Μπράβο στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαρίου της Κω: Κέρδισαν το πρώτο βραβείο για την “Εξομολόγηση” (video)

6
11855

Η μαθητική δημιουργία που ετοίμασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαριου με για το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου διακρίθηκε με πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σποτ (μουσική, οπτικοποίηση, μήνυμα).

Στον 9ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο “Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες” που προκήρυξαν μαζί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου συμμετείχαν συνολικά 1359 δημιουργίες σε ολα τα διαγωνιστικά τμήματα από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ: Οι μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαριου συγκινημένοι από το δράμα του κυπριακού Λαού και το ζήτημα των αγνοουμένων που δημιουργήθηκε πριν 49 χρόνια με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, μελοποίησαν με την καθοδήγηση και ενθάρρυνση της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου τους κ. Γεωργίας Χαραλαμποπούλου το ποίημα “Εξομολόγηση” του ποιητή Κύπρου Χρυσάνθη.

Το ποίημα αυτό που γράφτηκε από τον ποιητή της Λευκωσίας αμέσως μετά την εισβολή του Αττίλα το 1974 δεν είχε μελοποιηθεί ποτέ έως σήμερα. Η “εξομολόγηση” συμπυκνώνει όλον τον πόνο και την Αλήθεια των γεγονότων εκείνης της πλέον οδυνηρής περιόδου της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, μπαίνει ξανά στα χείλη των νέων, τραγουδιέται και πάλλεται, ζωντανεύει μέσα από τη μουσική. Και ταυτόχρονα ζωντανεύουν και τα αιτήματα που περικλείει.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια για τη διδασκαλία και το συντονισμό της πρωτότυπης αυτής σύλληψης κ. Γεωργία Χαραλαμποπουλου, εκπαιδευτικός μουσικής, διατυπώνει με ιδιαίτερη καθαρότητα και σαφήνεια τα βαθιά και ακλόνητα “θέλω” της οπτικοακουστικής αυτής δημιουργίας:

“Στις μέρες μας που το κυπριακό έχει απογυμνωθεί από την ανθρώπινη πλευρά του και τείνει να εκπέσει σαν μια γεωπολιτική εκκρεμότητα, η συγκεκριμένη εργασία του Γυμνασίου Ζηπαριου αντιστέκεται στην απλούστευση μιας χρόνιας πολιτικής μοιρολατρίας και κάνει την υπόθεση των αγνοουμένων ένα ηχηρό και ζωντανό αίτημα.

Πόσο μάλλον όταν το ποίημα “εξομολόγηση” του Κύπρου Χρυσάνθη απηχεί και αγκαλιάζει κάθε ανθρώπινο δράμα που προκαλείται από την αδικία και αποζητά την αποκατάσταση, την εξιλέωση, την ανακούφιση.”

Φωτεινοί εκπαιδευτικοί συνεχίστε να εμπνέετε τους μικρότερους και να θυμίζετε στους μεγαλύτερους!

Συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο Ζηπαριου της νήσου Κω και σε όλους τους συμμετέχοντες για την υπέροχη, ενδεχομένως ιστορική δημιουργία!

 

Πηγή: Μπράβο στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαριου της Κω: Κέρδισαν το πρώτο βραβείο για την “Εξομολόγηση” (video) | Hellasjournal.com

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μας κάνετε υπερήφανους!!!! Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαριου συγχαρητήρια!!!!

  2. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους Εκπαιδευτικούς και στους Μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαρίου Κω. Ζωντάνεψαν πικρές μνήμες από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο μας!

  3. Νιώθουμε τεράστια συγκίνηση και χαρά για τα παιδιά μας, τεράστια Ευγνωμοσύνη για τους δασκάλους τους και το σχολείο. Να σας έχει ο Θεός καλά όλους και καλή δύναμη στο έργο που επιτελείτε.

  4. Μπράβο σας παιδιά. Συγχαρητήρια σε εσάς και τους καθηγητές σας. Αληθινά υπέροχο. Μπράβο.

  5. Από την πρώτη στιγμή που το είχαμε πρωτοδει είμαστε σίγουροι ότι θα είστε οι καλύτεροι. Το αξίζετε το βραβείο και συγχαρητήρια σε όλους σας. Αξιέπαινοι!

  6. Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω! Τεράστια επιτυχία για το νησί μας! Να σας έχει όλους ο Θεός καλά, φώτιση και καλή πρόοδο να έχετε πάντα! Ιπποκράτης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ