Μ. Χατζηάμαλλος: Επικήδειος στον πρ. Πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Ρόδου Κώστα Σαρρή

0
4592

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΤΟΝ  ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΡΗ

 

Από χθες ο δικηγορικός μας κόσμος θρηνεί την απώλεια του συναδέλφου Κώστα Σαρρή, του μακροβιότερου Προέδρου Δικηγορικού Σώματος στην ιστορία του τόπου μας.

Αυτήν την ώρα, ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, θεωρώ ότι οφείλω στον υπέροχο αυτόν άνθρωπο, έναν ύστατο χαιρετισμό εκ μέρους όλων των συναδέλφων του βορείου συγκροτήματος των νησιών μας,  αλλά και του  συνόλου των ανθρώπων του Πρωτοδικείου της Κω.

Ο πρόωρος θάνατός του γέμισε όλους μας με απέραντη θλίψη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Καθόλου μάλιστα για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε το λειτούργημά μας, με συνέπεια και υπευθυνότητα, βρίσκοντας πάντα τον τρόπο να γεφυρώνει τις διενέξεις και να δίνει στον διάλογο απέραντο έδαφος.  Έναν συνάδελφο που μας δίδαξε ότι οφείλουμε μέσα από την διαχείριση της αντιδικίας και την συμβολή μας στην απόδοση του δικαίου, να δημιουργούμε τις αναγκαίες συνθήκες για την συνύπαρξη των ανθρώπων.

Όλοι όσοι συνυπηρετήσαμε, είμαστε μάρτυρες της πολιτείας του.  Όλοι εμείς έχουμε να θυμόμαστε πόσο ευλαβικά υπηρέτησε τις αξίες μας, τα ιδανικά μας και όλα εκείνα τα  σπουδαία πράγματα, που προάγουν τις ανθρώπινες κοινωνίες και δίνουν στον κάθε άνθρωπο την σπουδαιότητα που του αξίζει. Θα έχουμε να θυμόμαστε την ευφυία του, να βρίσκει πάντα την ισορροπία ανάμεσα στην αντίθεση και το δίκαιο. Ανάμεσα στην αντιπαλότητα και το μόνοιασμα  των ανθρώπων.

Όλοι εμείς που ζήσαμε μαζί του, ξέρουμε πόσο τυχεροί είμαστε, γιατί σε δύσκολες στιγμές για το λειτούργημά μας, είχε την ευθύνη της διαχείρισης των ζητημάτων μας. Και πολύ περισσότερο εμείς, οι σημερινοί  Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Ρόδου και της Κω, που βαδίζουμε τα δικά του μονοπάτια, με τα δικά του σημάδια.

Όλοι εμείς οι νεότεροι συνάδελφοι, τον αποχαιρετούμε σήμερα, με ταπεινότητα και σεβασμό, κρατώντας γερά την  πολύτιμη παρακαταθήκη του.

Καλό σου ταξίδι σπουδαίε συνάδελφε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ

 

Στο θλιβερό άκουσμα του θανάτου του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Κωνσταντίνου Σαρρή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του Συλλόγου στην οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς του εκλιπόντος.
  • Να παρακολουθήσει ο Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Κω, την νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
  • Να κατατεθεί στη μνήμη του το ποσό των 200,00€ υπέρ του Συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κω Νισύρου.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμανουήλ Στ. Χατζηάμαλλος Δημήτριος Ν. Δρόσος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ