Με βασικό αίτημα τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κω η κατάληψη μαθητών στο 1ο «Ιπποκράτειο» Λύκειο

22
10358

Μια οργισμένη κραυγή βγαίνει από τα σχολεία ανά την Ελλάδα με τους μαθητές να στέλνουν το δικό τους μήνυμα οργής, προχωρώντας σε συμβολικές καταλήψεις ως κίνηση διαμαρτυρίας για την τραγωδία, ενώ πληθαίνουν οι εικόνες μαθητών στα σχολεία με την φράση «Πάρε όταν φτάσεις», «Τέμπη», «Ποτέ Ξανά».
Στο ίδιο κλίμα και μαθητές στην Κω, αφού συνεχίζεται η κατάληψη στο 1ο και στο 2ο Λύκειο Κω, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται όχι μόνο για τις ευθύνες που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί στα Τέμπη αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Κω. Στην κάμερα του kostv μίλησαν μαθητές , ο σύλλογος Γονέων και ο διευθυντής του «Ιπποκράτειου» Γιώργος Χαρτοφίλης.

πηγή: https://www.kostv.gr’

Το 15μελές του Ιπποκρατείου Λυκείου Κω στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω

Δείτε παρακάτω την επιστολή του 15μελούς του 1ου Ιπποκρατείου Λυκείου Κω την οποία διάβασε ο κ. Κώστογλου, μαθητής του σχολείου, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω με θέμα τη διεκδίκηση κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε δήμαρχε, σεβαστά μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
θέλουμε κατ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε που μας δίνετε το βήμα μέσα από αυτή την αίθουσα για να τοποθετηθουμε και να μεταφέρουμε την αγανάκτηση, την αγωνία και την οργή των συνομηλικων μας !!!Το 15μελες του 1ου Ιπποκρατειου Λυκειου Κω,το ιστορικό σχολείο όπως λέτε οι περισσότεροι  ,ήταν υπό κατάληψη από την Τετάρτη 15 Μαρτίου  μέχρι σήμερα.
Επιλέξαμε να θυσιάσουμε το Σαββατοκύριακο μας μετά και πριν τα φροντιστήρια, στην αυλή του σχολείου, μέσα στο κρύο και την υγρασία για να περάσουμε ένα πολύ  σημαντικό μήνυμα και όχι να χάσουμε μαθήματα όπως νομίζουν κάποιοι….
Ο λόγος  αυτονόητος….
Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ξεχείλισε το ποτήρι…
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΝΙΟΥΜΕ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ Η ΜΗ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ , ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ-ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ; ΕΧΕΤς ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΗ;
ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !
ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ?
ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΟΥΜΕ
Ως εκπρόσωποι των συμμαθητών μας, θεωρούμε την πολιτεία υπεύθυνη για παγερή αδιαφορία και απίστευτα επικίνδυνη καθυστέρηση!
Απαιτούμε απαντήσεις απ όλους  όσους είναι υπεύθυνοι!
Σας …
δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε…θα συνεχίσουμε τους αγώνες. Αν χρειαστεί θα  ξανακλεισουμε το σχολείο, αυτή τη φορά έχοντας κατα νου ότι γνωρίζουν  τον λόγο…
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
Οι μαθητές της Κω θέλουμε να ξέρουμε αν μπορούμε να βασιζόμαστε στο κράτος για την ασφάλεια και την υγεία  μας!
Σας ευχαριστούμε  για τον χρόνο σας!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σοβαρευτείτε, με καταλήψεις σχολείων δεν λύνεται τίποτα. Καλό διάβασμα μπας και μπει κάποιος μαθητής ιατρική και επιλέξει το νοσοκομείο του τόπου του

    • (θέλει καλό διάβασμα:κατ αρχήν-κατ΄αρχάς, αγονιουμε-αγωνιούμε, πολούς-πολλούς, ? αγγλικό ερωτηματικό-;

    • φίλε μου, οργανωσες τον στρατό και θες να οργανώσεις και τα σχολεία?
      όταν μιλάει η νεολαία καλό είναι να σωπαινεις για να ακούς καλύτερα. όσο μίλησες μίλησες, τώρα απλά θα ακούς!

  2. Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα που η ίδια η τοπική κοινωνία μας δημιούργησε, γιατί αυτή είναι η πικρή αληθεια, με τρόπο που δημιουργεί πρόβλημα στη μόρφωση σας. Lose-Lose που λένε τελευταία!!!!

  3. είναι ότι είναι υποκινούμενη η κατάληψη. Τα συνθήματα που βλέπω είναι τα ίδια που είχαν και στην πορεία η ΕΛΜΕ και το Εργατικό Κέντρο με το ΠΑΜΕ. Οκ, αντιδράσατε, αλλά όπως γράφουν και άλλοι δεν είναι αυτός ο τρόπος για να φτιάξουν τα πράγματα. Χρειάζονται πολύ πιό δραστικά μέτρα από εμάς τους γονείς. Εσείς καλό είναι να συνεχίσετε τα μαθήματα σας.

    • Καλά μέχρι να πάρετε τα δρατικά μέτρα εσείς οι γονείς, άσε να κάνουμε εμείς ο,τι μπορούμε

      • και συμφωνώ μαζί σου ότι οι γονείς καθόμαστε στον καναπέ και τα ξύνουμε. Αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι υποκινούμενη η κατάληψη και ότι ΔΕΝ θα κερδίσετε τίποτα από αυτήν. Αυτό που θα ήταν καλύτερο είναι να τραβήξετε τους γονείς σας από το σβέρκο μήπως ξυπνήσουν και αντιδράσουν.

  4. Δεν ντρέπονται οι συνδικαλιστές εκπεδευτικοι βάζουν τα παιδιά για να κάνουν πολιτική;Ρεζίλια.Πάντως μπράβο στη κυβέρνηση.Έχει λύσει όλα τα θέματα της παιδείας.Δεν έχουν να ζητήσουν τίποτα για την εκπαίδευση και ασχολούνται με το νοσοκομείο.Άσχετο αλλά την ίδια ώρα οι συνιμιλικοι τους που έχουν σωστούς δασκάλους σε όλο τον κόσμο προοδεύουν ,ενώ εδώ τα θέλουν οι αριστεροί πρόβατα απλά να ακολουθούν κάποιο βοσκό.

    • Οι συνομιληκοι τους στον υπολοιπο κοσμο ερχονται αντιμετωποι με δολοφονικες επιθεσεις συμμαθητων. Εκει που οι δασκαλοι δεν εχουν πια χρονο να ακουσουν τους μαθητες τους γιατι τους φορτωσαν με αξιολογησεις και γραφειοκρατία. Εκει που ελπιζω να μην προλαβουν να μας φτασουν οι πολιτικες Κεραμεως.

  5. Καπελωσαν τα παιδιά οι πολιτικοί τού κ/////, κατάφεραν με δόλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν την παρουσία τούς

  6. Έχετε τόση δύναμη να αλλάξετε την κοινωνία εσείς τα παιδιά. Είναι η κατάληψη του σχολείου η ακύρωση της μόρφωσης ο σωστός τρόπος? Είδατε όλα αυτά τα χρόνια με καταλήψεις να γίνεται κάτι? Γιατί επιλέγετε αυτό τον αποτυχημένο δρόμο? Αν σκεφτείτε μόνοι σας τρόπους, και όχι αυτούς που υποδεικνύουν δεκαετίες τώρα οι κομματικές παρατάξεις , θα αλλάξετε τη ζώη σας προς το καλύτερο.

  7. καλα μονο γελια φερνει αυτη η καταληψη ειναι δυνατον αλλη μια δικαιολογια για να μην κανουν μαθηματα οι μεν να μην δουλευουν οι δε…..απλα ειστε ολοι αξιοι της τυχης σας τα αποτελεσματα της νεολαιας θα φανουν σε λιγα χρονια που κανενα δεν περναει πουθενα και καταληγουν σεβιτοροι η αν εχει ο μπαμπας τα στελνουν σε ιδιωτικα ….αντε γεια σας και πεστε οτι θελετε ειστε αξιοθρηνητοι

  8. Να μιλήσετε με τα παιδιά πρώτα και μετά να τα κριτικάρετε! Καταλάβετε οτι η αγανάκτησή τους είναι γνήσια! Εμείς όλοι, οι ενήλικες τα αναγκάσαμε να δράσουν έτσι , λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας μας! Ας διδαχθούμε από τα παιδιά!
    Υ.Γ. Και όχι δεν είμαι αριστερός!

  9. Διαβάζω όλα τα παραπάνω σχόλια που μου προκαλούν αηδία….Καναπεδάτοι ολοι σας. Αν δεν τολμάτε να αντιδράσετε αφήστε τουλάχιστον αυτούς που θέλουν να το κάνουν. Μπράβο στα παιδιά!!! Οι υπόλοιποι αλλάξτε κανάλι και βάλτε ΣΚΑΙ. Έχει συνταγές για ντολμαδάκια…

  10. Μπράβο στα παιδιά. Ότι δεν κάναμε εμείς οι (μεγάλοι) το κάνουν τα παιδιά . Παιδιά μην ακούτε κανέναν. Απλά η κατάληψη σας και η διαμαρτυρία σας να μην έχει χρώμα πολιτικό που δεν έχει βέβαια εμείς σαν κοινωνία και σαν κράτος αποτύχαμε και το βλέπετε αυτό στην καθημερινότητά μας. Και απευθύνομαι στο στρατιωτικό ώστε το ΣΤΕΠ. ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΕΊΤΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΣΑΣ. Υγεία έχει πόλεμο της φορολογικής δικονομίας με την ιδιωτικοποίηση είναι.

  11. Μιράντα πόσες φορές έχεις έρθει στο νοσοκομείο σου εύχομαι να έρθεις και τότε θα πεις μπράβο στα παιδιά που φοβούνται για τους γονείς τους για τα ίδια τα παιδιά για τους φίλους τους και για την κοινωνία και για σένα που αν ήταν βολεμένοι δεν θα έκαναν τίποτα εσύ πρέπει να είσαι παιδί της κατοχής πρέπει να είσαι μεγάλη γυναίκα τότε που δεν τολμούσες να μιλήσεις άλλη δουλειά δεν έχεις και σε κάθε ανάρτηση έχεις κάτι να πεις παιδιά μπράβο

  12. Έχουμε κουραστεί με όλους σε αυτό το νησί που όλοι δήθεν νοιάζονται

    Οι γονείς πρέπει να ξεσηκωθούν όχι τα παιδιά.Τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν να πάνε μπροστά και να μάθουν ότι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις αλλά ποιός να τους το μάθει οι δάσκαλοι που το δημιούργησαν όλο αυτό ή οι γονείς που το μόνο που ξέρουν να λένε ότι το παιδί τους έχει πάντα δίκιο μην το θίξουν…

  13. Μπράβο στα παιδιά αφού η τοπικοί εξουσία και η κεντρική δεν νιαζωνται για τον τόπο τους. Αφυστε τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ