Επίθεση Γ.Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

0
4668
Επίθεση Γ.Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό  Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή.

Έντονη κριτική άσκησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στην Κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου με την ηπειρωτική χώρα και τα υπόλοιπα νησιά. Ο κ. Νικητιάδης κατέδειξε την ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ορθό πλαίσιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που θα βγάλει τα ακριτικά νησιά μας από την απομόνωση, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά. Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στην τοποθέτηση του τόνισε πως οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου ταλαιπωρούνται επί μακρόν από τις παλινωδίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι οποίες ενίοτε προκαλούν τον «ακτοπλοϊκό αποκλεισμό» των νησιών και τους εξαναγκάζουν να απαιτούν από το κράτος την αυτονόητη τακτική σύνδεσή τους με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και τη Κρήτη και τη Ρόδο και απευθυνόμενος στον Υφυπουργό κ. Παππά τόνισε πως «Κύριε Υπουργέ, λυπάμαι, αλλά πρέπει να πω ότι το Υπουργείο σας, η Κυβέρνησή σας, αυτό που για άλλους είναι αυτονόητο, στοιχειώδες, αυτό που είναι το ελάχιστο, το έχετε καταστήσει ανέφικτο, το έχετε καταστήσει είδος πολυτελείας, να ζητάμε τα στοιχειώδη και να μοιάζουν πολυτέλεια».

Ο τ.Υφυπουργός τόνισε με έμφαση πως υπάρχουν λύσεις και μάλιστα σημείωσε ότι «Να σας πω τι θα κάναμε εμείς, κύριε Παππά; Θα σας πω τι θα έκανε το ΠΑΣΟΚ. Θα όριζε πέντε υπηρεσιακούς παράγοντες και θα τους έλεγε εντός έξι μηνών, «Θέλω να επικοινωνήσετε με όλα τα νησιά της πατρίδας μας, να καταγράψετε όλα τα προβλήματα χειμώνα, καλοκαίρι, φθινόπωρο, άνοιξη, να τα φέρετε εδώ πέρα και να κάνετε προτάσεις για το πώς, μιας και διαπαντός θα επιλυθεί η επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα». Αυτό πρέπει να κάνετε, αν θέλετε να μου μιλάτε για σχεδιασμό, για μεθοδολογία, για τρόπο που πραγματικά μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα». ,

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Νικητιάδης κάλεσε την Κυβέρνηση να μη συμπεριφέρεται στους νησιώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σημειώνοντας πως «Δεν μπορούν οι νησιώτες να ζουν διαρκώς με την αγωνία αν θα έρθει το πλοίο, αν θα βρουν καμπίνα, αν θα βρουν εισιτήριο, αν θα έρθουν τα εμπορεύματα, αν θα έρθουν τα φάρμακα. Δεν μπορούν, είναι ίσοι πολίτες, όπως όλοι οι πολίτες της Ελλάδας, όπως όλοι οι πολίτες της Ευρώπης».  Ο κ. Νικητιάδης κάλεσε την Κυβέρνηση τονίζοντας προς τον κ. Παππά, να σχεδιάσει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με σοβαρότητά και με βάση τις πραγματικές ανάγκες των νησιών, ενώ σημείωσε «δεν θέλω να πιστέψω φήμες για εσωκομματικές κόντρες, με βάσει τις οποίες δεν εξαντλείτε όλα τα περιθώρια για την Κάρπαθο καθώς από κει κατάγεται βουλευτής του κόμματος σας. Δεν τα πιστεύω αυτά, ούτε πιστεύω ότι ο Υπουργός Εξωτερικών που επίσης κατάγεται από την Κάρπαθο αν εσείς επικοινωνούσατε και του λέγατε για τις 430.000 ευρώ , δεν θα είχε τη δύναμη, το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού να δώσει μια εντολή για 430.000 ευρώ. Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι η Κυβέρνησή σας είναι ανίκανη να σχεδιάσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ