τηλεπικοινωνίες, αεροδρόμια επίσης…….
  Οι ιδιωτικοποιήσεις και η ελεύθερη οικονομία επιβάλλεται μόνον στους Έλληνες. Μόνον το ελληνικό κράτος πρέπει να «περιοριστεί». Το λιμάνι του Ρότερνταμ δεν πειράζει να βρίσκεται στα χέρια του ολλανδικού κράτους …Ο Πειραιάς να μην βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού κράτους.
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/01/o-agnostos-polemos.html

 22. Καλά, δεν το ξέρατε ότι Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Ι αντιρατσιστές τού πλανήτου τυγχάνουν οι λοβοτομημένοι νεοραγιάδες;

  ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ οι υπόλοιποι λαοί, είναι ρατσιστές τού καρακερατά (και καλά κάνουν). Θέλουν να επιζήσουν και όχι να ψοφήσουν…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.