Η βασιλόπιτα δεν λείπει από κανένα τραπέζι | Ανοιχτά και Πρωτοχρονιά τα ζαχαροπλαστεία

1
9547


Χαρίκλεια Χριστοφή

Από τα λίγα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και ανήμερα Πρωτοχρονιάς είναι τα ζαχαροπλαστεία καθώς η βασιλόπιτα δεν λείπει από κανένα σπίτι.

Η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με άχνη, αλλά και με διάφορες παραλλαγές, γεμιστή, με σοκολάτα, με πορτοκάλι, με κάστανο, δεν θα λείπει από κανένα τραπέζι την πρώτη μέρα του έτους.

Αμέσως μετά το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, είθισται να κόβεται και να μοιράζεται σε όλη την οικογένεια , αλλά και στους προσκεκλημένους ευρύτερα, προκειμένου όλοι να γλυκαθούν και να ευχηθούν η νέα χρονιά να είναι πάντα τόσο γλυκιά.

Και επειδή οι ζαχαροπλάστες ξέρουν όσο λίγοι την τέχνη της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι επισκέπτονται τα ζαχαροπλαστεία και την αγοράζουν, αντί να την φτιάξουν στο σπίτι, διαλέγοντας πολλές φορές και λόγω της εμφάνισης που έχει, αφού όσο πιο «στολισμένη» είναι η βασιλόπιτα, τόσο πιο θελκτική είναι.
Η ζήτηση είναι αυξημένη η τιμή λόγω και της αύξησης των πρώτων υλών επίσης λίγο πιο ακριβή, ενώ η μόνη διαφορά με πέρσι και πρόπερσι με την πανδημία και το κλείσιμο στα σπίτια είναι ότι φέτος το νησί μας έχει λιγότερο κόσμο μιας και μετά την κουραστική σεζόν πολλοί επέλεξαν να ταξιδέψουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ΣΑΚΗΣ [ΔΙΟΝΥΣΗΣ] ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ » ΑΝΘΡΩΠΟΣ » ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΕΓΓΟΝΙΑ……ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ