Φωτιά στην Ρόδο: «Ήταν τρομακτικό» – Εικόνες από το γυμναστήριο όπου φιλοξενούνται σοκαρισμένοι τουρίστες

0
4367

Πολλοί τουρίστες στην Ρόδο αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα όπου διέμεναν καθώς η φωτιά κινούνταν προς το μέρος τους απειλητικά. Τα περιθώρια στένευαν και έπρεπε να φύγουν για να προστατευθούν.

Φωτιά στη Ρόδο: Καίγονται σπίτια και καταστήματα στο Ασκληπιείο – Σε πύρινο κλοιό Γεννάδι και Βάτι

Αποστολή στην Ρόδο, Μίλτος Σακελλάρης

Με τη βοήθεια πυροσβεστών, αστυνομικών και  κατοίκων κατάφεραν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και άλλα οχήματα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία. Ένα από αυτά είναι και το Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλιθέα στην Ρόδο.

Φωτιά στη Ρόδο: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο – Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Σε συναγερμό για τις πυρκαγιές το ΓΕΕΘΑ – Προβληματίζουν τα μέτωπα

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του enikos.gr, τουρίστες κάθε ηλικίας, μεταξύ αυτών και παιδιά, φιλοξενήθηκαν στον χώρο του γηπέδου όπου πέρασαν τη νύχτα περιμένοντας να φύγουν από το νησί.

Σε άλλη φωτογραφία φαίνονται γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε μια γυναίκα που δείχνει εξαντλημένη.

Από την Κυριακή έως και σήμερα καταφτάνουν στο σημείο συνεχώς φορτηγά με προμήθειες, τρόφιμα και νερά, τα οποία μοιράζουν εθελοντές και κάτοικοι στους καταπονημένους τουρίστες.  Οι τουρίστες μεταξύ τους συζητούσαν για την τρομακτική εμπειρία που βίωσαν αυτές τις ημέρες λόγω της πυρκαγιάς, αλλά και για τη φιλοξενία των Ελλήνων, που δεν τους άφησαν στιγμή μόνους τους.

«Ήταν τρομακτικό. Έπρεπε να σωθούμε» ακούγεται να λέει μία τουρίστρια σε ένα από τα βίντεο.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

Περισσότερα ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.enikos.gr/society/fotia-stin-rodo-itan-tromaktiko-eikones-apo-to-gymnastirio-opou-filoxenountai-touristes/2003016/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ