Beach Volley: Πένθος για τον θάνατο του «Κολοσσού της Ρόδου» Μάρτιν Λάτσιγκα σε ηλικία 48 ετών

0
5827

Το παγκόσμιο beach volley θρηνεί τον πρόωρο χαμό του Eλβετού Μάρτιν Λάτσιγκα (Martin Laciga) που ταύτισε την καριέρα του με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Pρωτάθλημα που έγινε στη Ρόδο το 1998, στον ιστορικό τελικό με τους Νορβηγούς Γιαν Κβαλχέιμ και Μπγιόρν Μαασέιντ.

Ο Μάρτιν Λάτσιγκα έφυγε από τη ζωή στις 22 Αυγούστου σε ηλικία 48 ετών. Είχε γεννηθεί 25 Ιανουαρίου 1975 στο Άαρμπεργκ της Ελβετίας.

Μαζί με τον αδελφό του Πολ Λάτσιγκα (24/11/1970) έγραψαν ιστορία στο Ευρωπαϊκό beach volley κατακτώντας τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το 1998 στη Ρόδο, το 1999 στη Πάλμα ντε Μαγιόρκα και το 2000 στο Μπιλμπάο.

Το 1999 μάλιστα, ήταν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Από το γεγονός ότι κατέκτησαν το πρώτο τους χρυσό στη Ρόδο, παρουσία χιλιάδων θεατών που είχαν κατακλύσει την πλατεία δημαρχείου, τα ξένα δίκτυα τους είχαν αποκαλέσει «Κολοσσοί της Ρόδου».

Το 2001 στο Τσέζολο και το 2002 στις Βρυξέλλες, πάντα μαζί με τον αδελφό του, πήραν τα ασημένια μετάλλια, ενώ το 1997 είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στη Ρώμη.

Το 1999 στη Μασσαλία πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αν και δεν είχαν κάνει καριέρα στη σάλα, η υποστήριξη που είχαν από την οικογένειά τους σε συνδυασμό με το ταλέντο, τους έφτασαν στην κορυφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής έπασχε από βαριά κατάθλιψη που τον οδήγησε στον πρόωρο θάνατο.

rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ