Η γη της Παλιονήσου υποδέχτηκε την 93χρονη Κατερίνα Μακαρούνα,“το αηδόνι της Καλύμνου”

0
1993

Σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου στο απόμακρο οικισμό της Παλιονήσου, με τους λιγοστούς κατοίκους, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της 93χρονης Κατερίνα Τρικοίλη Μακαρούνα,που έφυγε από τη ζωής την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2023 . Η ταφή της έγινε στο μικρό κοιμητήριο του Ναού.

Αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε στην Παλιόνησο για το “τελευταίο αντίο” την κυρά Κατερίνα μία εμβληματική μορφή του απομακρυσμένου μικρού οικισμού της Παλιονήσου,, το “αηδόνι της Καλύμνου” με την γλυκύτατη και μελωδική της φωνής.

Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωση του το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Καλύμνου που εκπροσωπήθηκε στην εξόδιο Ακολουθία ,από την Πρόεδρο Πόπη Κασσάρα, αποχαιρετά μια από τις αγαπητές του συνεργάτιδες, την Κατερίνα Τρικοίλη-Μακαρούνα. Η απλότητα και το χάρισμα της ξεχωριστής, αυθεντικής και ήρεμης φωνής της, την έκαναν γνωστή στο νησί μας και όχι μόνο. Το Λύκειο των Ελληνίδων Καλύμνου συνεργάστηκε μαζί της, ιδιαίτερα δε στην έκδοση του διπλού CD μας με τίτλο «Σκοποί της Καλύμνου» το 1996. Κι όταν το άκουσαν κάποιοι ειδήμονες της παραδοσιακής μας μουσικής, ξεχώρισαν τη φωνή της. Γι αυτό και ζήτησαν από το Λύκειο των Ελληνίδων Καλύμνου να συμμετάσχει σε παρουσίαση της παραδοσιακής Καλύμνικης μουσικής μας και να τραγουδήσει η ίδια δια ζώσης σε φεστιβάλ παραδοσιακών αυθεντικών μουσικών στην Ολλανδία. Ταξίδεψε εκεί με την κ. Μαύρου Καλλιόπη, την τότε Πρόεδρό μας.

Το kalymnos-news.gr  και ο Μάμας Χαραμαντάς που  έχουν κάνει αρκετά ρεπορτάζ με την Κατερίνα Μακαρούνα να μας τραγουδά, να μας ψάλει και να μας διηγείται τη ζωή της ήταν εκεί στο “τελευταίο αντίο” και κατέγραψε τους αποχαιρετισμούς από τις γειτόνισσες της και τους λιγοστούς κατοίκους της Παλιονήσου ,που πέρασαν μία ολόκληρη ζωή κοντά της. Επίσης της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου Πόπης Κασσάρα, του καπετάν Κώστα Πιζάνια και του γαμπρού της Μιχάλη Γλυκοκάλαμου.

Να σημειώσουμε ότι στην τελευταία κατοικία της, τη συνόδευσαν με ήχους από λαούτο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Παλιονήσου που θα την σκεπάσει.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

πηγή: https://kalymnos-news.gr

Από το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για το θάνατο της Κατερίνας Τρικοίλη Μακαρούνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ