Μιχάλης Τρικοίλης: Σχετικά με το ατύχημα στο μονοπάτι προς τον Δίκαιο | Ένα μπράβο αξίζει & στην περίπτωση του Ron

1
27027
Subject: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ

Αγαπητέ κύριε Κιάρη ,

Είναι σχεδόν τρία χρόνια που το Τουριστικό μας Γραφείο  προσφέρει οργανωμένες εκδρομές πεζοπορίας στην φύση του νησιού μας, με πιστοποιημένο οδηγό από την Ολλανδία.
θεωρούμε  ότι η πεζοπορία σε μακρινές ή κοντινές αποστάσεις είναι μια μορφή δραστηριότητας στο πλαίσιο του εναλλακτικού τουρισμού, που φέρνει τους επισκέπτες μας σε επαφή με τη φύση του τόπου μας, την πανίδα και την χλωρίδα του . Έτσι σχεδόν σε καθημερινή βάση έχουμε οργανωμένες ομάδες που πεζοπορούν νωρίς το πρωί ή κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής σαιζόν (καθόλου τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο), θέτοντας σαν πρώτη προτεραιότητά μας την ασφάλειά τους

Όμως πεζοπορία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ανάληψη κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα των περιπατητών ή ακόμα για την ίδια τους την ζωή . Αυτό για μας είναι σαφές και για αυτό τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που μας έχουν κοινοποιηθεί προ τριετίας από την HIKING GREECE

Να έρθω όμως και στο συμβάν : Κατά την χθεσινή ημέρα που έτυχε να γιορτάζουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , το γραφείο μας σε συνεργασία με την ομάδα EVEXIA ανέλαβε να οδηγήσει τρεις περιπατητές στην κορυφή του Δίκαιου. Ο οδηγός μας κος RON HARLEMANN  προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα και νωρίς το πρωί ξεκίνησαν .
Κατά την επιστροφή τους και περίπου 200 μέτρα πριν στην βάση του βουνού η ομάδα βρέθηκε μπροστά σε μία κυρία που ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος με εμφανώς σπασμένο το πόδι στην περιοχή του αριστερού αστραγάλου. Ο σύζυγος σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τις πρώτες βοήθειες χωρίς αποτέλεσμα γιατί απλά δεν έπιανε σήμα στο κινητό του.  Ο Ron αμέσως επικοινώνησε μαζί μας και εμείς αντίστοιχα με το ΕΚΑΒ και μάλιστα μέσω Ρόδου προκειμένου να συντονιστεί η επιχείρηση διάσωσης της κυρίας .
Επρόκειτο για ένα ζευγάρι Ολλανδών, χωρίς την ενδεδειγμένη φυσική κατάσταση, με απλά παπούτσια και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό που απλά νόμιζαν ότι ήταν παιχνιδάκι να ανέβουν στην κορυφή του Δικαίου.

Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στα πληρώματα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, στο τηλεφωνικό κέντρο και σε όλους όσους συμμετείχαν , γιατί πραγματικά σε πολύ μικρό χρόνο στήθηκε μια δύσκολη  επιχείρηση. Θα ήθελα όμως να μην άφηναν έξω  από τις επίσημες ανακοινώσεις τον συνεργάτη μας, αφού ήταν αυτός που κατάφερε να ηρεμήσει την παθούσα και τον σύζυγο, κατάφερε να τους κρατήσει σε καλή κατάσταση δίνοντάς του νερό και μπανάνες, κατέβηκε ως την Ζιά για να βρεί το πλήρωμα  του ασθενοφόρου και υπέδειξε στο πλήρωμα της πυροσβεστικής την ακριβή θέση του ατυχήματος επιστρέφοντας πάλι πίσω .
Ένα μπράβο στους ιδιώτες που με γνώμονα την ακεραιότητα των συνανθρώπων τους προσφέρουν, χρόνο, κόπο, προσπάθειες, νομίζω αξίζει στην περίπτωση του Ron .Και κάτι επιπλέον σε όλους όσους επιχειρούν αναβάσεις ή πεζοπορίες : τον ίδιο σεβασμό που ζητάει η θάλασσα, ακριβώς τον ίδιο ζητά και η στεριά. Προσοχή, καλή προετοιμασία, όχι απροσεξίες, όχι υπερβολές !

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Μιχάλης Τρικοίλης
Διευθυντής
HELIOS  TRAVEL & CAR RENTAL

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ