Με μεγάλο ενδιαφέρον η ημερίδα του Ναυτικού Ομίλου Κω με θέμα «Ναυταθλητισμός & Τουρισμός» στο κτήμα «Ακράνι»

2
7280

H ημερίδα του Ναυτικού Ομίλου Κω «Ναυταθλητισμός & Τουρισμός» κέντρισε το ενδιαφέρον όλων εκείνων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του κτήματος «Ακράνι»! Καθώς φάνηκε, η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά ενημερωτική και ενέπνευσε τους συμμετέχοντες, να σκεφτούν και να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες και λύσεις για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού και του ναυταθλητικού τουρισμού στην Κω.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε τα οφέλη που μπορεί να φέρει ο ναυταθλητικός τουρισμός στο νησί. Εκτός από την τόνωση της οικονομίας, μπορεί να προωθήσει την υγιή άσκηση, να φέρει σε επαφή τους ανθρώπους με τη φύση και να αναδείξει τις ομορφιές της Κω σε ένα ευρύτερο κοινό στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.
Είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό να βλέπουμε φορείς όπως ο Ναυτικός Όμιλος Κω να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων, των επιχειρήσεων και των πολιτών είναι απαραίτητη για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η δυναμική του ναυταθλητικού τουρισμού.
Η ημερίδα στέφθηκε κατά γενική ομολογία με απόλυτη επιτυχία, με σημαντικούς ομιλητές και συμμετέχοντες (αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένους παράγοντες του Ναυταθλητισμού) να συζητούν και να ανταλλάσουν απόψεις, για τη σημασία του συνδυασμού αυτών των δύο κλάδων για την ανάπτυξη της Κω αλλά και των μικρότερων νησιών που διαθέτουν όμως δυνατότητες ανάπτυξης του Ναυταθλητικού τουρισμού όπως η γειτονική Κάλυμνος.
Έγινε ακόμη σαφές ότι ο ναυταθλητισμός μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στο νησί μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μιας και η Κως έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που δύναται να την καταστήσουν στο μέλλον ως έναν κορυφαίο ναυταθλητικό προορισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ημερίδα βοήθησε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις δυνατότητες του ναυταθλητικού τουρισμού και ώθησε σε περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών.
Μερικά από τα βασικά σημεία της ημερίδας στα οποία στάθηκαν οι ομιλητές:

Η σημασία του ναυταθλητικού τουρισμού για την ανάπτυξη της Κω: Ο ναυταθλητικός τουρισμός μπορεί να προσελκύσει νέους επισκέπτες στο νησί, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Οι δυνατότητες της Κω για ναυταθλητισμό: Η Κω διαθέτει ιδανικά κλιματολογικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά για ναυταθλητικές δραστηριότητες, όπως ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, καταδύσεις και θαλάσσια σπορ.
Η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών: Ο ναυταθλητικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί μόνο με τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και των τοπικών κοινωνιών.

Συμπερασματικά η ημερίδα ήταν μόνο η αρχή μιας νέας εποχής για τον ναυταθλητικό τουρισμό στην Κω και για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού στο νησί. Είναι εξόχως σημαντικό να επισημάνουμε τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού σε έναν τόπο και ειδικά σε ένα νησί όπως η Κως. Ο ναυταθλητισμός, εκτός από μια υγιής και ψυχαγωγική δραστηριότητα, δύναται να αποτελέσει σίγουρα πόλο έλξης για αθλητικούς και όχι μόνο τουρίστες, φέρνοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία.
Η ημερίδα ενθάρρυνε σημαντικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Κω, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος της Κω, η Kos Marina και η Ένωση Ξενοδόχων Κω, να συνεχίσουν να συνεργάζονται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του ναυταθλητισμού και του ναυταθλητικού τουρισμού στην Κω.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Κω, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Ανδρονίκη Αναστασίου, ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γ. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κω Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ν.Ο. ΚΩ Νίκη Μπαρμποπούλου και η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Από καλυμνιακής πλευράς στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καλύμνου Πόπη Κουτούζη, ενώ τον Πρωτέα Καλύμνου εκπροσώπησε η πρόεδρος του, Ευαγγελία Μπιλλήρη, η οποία στην σύντομη τοποθέτηση της στο τέλος της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το ναυταθλητικό σωματείο που εκπροσωπεί αλλά και στις δυσκολίες που έχει να διαχειριστεί ο ΝΟΚ καθώς όπως είναι γνωστό οι μικροί αθλητές της Κω, προπονούνται αρκετούς μήνες του χρόνου στο δημοτικό κολυμβητήριο της γειτονικής Καλύμνου, γεγονός που καταδεικνύει την συνεισφορά του Πρωτέα Καλύμνου στην ανάπτυξη του αθλήματος στα Δωδεκάνησα αλλά και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει το ένα ναυταθλητικό σωματείο προς το άλλο καθώς το νησί της Κω δεν διαθετει κολυμβητήριο. Η κ. Μπιλλήρη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά του ΝΟΚ τα αισθανόμαστε και σαν δικά μας παιδιά γι’αυτό και είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από το ΝΟΚ και θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση της ανάπτυξης του Ναυταθλητισμού.

πηγή: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλο αθλητές βλέπω στις φωτός.Δεν πιάνουν ο καθένας μια μαύρη σακούλα να μαζέψουμε σκουπίδια να καθαρίσουμε το νησί λεω εγώ;Να προσφέρουν κάτι επιτέλους.

    • Δεν γίνεται την ανικανότητα κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου να την ισορροπεί ο εθελοντισμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ