Β. Χατζηγιακουμής: Η Περιφέρεια έχει εγκαταλείψει τη Κω – Ο »Όμιλος για τη Δημοκρατία και Αυτοδιοίκηση» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας

4
5844

Την βεβαιότητα ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην κοινωνία, από τα μικρά καθημερινά μέχρι τα μεγάλα προβλήματα, απλά αυτή η αντίδραση δεν είναι οργανωμένη και δεν εκφράζεται από καμία παράταξη, εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Δικαίου Κω, επί χρόνια αυτοδιοικητικός και σήμερα ιδρυτικό μέλος του «Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση», Βασίλης Χατζηγιακουμής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Επιδίωξη του Ομίλου υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγιακουμής, “είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Να επαναφέρουμε δηλαδή αυτά τα οποία διεκδικούσε η Αυτοδιοίκηση προηγούμενες δεκαετίες και τα οποία για μας ήταν αυτονόητα”.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο να ασχολείται ακόμα η Αυτοδιοίκηση με τις “λακκούβες” που είναι πανελλαδικό, όπως σημείωσε, πρόβλημα, επέκρινε τον “Καλλικράτη” λέγοντας ότι έκανε τεράστια ζημιά με τη κατάργηση των κοινοτήτων, ενώ θεώρησε πολιτικά επιζήμια τη μη διεκδίκηση και την μη άσκηση πιέσεων προς την Β! βαθμού Αυτοδιοίκηση με την οποία υπήρχε, τα προηγούμενα χρόνια, συνεργασία των δήμων σε καθημερινή βάση.

Μίλησε για πλήρη εγκατάλειψη της Κω από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ανεπαρκές οδικό δίκτυο και το  έργο του ηλεκτροφωτισμού, με τοποθέτηση των φωτιστικών  πάνω στο οδόστρωμα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών, αποδίδοντας ευθύνες και στον δήμο που όφειλε, όπως σημείωσε, να παρέμβει μόλις έβλεπε να περνούν τα καλώδια.

Ο κ. Χατζηγιακουμής άσκησε επίσης κριτική τόσο στην Περιφερειακή αρχή όσο και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που με καθυστέρηση χρόνων δρομολογούν τη κατασκευή επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων Κεφάλου.

“Δεν λέω να μην κάνει η Περιφέρεια το λιμάνι”, εξήγησε ο πρώην δήμαρχος Δικαίου, “αλλά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που έχει την αρμοδιότητα των λιμανιών, όφειλε να έχει κάνει τον προγραμματισμό του και όχι τρεις μήνες πριν από τις εκλογές να βγάζουν φωτογραφίες που δεν πείθουν, αντίθετα προκαλούν και τη χλεύη του κόσμου”, υπογραμμίζοντας ότι “αυτές οι πρακτικές δεν ταιριάζουν στην Αυτοδιοίκηση”.

Ημερίδα πριν από τις εκλογές

Να σημειωθεί ότι στη πραγματοποίηση Ημερίδας πριν από τις δημοτικές εκλογές με αποκλειστικό θέμα τις προτάσεις για την δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας, προχωρά ο Όμιλος για την «Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση» στη Κω.

Παράλληλα τα ιδρυτικά μέλη διασαφηνίζουν τη θέση τους να μην εμπλακούν στις παραταξιακές αντιπαλότητες, αλλά να συνεισφέρουν με παραγωγικές προτάσεις στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα στοχεύει στο μέλλον.

ertnews.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεχάστε τα τσιφλίκια.Θα γίνουμε κράτος.Προσαρμοστητε η πηγαίνετε Βα παίξετε κανένα τάβλι και αφήστε τον τόπο να πάει μπροστά.

  2. Βασιλάκη με τον Κωστάκη τον φίλο σου αφήστε τις μαγκιές και καθίστε σε κάνα καφενείο να παίξετε καμιά πρέφα που είστε καλοί,το …..λίκι εκεί που σας παίρνει και αν σας παίρνει

  3. Βασίλη, αφού η σημερινή περιφερειακή αρχή εγκατάλειψε την Κω, και σωστά το λες, εσύ σαν ΠΑΣΟΚ, σαν πρώην υποψήφιος γραμματέας της ΝΕ, σαν πρώην υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν κατεβαίνεις με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξεις και να σε στηρίξουμε παρά μόνο κάθεσαι και ακούς έναν ξοφλημένο; Γιατί και εσύ φθείρεσαι και άλλους φθείρεις. Και ο νοών νοήτω, Βασιλάκη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ