Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Κω: Καλούμε όλους τους πολίτες, τα σωματεία και τους φορείς να παρευρεθούν στην αυριανή συγκέντρωση για την Υγεία

5
8558

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ

 

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Γνωρίζουμε όλοι τα τεράστια προβλήματα στο Νοσοκομείο μας, όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Ελλείψεις ακόμα και στις πιο βασικές ιατρικές ειδικότητες, σε νοσηλευτικό , διοικητικό , τεχνικό προσωπικό, στην καθαριότητα και στην κουζίνα. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι  προηγούμενες το έχουν δείξει ξεκάθαρα πια. Θέλουν την υποστελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας. Μπαλώνουν προβλήματα, δημιουργώντας μεγαλύτερα. Μετακινούν προσωπικό από Νοσοκομεία σε άλλα για να καλύψουν μια ανάγκη και αφήνουν ακάλυπτα τα άλλα. Μεταβιβάζουν αρμοδιότητες του ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία που δεν έχουν προσωπικό να τις καλύψουν. Οδηγούν τους συναδέλφους στην  παραίτηση γιατί οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας είναι εξευτελιστικές .

Το Δ.Σ του Σωματείου του  Νοσοκομείου Κω συμπορεύεται με το κοινό πλαίσιο πάλης για την υγεία στα νησιά του Αιγαίου.

Διεκδικούμε:

 

  • Κάλυψη όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με τα αντίστοιχα κενά.
  • Κάλυψη νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού, βοηθητικού προσωπικού με μόνιμες , πλήρης απασχόλησης θέσης.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ενίσχυση της Χρηματοδότησης των Νοσοκομείων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

 

Έπειτα από σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου με Σωματεία και φορείς από όλο το νησί της Κω, αποφασίστηκε στις 2/11 στις 18:30 Συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, μέρα απεργίας των υγειονομικών. Καλούμε όλους τους πολίτες, τα σωματεία και τους φορείς να παρευρεθούν στην συγκέντρωση για την Υγεία.

 

Το Δ.Σ Σωματείου Νοσοκομείου Κω,

1/11/23

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα είστε όλοι εσείς και στην συγκέντρωση που οργανώθηκε από πολίτες χωρίς καμία κομματική καθοδήγηση ή πάτε μόνο όπου σας πουν τα κουμούνια του Εργατικού κέντρου;

  2. θα είστε και εσείς στην συγκέντρωση που οργανώθηκε για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία από πολίτες που δεν έχουν καμία κομματική καθοδήγηση ή πάτε μόνο όπου σας πούν τα κουμούνια του εργατικού κέντρου; Αν δεν είστε εκεί ΟΛΟΙ σαν σωματείο εργαζομένων σημαίνει ότι απλά κάνετε πολιτική και όχι διαμαρτυρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ