ΔΙΙΚ: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Ιπποκρατικής εβδομάδας | Συμμετέχουν 90 Ιατροί/ Φοιτητές από τις 5 Ηπείρους

1
6948

Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω ξεκίνησαν οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις Ιπποκρατικής Εβδομάδας από 16 έως και 23 Οκτωβρίου 2023, με τη συμμετοχή μεγάλο αριθμού τελειόφοιτων Ιατρικής – Ερευνητών Ιατρικών Σχολών Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων, Καθηγητών διεθνούς επιπέδου και Προέδρων ιατρικών σχολών αλλά και Ακαδημαϊκών.

Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 90 Ιατροί/ Φοιτητές από τις 5 Ηπείρους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνοπτικά περιλαμβάνει:

  • Στις 16 έως 19 Οκτωβρίου «Θερινό Σχολείο» (summer school) με θέμα «Αρχαία Ελληνική Ιατρική» σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών. Οι εργασίες του έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα και θα ολοκληρωθούν στην Κω, αφότου προηγηθεί επίσκεψη στο νησί της Καλύμνου τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
  • Στις 20 έως 21 Οκτωβρίου Διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής με θέματα αναγκαίων γνώσεων ιστορίας ιατρικής, ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας – φιλοσοφίας.
  • Στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμούς των Αρχών των Πανεπιστημίων των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και του Εξωτερικού και Συλλόγων Ομογενών Ελλήνων Ιατρών του Εξωτερικού, με την τιμητική παρουσία του Υπουργείου Τουρισμού (Υφυπουργός Τουρισμού). Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ακολουθεί η Τελετή Απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου στο Ασκληπιείο της Κω από τους πρωτεύσαντες αριστούχους – τελειόφοιτους των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

  • Στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιείται αγώνας δρόμου προς τιμήν του Ιπποκράτη σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω με τη συμμετοχή του ειδικού σχολείου Σβουρένειου και των Special Olympics Hellas.

Ακολουθούν ειδικές διαλέξεις:

  1. Τουρισμός Υγείας στην Κω από τον Ιπποκράτη ως σήμερα (κ. Ε. Ράπτη Υφυπουργός Τουρισμού)
  2. Δικαιώματα των Special Olympics Hellas στον αθλητισμό και στη ζωή (Δ. Κοδέλλας Πρόεδρος Special Olympics Hellas).

Τέλος, ακολουθεί απογευματινή ημερίδα πρόληψης υγείας από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κω, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους Ιατρικούς Συλλόγους Κω και Αθηνών, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών.

 

  • Στις 23 Οκτωβρίου 08:30 το πρωί, θα γίνει στο Χάνι (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κω), παρουσίαση- μάθημα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και Χρήση Απινιδωτή σε εθελοντές, υπαλλήλους του Δήμου Κω και εκπαιδευτικούς, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και του συνδιοργανωτές.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό έως και την τελευταία μέρα.

 

Για τους συνδιοργανωτές:

 

Το Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ.

Ο Πρόεδρος                                                 ο Γ.Γραμματέας

Νικόλαος Παπαντωνίου                                     Γεώργιος Τάλλαρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λίγες ημέρες πριν είχε συνέδριο παγκόσμιο έχοντας σχέση με την ίαση την ενέργεια κτλ.
    Πολυπληθέστερο και σίγουρα εννιά στους δέκα πήγαν στο Ασκληπιείο, το έμαθε κανείς;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ