Κατερίνα Γαβαλά: Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας για την τραγική υποστελέχωση του ΓΝ-ΚΥ Κω

25
909

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις σας στην Βουλή κατανοούμε πως αντιλαμβάνεστε  την τραγική υποστελέχωση που υφίσταται η μοναδική δευτεροβάθμια δομή του νησιού μας, το Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΩ.

Η παρουσία, τόσο η δική σας όπως και της Υφυπουργού Υγείας, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού πριν μερικούς μήνες, σε μια κατάμεστη αίθουσα γεμάτη πολιτικούς, τοπικούς παράγοντες,  επιστημονικούς όπως και επαγγελματικούς φορείς, με την παντελή απουσία του ιατρικού κόσμου της Κω μέσα από την παρουσία των θεσμικών του οργάνων και όχι μόνο, ομολογούμε μας εξέπληξε αρνητικά.

Το ενδιαφέρον για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού που διαφάνηκε στα τοπικά ΜΜΕ από στις δηλώσεις σας,  πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως και όχι με όρους επικοινωνίας.

Έγινε  επίσης σαφής αναφορά στον σχεδιασμό απόκτησης νέου νοσοκομείου,

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος σε αυτήν την κατεύθυνση. Όπως επίσης δεν έχει υπάρξει η παραμικρή  για άμεση αναβάθμιση του υπάρχοντος οργανισμού και αρκείστε απλώς σε ανακατανομή του ήδη λιγοστού ιατρικού προσωπικού στις υπάρχουσες δομές της πόλης!!!!

Στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χάρτη της υγείας, η λύση που προκρίνετε για την κάλυψη των αναγκών είναι η οριζόντια κατάργηση νοσοκομείων -ακόμα και στις νησιωτικές περιοχές-  αντί της δημιουργίας των απαραίτητων δομών όπου χρειάζονται.

 

Η πρόσφατη νομοθεσία που ψηφίστηκε δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ και σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί παραμεθόριες περιοχές με κίνητρα.

Κάθε πολίτης πρέπει να είναι υγειονομικά καλυμμένος και η πρόσβαση στα νοσοκομεία οφείλει  να είναι εξασφαλισμένη από το κράτος για όλους τους πολίτες, πόσο μάλλον για τους ακρίτες.

Κοινός στόχος όλων μας είναι η επίλυση των προβλημάτων και η προαγωγή της υγείας στον νησιωτικό πληθυσμό της χώρας μας.

Προτείνεται σε αυτό το πλαίσιο η αρωγή των στρατιωτικών συναδέλφων για την άμεση κάλυψη των αναγκών της παθολογικής κλινικής.

Μακροπρόθεσμα  θα ήταν ωφέλιμη  η διαχείριση των υγειονομικών δομών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία έχει άμεση γνώση των αναγκών της κάθε περιοχής ευθύνης της και ως εκ τούτου δύναται να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τις υγειονομικές δομές της.

Έως τότε θα ήταν σκόπιμος ο διαχωρισμός της Β ΥΠΕ ώστε τα νησιά να αποκτήσουν αυτοτέλεια στα όρια της διοικητικής περιφέρειας.

Το κράτος οφείλει να διαφυλάξει την συνοχή στην διαβίωση στα νησιά της παραμεθορίου, και αυτό είναι εφικτό μόνο εάν οι κάτοικοι αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, αντιλαμβάνονται την παραμονή τους εδώ, στα σύνορα της Ευρώπης ασφαλή για την υγεία τους!!!

Άλλωστε και η ανάπτυξη του τουρισμού και η συνεισφορά του στο ΑΕΠ, από όποια σκοπιά του πολιτικού φάσματος και αν την δούμε, περνά μέσα από την δυνατότητα διαφύλαξης του υπέρτατου αγαθού της υγείας.

 

 

Κατερίνα Γαβαλά                                     Κως, 23/03/2023

\

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

[email protected]

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …….ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ !

  2. Αλήθεια γιατί δεν γράψατε στη επιστολή σας ότι είστε γιατρός και εσείς αλλά δεν σας βρίσκει κανείς μιας και γυρνάτε να μαζεύετε ψήφους;Συνεχίζουμε όμως να σας πληρώνουμε σαν γιατρό και να κόβετε θέση άλλου.Να τα λέμε όλα.

    • Μετά από αυτό προτείνω στην κυρία Γαβαλά να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση για να μάθει όλο το νησί ποια είναι η Μιράντα. Εκτός αν συμφωνεί με το σχόλιο.

      • Δεν είπε κάτι ψέμα.Δεν γυρνά να μαζεύει ψήφους;Δεν πάει σε συγκεντρώσεις;Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να παραιτούνται όταν κατεβαίνουν υποψήφιοι.Τι δεν καταλαβαίνεις;

        • Aν σου κάνει μήνυση (που το εύχομαι) θα πρέπει να αποδείξεις ότι εν ώρα υπηρεσίας την έψαξες και δεν τη βρήκες, επειδή είχε πάει να μαζέψει ψήφους. Αυτό δηλαδή που είπες…

    • Έχω γράψει για την πατσαβούρα πολλές φορές που μαζί με τον κοπρίτη έπρεπε να μην έχουν βήμα ποτέ και συνάμα να δημοσιευτούν τα ονόματά τους.Ότι πιο φασιστικό,χουντικό,ναζιστικό και μαζί ηλίθιο έχει περάσει απ τον Κωακό Δημόσιο Διάλογο.
      Υπάρχουν όρια κύριοι.

      • Σιγά ρε τιμητή των πάντων.Πατσαβουρα,κοπριτη, φασιστικό, χουντικό,ναζιστικο,ηλίθιο, είναι χαρακτηρισμοί που σου επιστρέφονται.Γιατι θέλεις δημοσίευση ονομάτων όταν εσύ ξεκίνησες αυτή την επίθεση κάποτε στην miranta.Νομιζεις ότι σε φοβάμαι;Πες μας όμως τί πιστεύεις;Ξενυχτας βρίζοντας μας.Μου θυμίζεις τον πατροκτονο που έκλαιγε στο δικαστήριο και εκλιπαρούσε τους δικαστές για επιείκεια, γιατί ήταν ορφανός.

      • Ποιόν κωακο δημόσιο διάλογο διεξαγεις βρε αγράμματο υποκείμενο.Ανορθογραφος, χωρίς λόγο, μόνο βρισιές.Ουτε αρχή, ούτε τέλος, ψυχοπαθή.Και πολύ ασχοληθηκαμε μαζί σου.Αλλα αυτό που κατάλαβα είναι ότι η μοναξιά που σε διακατέχει σε οδηγεί στο ξέσπασμα του ξενυχτιου.Σου φέρνω ζάλη και σύγχυση μεγάλη, αλλά άμα δεν γουστάρεις σου δείχνω τί να πάρεις.Ετσι θα σου μιλώ γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνεις.Αντε αντράκι, χωρίς πολιτική ταυτότητα.Και τό νου σου στις ζαρτιερες μην φύγει κανένας πόντος.Κοροιδο,ψυχακια….. είσαι μόνος….άρχισε τώρα τα χαχαχαχα…Ουστ κ@πρ@σκ@λ@….

        • Το οτι εσυ εισαι κομματοσκυλο μαζι με την Μιραντα δεν κανει το προβλημα μικροτερο εκτος και αν εσεις οι νεοδημοκρατες δεν αρρωσταινετε (εκτος απο τα μεγαλοστελεχη σας που πανε σε ιδιωτικα με τα κλεμμενα και αδιευκρινιστα)το νοσοκομειο ειναι ενα χαλι λεει την αληθεια και πολυ καλα κανει αφου οι δικοι σας δεν ασχολουνται καν ειναι πεσμενοι με τα μουτρα στις κουταλες και τα πομολα…. το αν μαζευει ψηφους ερχεται δευτερο για τους πολιτες ….αν εχετε ευθιξια θα κανατε το ιδιο και ας κυβερναει το κομμα σας αλλα ειστε οπαδοι και μαλλον εχετε χασει την εννοια για ποιο λογο κυβερναει η εκαστοτε κυβερνηση…λυπαμαι …κουνηστε τα κεφαλια των «δικων σας» γιατι μονο με δικους σας κανετε δουλειες εκει στο κομμα μηπως και σωθει και καμμια ζωη γιατι χωρις ζωη το χρημα που αγαπατε τοσο σαν παραταξη πεθαμενοι δεν το τρωνε….

  3. Τώρα που θα εκλεγείς εσύ θα αλλάξουν όλα το ίδιο το σύστημα πολεμά του γιατρούς που έρχονται και εσύ είσαι μέρος

  4. Να αναλάβουμε δράση οι πολίτες της ΚΩ τώρα!!! Κλείσιμο του λιμανιού, κλείσιμο του αεροδρομίου, κλείσιμο της εφορίας, stop στις πληρωμές υπέρ Δημοσίου!!!! Και για να έχουν όλα αυτά νόημα, μπροστά να μπουν Δήμος και Επαρχείο!!! Έχουν όμως τα κότσια να το κάνουν ή απλά θα στείλουν μια αυστηρή επιστολή????

  5. Το 2019 με το ΠΑΣΟΚ σε ανάκαμψη είχε πάρει 10000 ψήφους και εσύ 2000.Τωρα που τελεί υπό διάλυση πόσο πιστεύεις ότι θα πάρεις.Για να μην νιώθεις αυταπάτες: Όχι πάνω από 8000 ψήφους.Εσυ ζήτημα αν θα πάρεις τους ίδιους.Τα ζόμπι και οι Ροδίτες θα σε φάνε.Κυριακη κοντή γιορτή.Θυμισου αυτό που σου λέω γιατί στα καφενεία αυτοί που σε χαιρετούν, όταν φεύγεις σε θάβουν.Μικροπολιτικη της δεκαετίας ’80-’90 κάνεις.Εχεις κουράσει τον ίδιο σου τον χώρο με την προβολή σου και θα το διαπιστώσεις.

  6. πλέκοντε ασφυκτικά οί κορδέλες από τό προεκλογικό γαιτανάκι υποσχέσεων στούς τραχηλους τών πολιτών-ψηφοφόρων… μετά τίς εκλογές … θά ξετυλιχθούν μέ αντίθετη ροπή-φορά όπως γίνετε κατά τό έθιμον…(ουδεμίαν σχέση έχω μέ τόν σχολιαστή΄΄μανώλη΄΄ μέ ΄΄ω΄΄΄).

  7. πιο αγωνιστικη κι αποφασισμένη, πεθαινεις ! μολις εγινε η αρχή για ….την λύση των προβληματων υγειας

  8. Ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Σπίτια σας όλοι . Ανίκανοι εισπράκτορες .

  9. Στο νοσοκομειο της Κω ενα ισχυει στανταρ οτι αρκετοι ειναι οι αργομισθοι, αρκετοι λαμβανουν πλασματικες υπερωριες, και ελαχιστοι εργαζονται πραγματικα εκει,
    Αποστημα μεγαλο που καλυπτεται διαχρονικα απο τους γνωστους υπευθυνους
    Στις 27 Μαρτιου να εισαστε εκει παρων στην απολογιστικη της διοικησης του νοσοκομειου θα σας τεθουν ερωτησεις μην λειψει κανεις θα γινει γιορτη μεγαλη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ