Η αξιοπρέπεια «πνίγηκε» στη Ρόδο: Σερβιτόρος σχεδόν κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία | Πρόστιμα στο κατάστημα

3
4845

Εργασιακή «ζούγκλα» σε beach bar της Ρόδου, όπου σερβιτόρος αναγκάστηκε να μπει μέσα στη θάλασσα προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες.

Ακόμα ένα περιστατικό εργασιακού μεσαίωνα στα νησιά της χώρας, με βίντεο που κάνει τον γύρο των social media να επιβεβαιώνει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι υπάλληλοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο, σερβιτόρος beach bar στην Καλλιθέα της Ρόδου έχει μπει μέσα στη θάλασσα και με το νερό να φτάνει πάνω από τη μέση του, κρατώντας δίσκους στα χέρια, σχεδόν αναγκάζεται να κολυμπήσει για να παραδώσει παραγγελία.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει την οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης για τις απάνθρωπες απαιτήσεις των εργοδοτών, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς τους στον βωμό της κερδοσκοπίας.

Ανάρτηση για το συμβάν έκανε και ο νέος Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, που έγραψε στο Twitter: «Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

Το εν λόγω βίντεο προκάλεσε την παρέμβαση και του νέου Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσώτης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως «για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα«.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το «κακόμοιρο παιδάκι» ξέρει τί κάνει. Είναι έξυπνο.
    Το «κακόμοιρο παιδάκι» χρηματίζεται δυσανάλογα τόσο των προσόντων του, όσο και της «υπηρεσίας» που προσφέρει. Είναι έξυπνο.
    Κι άν είναι πολύ, πολύ έξυπνο, θα κάνει μ’αυτόν τον τρόπο τις σωστές γνωριμίες.

  2. Ρε αδέλφια.
    Καλά, το Λιμενικό έβαλε πρόστιμο για «αυθαίρετο» μέσα στην θάλασσα!!! Έτσι γράφουν.
    Ο ΕΦΕΤ τι κάνει; Η Επιθεώρηση Εργασίας τι κάνει; Στις δεκαετίες της ενασχόλησης μου στα Ξενοδοχεία, τέτοιο σέρβις δεν το γνωρίζω ούτε το είδα!!! Ούτε στα επαγγελματικά κιτάπια στην ΣΤΕ το διάβασα. Κάποιοι λένε ότι το ίδιο ισχύει και για την χρήση της θάλασσας, θαλάσσια σπόρ, ιστιοπλοϊα, κλπ. Εδώ μιλάμε για ΕΣΤΙΑΣΗ βρε…….

    • …αφού όλοι είναι ευχαριστημένοι, γιατί κάποιοι κόπτωνται?
      Μήπως ζηλεύουν?
      Όλοι τα οικονομανε και χαίρονται.
      Ποιος τραβάει πιο μεγάλο ζόρι?
      Ο γκαρσόνος η ο μάγειρας που ζεματιέται
      και λιώνει στον ιδρώτα και ποτέ δεν άκουσα ένα παράπονο η μία διαμαρτυρία για αυτόν τον κλάδο?
      Όλα γίνονται για χαβαλε.
      Δεν ξέρουν με τι να ασχοληθούν κάποιοι και αφού κουράστηκαν με το … τους (κάποιοι σαν του λόγου σου) , ανακαλύπτουν τό …Αμέρικα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ