Άγκυρα σήκωσαν οι «τράτες» της Καλύμνου

0
12037

Άγκυρα σήκωσαν τα μεσάνυχτα 30 Σεπ/1 Οκτωβρίου 2023, οι μηχανότρατες από το λιμάνι της Καλύμνου και βγήκαν στα ανοιχτά για την πρώτη «ψαριά» της νέας αλιευτικής περιόδου, που αναμένεται δύσκολη και πολύ κοπιαστική.

Χθες Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, πρωινές ώρες, επέστρεψαν στο λιμάνι της Καλύμνου, τα πρώτα  αλιευτικά σκάφη για να ξεφορτώσουν τις πρώτες ψαριές και αμέσως αναχώρησαν και πάλι για να συνεχίσουν το έργο τους. Αν και ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός, οι πάγκοι των Ιχθυοπωλείων στην Κάλυμνο γέμισαν ,αλλά τα ψάρια δεν ήταν αρκετά σε όλες τις περιπτώσεις. Βέβαια υπάρχει συνέχεια και σίγουρα, επί καθημερινής βάσεως θα υπάρχουν φρεσκότατα ψάρια στους πάγκους των Ιχθυοπωλείων του νησιού.

Ο φακός του kaymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς έκανε μία βόλτα σε 3 Ιχθυοπωλεία του νησιού. Αρκετός κόσμος, και φέτος τηρώντας τις παλιές συνήθειες  περίμενε από το πρωί Κυριακής, για να διαλέξει και να αγοράσει από τους γεμάτους με μεγάλη ποικιλία ψαριών πάγκους των Ιχθυοπωλείων του νησιού.

Ιχθυοπωλείο Καμπουράκη(ΤΘΟΥΛΑ) στο σταθμό ΤΑΧΙ

Ιχθυοπωλείο ΚΥΠΡΑΙΟΥ

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ

Στη βόλτα μας στα ιχθυοπωλεία είχαμε μία ευχάριστη συνάντηση με μία πολύ καλή φίλη και πιστή αναγνώστρια του kalymnos-news.gr Που διαμένει με την οικογένεια της Μελβούρνη. Η Φωτούλα από Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με τον Καλύμνιο Γιάννη Τσουκάλη, ζουν στην Μελβούρνη περισσότερο από 50 χρόνια, αλλά υπεραγαπούν την Ελλάδα και την Κάλυμνο την οποία και επισκέπτονται ανελλιπώς.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ