Θερμή υποδοχή του Νικηφόρου Παπανικόλα στην περιοδεία του στην Κω

0
17047

Θερμή υποδοχή του Νικηφόρου Παπανικόλα στην περιοδεία του στην Κω

 

Από την Κέφαλο ξεκίνησε η περιοδεία του επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» κ. Νικηφόρου Παπανικόλα.

Ο κ. Παπανικόλας την Πέμπτη 21/09 επισκέφθηκε την Κέφαλο μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους του και συνομίλησε με τους πολίτες. Έντονη είναι η αγωνία των κατοίκων του χωριού που νιώθουν απομονωμένοι αφού οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές είναι πολλές. Μεγάλη επιπλέον είναι και η αγωνία για την επιβίωση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων , αφού οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος της αγοράς. Η διάβρωση των ακτών στο Καμάρι, η έλλειψη υποδομών και ο ηλεκτροφωτισμός κυριάρχησαν επίσης στις συζητήσεις.

Στην συνέχεια ο κ. Παπανικόλας μαζί τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους περιόδευσαν στην Καρδάμαινα και άκουσαν τις παρατηρήσεις και τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.

Την Παρασκευή η περιοδεία συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης της Κω, όπου ο κ. Παπανικόλας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Νικητιάδη και τους υποψήφιους συμβούλους του επισκέφθηκαν τον Δήμο της Κω και όλες τις υπηρεσίες και συνομίλησε με τους υπαλλήλους του Δήμου. Ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Κω κ. Αλάβανος Μανώλης εστίασε στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου εξηγώντας τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν, και τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσλήψεις.

Στην συνέχεια η περιοδεία συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης της Κω και στα τουριστικά καταστήματα. Το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκε στο Τιγκάκι και στην συνέχεια στο Πυλί  όπου εκεί το επίκεντρο της συζήτησης με τους κατοίκους ήταν η Κλειστή ελεγχόμενη Δομή και τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Βέβαια δεν έλλειψαν και οι συζητήσεις με τους φιλάθλους της περιοχής σχετικά με τον ΑΟ Πυλίου. Μάλιστα ο κ. Παπανικόλας δήλωσε πως:   «Ο Α.Ο Πυλίου είναι ένα ισχυρό ποδοσφαιρικό σωματείο και ένα από μεγαλύτερα της Δωδεκανήσου. Δυστυχώς τα έξοδα στα οποία υποχρεώνονται οι νησιωτικές ομάδες είναι υπέρογκα κυρίως λόγω του υψηλού κόστους μετακινήσεων και διαμονής. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δεν αφήνει τις ομάδες των νησιών μας να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσουν στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες. Ο Α.Ο Πυλίου στηρίζεται οικονομικά σχεδόν αποκλειστικά στην προσφορά των μελών της διοίκησης οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ομάδα τους. Σαν περιφερειακή αρχή οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε/επιδοτήσουμε τις μετακινήσεις των σωματείων μας στα εκτός έδρας παιχνίδια προκειμένου να τους δώσουμε χώρο να αναπνεύσουν οικονομικά και να αναπτυχθούν».

Το Σάββατο απηύθυνε χαιρετισμό στην ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη για την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών των Λυκείων μας στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο κ. Παπανικόλας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη έχει ανοιχτή την αγκαλιά του για τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους παππούδες μας. Ο Σωκράτης Φανουράκης, αφιέρωσε τη ζωή του και την περιουσία του στο Ίδρυμα το οποίο αθόρυβα αλλά ουσιαστικά παράγει σπουδαίο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο στην Κω και στη Χάλκη. Ο σπουδαίος αυτός πατριώτης είναι ο παππούς, ο πατέρας, ο αδελφός μας που με τη στάση ζωής του δίδαξε ήθος, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση».

Η περιοδεία του κ. Παπανικόλα θα συνεχιστεί στην Σύρο ενώ την Τρίτη στην Ρόδο θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ