Σ. Βούλτεψη: Η Ρόδος έχει στοχοποιηθεί από τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών | Λιμενικό: Συνελήφθησαν οι 309 αλλοδαποί που παρεμπόδισαν το πλοίο…

1
5691

Αναφορικά με την καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο, πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων στον λιμένα Ακαντιά προέβησαν στη σύλληψη τριακοσίων εννέα (309) ατόμων.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Για το μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί έντονα τα νησιά μας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών ροών σε καθημερινή βάση, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Νατάσα Ράγιου, η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με κάθε μέσο, ταχύπλοο, φουσκωτό, jet ski, θαλαμηγό, ιστιοφόρο, ακόμη και κολυμπώντας ή παλαιότερα και με θαλάσσια ποδήλατα, οι μετανάστες αναζητούν τρόπο από τα απέναντι τουρκικά παράλια για να φθάσουν σε ελληνικό έδαφος και στην προκειμένη περίπτωση στα Δωδεκάνησα (όπως και στα νησιά Σάμο, Λέσβο και Χίο), όπου καθημερινά είναι δεκάδες τα περιστατικά όπως προκύπτει και από τις ενημερώσεις/ανακοινώσεις του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και τα εκτενή δημοσιεύματα του Real Voice 99.5.

Από την περασμένη Άνοιξη μέχρι και σήμερα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των μεταναστευτικών ροών από τη Στρογγύλη και τη Ρω, μέχρι το Φαρμακονήσι, με τη Ρόδο να έχει «στοχοποιηθεί» ειδικά το τελευταίο εξάμηνο, αφού οι αφίξεις είναι σε όλες τις ακτές του νησιού (Στεγνά, Φάνες, Κάμειρο Σκάλα, Κρητικά, Κρεμαστή, Νότια Ρόδο κ.λπ.).

Επ’ αυτού, η κα Βούλτεψη, τόνισε μιλώντας στον σταθμό:
«Έχω πει από πολύ καιρό ότι η Ρόδος έχει στοχοποιηθεί, επειδή δεν έχει δομή, δηλαδή ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης), επομένως την επιλέγουν κάποιοι και κυρίως νομίζω αυτοί που μπορούν, είναι σε θέση να μαζέψουν χρήματα μία ομάδα και να πάρουν ένα ταχύπλοο οπότε το καλοκαίρι κυκλοφορούν πολλά ταχύπλοα στο Αιγαίο και επομένως και στην περιοχή και μπορούν να περάσουν κάτω από τα ραντάρ, γιατί τα σύνορα φυλάσσονται.

Εάν δεν φυλάσσονταν τα σύνορα, δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γινόταν από την πίεση που δεχτήκαμε όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Άρα λοιπόν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Εμείς αυτό που κάνουμε από την πλευρά μας, είναι να μεταφέρουμε από τη Ρόδο, κόσμο που φτάνει εκεί σε άλλα νησιά, τα οποία έχουν χωρητικότητα κι έχουν δομές.

Ουσιαστικά η Αστυνομία πηγαίνει και παίρνει αυτό τον κόσμο κι εμείς τους λέμε που θα μεταφερθούν και αναλαμβάνουμε τη μεταφορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Είναι αλήθεια ότι είναι πρόβλημα αυτό, γιατί διαταράσσει τη ζωή του νησιού, το αναγνωρίζουν όλοι αυτό και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να είναι άνθρωποι στον δρόμο, δεν γίνεται αυτό δεν είναι σωστό».

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πρόσθεσε επιπλέον ότι «η επιλογή που έχει κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι παράλληλη φύλαξη των συνόρων και προστασία των συνόρων και προστασία των ανθρώπων.

Τα σύνορα πρέπει να προστατεύονται, γιατί είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, δεν είναι μπορεί να νοηθεί χώρα η οποία έχει τα σύνορα της ανοιχτά και είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.

Δεν επιτρέπονται αυτά. Από την άλλη πλευρά η παροχή της προστασίας προς τους ανθρώπους πρέπει να δίνεται οργανωμένα, δεν μπορεί να γίνεται ούτε στον δρόμο, ούτε να μην εξασφαλίζεται η κοινωνική ειρήνη και γι’ αυτό γίνονται αυτές οι μεταφορές.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τα υπουργεία μεταξύ μας γι’ αυτό το θέμα, δηλαδή δρα η Αστυνομία και μετά εμείς αποφασίζουμε πού και σε ποια δομή ή νησί ή ενδοχώρα θα μεταφερθεί μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», σημείωσε καταλήγοντας η κα Βούλτεψη.

Πηγή: Real Voice

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ