Β΄ ΕΛΜΕ: Απαιτούμε – Καμία τηλε-απουσία στους μαθητές που αγωνίζονται!

5
4498

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Με  αφορμή την  κατάληψη που  αποφάσισαν οι μαθητές του  1ου ΓΕΛ  Κω για  να  έχει  το  σχολείο  τους  θέρμανση …

Αλλά και  με  δεδομένες τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε  όλη  την  Ελλάδα φοιτητών – μαθητών – γονιών – εργαζομένων ενάντια στην  ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

       και  την  εντολή  που  δίνεται  από  το  Υπουργείο  Παιδείας   για  τηλεκπαίδευση   και απουσίες τις  μέρες  των  καταλήψεων,

Απαιτούμε : Καμία τηλε-απουσία στους μαθητές που αγωνίζονται!

Είμαστε παρόντες στους μεγάλους αγώνες μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους για Σύγχρονη Δημόσια Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση

Την ώρα που εκατοντάδες σχολεία, χιλιάδες μαθητές πήραν αποφάσεις για καταλήψεις και συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το Υπουργείο Παιδείας απάντησε προκλητικά στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των μαθητών με μια απαράδεκτη εγκύκλιο θέλοντας να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Έστειλε στα σχολεία μια εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι σε περίπτωση καταλήψεων των σχολικών μονάδων, η διδακτική διαδικασία θα γίνεται εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση, θα καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών που δε συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση ενώ η διαδικασία αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών θα γίνεται με περικοπή εκπαιδευτικών επισκέψεων, περιπάτων και πολυήμερων εκδρομών, με επιπλέον ώρες σε γιορτές κτλ.

Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στην εμπορευματοποίηση της μόρφωσης και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το Υπουργείο απαντά με καταστολή.

Στα μεγάλα αγωνιώδη ερωτήματα για το δικαίωμα στη μόρφωση, για την εξεταστική αρένα στη οποία ρίχνονται  οι μαθητές μας, το Υπουργείο απαντά με εκβιασμούς.

Στο αίτημα και την διεκδίκηση  για σχολεία όπου τα  παιδιά δεν  θα  ξεπαγιάζουν  το Υπουργείο απαντά με  απειλές.

Ο Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση  και  για  σύγχρονες κτηριακές υποδομές είναι κοινός μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονιών, εργαζομένων. Συμπορευόμαστε με τους μαθητές μας που αγωνίζονται.

Ο αγώνας που ξετυλίγεται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και συνολικά στις

αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, είναι ένας δίκαιος αγώνας γιατί όλοι μαζί, φοιτητές – μαθητές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι παλεύουμε για το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί  δεν  θα  γίνουν  όργανα καταστολής ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών μας. Δεν θα έρθουμε απέναντι στους μαθητές μας που αγωνίζονται. Θα σταθούμε ως Δάσκαλοι στο πλευρό τους.

  • Καμία σκέψη για ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.
  • Δεν δεχόμαστε να κάνουμε τηλεκπαίδευση και να  βάζουμε απουσίες σε σχολεία που έχουν πάρει απόφαση για κατάληψη. Κάνουμε απεργία-αποχή, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ.
  • ΤΩΡΑ να λυθεί το πρόβλημα της  θέρμανσης στο  1ο ΓΕΛ  Κω.

Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι, διδάσκουμε με το παράδειγμα μας, βρισκόμαστε δίπλα δίπλα με τους μαθητές στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

ΤΟ  Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απαιτητέ σαν τι;
    Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι, διδάσκουμε με το παράδειγμα μας, βρισκόμαστε δίπλα δίπλα με τους μαθητές στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα
    Αυτό κάνετε;Δεν βλέπετε τι νεολαία έχετε παραδώσει στη κοινωνία;
    Απαιτώ να δουλέψετε για τον μισθό που περνετε.Να σας τσεκάρουν και οποίος από εσάς δεν μπορεί να πάει σπίτι του.Αξιολογηση τώρα.Δεν μπορεί να κρατάτε τα παιδιά αμόρφωτα,να τα βάζετε να χάνουν τα μαθήματα τους κάνοντας αγώνα για το καζανάκι που χάλασε.Δεν μας ενδιαφέρει το κόμμα σας και αν κερδίσει εντυπώσεις.Την ίδια στιγμή συνομήλικοι τους προοδεύουν .Τι έχετε προσφέρει δεν σας ενδιαφέρει;Κάνατε κάποιον μαθητή που δεν ήταν καλός να γίνει;Καμαρώνετε καμία φορά για μαθητές που οι Γονείς πλήρωσαν φροντιστήρια για να προκόψουν.Εσεις τι προσφέρατε;Λέτε αστειάκια και μετράτε την ώρα για το διάλυμα και ψάχνετε ρεπό;Άσχετοι ανεύθυνοι,ναι πέρνει η μπάλα και τους υπεύθυνους που προσπαθούν ,μιας και ανέχονται τους άλλους.

  2. Επειδή είμαι αμόρφωτη και δεν καταλαβαίνω πολλά.Μια απάντηση παρακαλώ.Εχουμε ιδιωτικούς παιδικού σταθμούς,νηπιαγωγεία,δημοτικά,γυμνάσια,λύκεια,σχολές,αλλά επαναστάτησε για το αν έρθουν μεγάλα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα στη χώρα μας.ΓΙΑΤΙ;Τι φοβάστε;Μην χάσετε από τα φροντιστήρια μιας και δεν θα χρειάζονται.Σντι να πληρώνεις εκεί θα τα δίνεις σε ένα ίδρυμα να πιάνουν τόπο και αν αξίζεις θα περνεις ένα χαρτί.Φοβαστε τη σύγκριση;Δεν θα απαγορεύει σε κανένα κανένας να πηγαίνει σε δημόσιο αν θέλει.Μηπως θα χάσει την πελατεία το ΚΚΕ και οι αριστερό αναρχικοί;Γιατί;Θα πληρώνουμε περισσότερα σε φόρους,Αντίθετα θα έχει όφελος το κράτος και όλοι μας αν είναι καλά και έρχονται φοιτητές από παντού.Θα σας εμποδίζει καποιος να κάνετε το υπέροχο έργο που παρέχετε στους μαθητές;Γιατί;Τέλος πέστε μας ποιες χώρες στον πλανήτη μας δεν έχουν μη κρατικά πανεπιστήμια ;Λίγες είναι.Για πέστε να δούμε όλοι.

  3. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΘΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ?Ε ΡΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ Κ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

  4. Η κατάληψη δημοσίου χώρου είναι παράνομη πράξη ναι η όχι;Οι εκπαιδευτικοί τώρα προτρέπουν και συμπαρίστανται σε παράνομη πράξη;Όλα καλά κ. Εισαγγελέα ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ