Νεκροψία-νεκροτομή σορού Αναστάζια: Σε εγκληματική ενέργεια από στραγγαλισμό καταλήγει ο ιατροδικαστής – Τα επόμενα βήματα

0
13067

Η εξαιρετικά αλλοιωμένη κατάσταση της σορού της Αναστάζια δυσκόλεψε πολύ την νεκροψία-νεκροτομή. Από την εικόνα που έχει ο ιατροδικαστής τείνει στον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου, ωστόσο έχει στείλει και ιστολογικά δείγματα για ανάλυση.

Ολοκληρώθηκε, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου, η νεκροψία-νεκροτομή στο σώμα της 27χρονης Αναστάζια, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου, για τα αποτελέσματα της οποίας ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαιρετικά αλλοιωμένη κατάσταση της σορού και από την μακρά παραμονή στο έλος δυσκόλεψε πολύ την νεκροψία-νεκροτομή ως προς τα αποτελέσματά της.

Από την εικόνα που έχει ο ιατροδικαστής, τείνει στον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου, ωστόσο έχει στείλει και ιστολογικά δείγματα για ανάλυση. Κατάγματα δεν εντόπισε, ενώ ως προς το ενδεχόμενο του βιασμού, δεν μπορεί να αποδειχθεί εύκολα, επίσης λόγω της κατάστασης που βρισκόταν το πτώμα της άτυχης κοπέλας.

Δεν κατέστη δυνατή η λήψη κολπικών υγρών εξαιτίας της καταστροφής τους από την μακρά παραμονή στο νερό και ενδεχομένως από τις περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις να προκύψουν περισσότερα συμπεράσματα. Βεβαίως, ελήφθησαν δείγματα από τα νύχια της, τα οποία θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μήπως προκύψει ταυτοποίηση με τις αμυχές που φέρει ο 32χρονος άντρας από το Μπαγκλαντές που επί του παρόντος κατηγορείται για την αρπαγή της.

Την Τρίτη αναμένεται να έχουν προκύψει και κάποια πρώτα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για όλα τα υπόλοιπα ευρήματα που είχαν αποσταλεί, για τα οποία επίσης θα ενημερωθεί άμεσα η Εισαγγελία Κω ώστε να κρίνει η Δικαιοσύνη αν θα ασκηθούν και νέες διώξεις και σε ποιους, αναφορικά με την ανθρωποκτονία σε βάρος της άτυχης κοπέλας, η οποία είναι ούτως ή άλλως δεδομένο ότι έχει τελεστεί από τον τρόπο και μόνο που βρέθηκε η σορός της.

Υπενθυμίζεται ότι εντοπίστηκε την Κυριακής από εθελόντριεα διασώστρια  σε έλος στην Αλυκή στο Τιγκάκι. Ήταν γυμνή, και δεμένη και σακούλα σκουπιδιών στο μισό σώμα της έως το κεφάλι, μέσα στο νερό και κάτω από έναν όγκο κλαδιών που την είχε σκεπάσει ο δράστης.

Εξετάστηκε ο σύντροφος της 27χρονης

Ο 32χρονος κατηγορούμενος για την αρπαγή της Αναστάζια πήρε προθεσμία σήμερα για να απολογηθεί την Τετάρτη, ωστόσο πριν και μετά από εκείνον εξετάστηκε ξανά ο Πολωνός σύντροφος της κοπέλας, όχι για τις συνθήκες θανάτου της για τις οποίες δεν είναι ύποπτος, ενδεχομένως όμως για να δώσει διευκρινίσεις για κάποια μηνύματα που έχουν ανακτηθεί από τις συνομιλίες του με το θύμα, που ίσως εξηγούν και την παραμονή της στην περιοχή και το συγκεκριμένο ραντεβού αλλά ίσως και το ότι ο Μπαγκλαντεσιανός δεν τους ήταν ένα άγνωστο άτομο

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται η κοπέλα να πήγε στο μίνι μάρκετ για να προμηθευτεί χασίς από το συγκεκριμένο άτομο και παρότι εκείνος αρνείται ότι την γνώριζε από πριν και ότι της έδωσε ναρκωτικά, ωστόσο κάποια ζητήματα χρήζουν συγκεκριμένων απαντήσεων για να σχηματιστεί και πληρέστερη εικόνα από τις Αρχές.

Παράλληλα, οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει και τυχόν εμπλοκή άλλου ατόμου ίσως του Πακιστανού συγκατοίκου του βασικού υπόπτου, που επίσης έχει πέσει σε αντιφάσεις, κυρίως για το θέμα της μεταφοράς της σορού του θύματος στο σημείο που βρέθηκε στις Αλυκές, που υπερβαίνει το χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές.

Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον συλληφθέντα με την κοπέλα να πηγαίνουν στο σπίτι του, μετά το μίνι-μάρκετ στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπάρχει όμως υλικό που να τους δείχνει να φεύγουν ενώ ο συγκάτοικος δίνει μια διαφορετική εικόνα. Εάν όμως γνώριζαν ότι το απέναντι σπίτι είχε κάμερα που «βλέπει» την είσοδο του ισόγειου σπιτιού τους, ενδεχομένως από ένα πίσω παράθυρο ή πόρτα να έγινε η μεταφορά και αυτό είναι ένα σημείο που χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αλλοδαπός για την αρπαγή της, την επόμενη ημέρα κιόλας από την «εξαφάνιση» της 27χρονης, προχώρησε στην ανάληψη ποσού και στην έκδοση εισιτηρίου για την Ιταλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ