Κως: Kαταδίκη Πακιστανού για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

0
1293

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο μη συναναστροφής με ανήλικα επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, σε έναν Πακιστανό, κάτοικο της Κω που κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μάλιστα προχθές σε εκτέλεση του διατακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου με το οποίο διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.
Ο κατηγορούμενος εργαζόταν από τον Μάιο του έτους 2018 σε ξενοδοχείο στην Κέφαλο, έχοντας ως αντικείμενο εργασίας την αποκομιδή των άπλυτων λινών που συνέλεγαν οι καμαριέρες από τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τη μεταφορά και εναπόθεση των καθαρών σε ορισμένους από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου χώρους, χωρίς να έχει πρόσβαση στα δωμάτια.
Στη συγκεκριμένη δε, θέση απασχολούνταν συνολικά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι δούλευαν έκαστος πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενδεδυμένοι κατά την ώρα της εργασίας τους με ένα μαύρο παντελόνι και μία λευκή κοντομάνικη μπλούζα.
Η ανήλικη δεκάχρονη τουρίστρια, βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένειά της από τις 2 Ιουλίου 2018, διαμένοντας στο ξενοδοχείο.
Στις 18 Ιουλίου 2018 και περί ώρα 15.00 αφού συνέφαγε με τους γονείς της στο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, θέλησε να ανέλθει μόνη της με τον ανελκυστήρα από τον πρώτο όροφο στον τρίτο όροφο και κατόπιν να συναντήσει τους γονείς της στο ισόγειο, όπου βρίσκονταν οι πισίνες του ξενοδοχείου.
Όταν ο ανελκυστήρας έφτασε στον τρίτο όροφο εισήλθε εντός αυτού ο κατηγορούμενος, αφήνοντας έξω από τον ανελκυστήρα το μεταλλικό καλάθι με τα άπλυτα λινά που μετέφερε εκείνη τη στιγμή.
Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στην ανήλικη, η οποία είχε ήδη πατήσει το κομβίο του ισογείου, φέρεται να της είπε στα αγγλικά ότι είναι όμορφη και τη ρώτησε από πού είναι, και ακολούθως να της χάιδεψε το μάγουλο, με το άλλο του χέρι να της τσίμπησε το άλλο μάγουλο και κατόπιν να την τράβηξε προς το πρόσωπό του για να τη φιλήσει.
Η ανήλικη φέρεται να κατόρθωσε να τον απωθήσει και να πατήσει αμέσως το κομβίο για τον δεύτερο όροφο, όπου ο ανελκυστήρας σταμάτησε και αυτή εξήλθε τρέχοντας για να συναντήσει τους γονείς της.
Κατόπιν αναφοράς στον πατέρα της του ως άνω συμβάντος, αυτός ζήτησε να ειδοποιήσουν τον διευθυντή του ξενοδοχείου, στον οποίο μετέφερε όσα του είπε η ανήλικη κόρη του, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο δράστης ήταν ο υπάλληλος που μεταφέρει τα άπλυτα λινά σε τσάντες.
Ο διευθυντής του ξενοδοχείου από την αναφορά του πατέρα, σε συνδυασμό με την περιγραφή της ιδίας της ανήλικης ενώπιον του, η οποία του ανέφερε ότι πρόκειται για έναν σκουρόχρωμο άντρα, ο οποίος φορούσε μία λευκή μπλούζα και ένα μαύρο παντελόνι, ήταν πλέον πεπεισμένος ότι η περιγραφή αφορούσε στον κατηγορούμενο, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι εκ των δύο άλλων υπαλλήλων με το ίδιο αντικείμενο εργασίας, ο ένας είχε ήδη αποχωρήσει, διότι είχε διακεκομμένο ωράριο, και ο άλλος ήταν σε υπηρεσία δωματίου.
Η ανήλικη ανεπιφύλακτα τον αναγνώρισε ως τον δράστη, ακολούθως δε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου ειδοποίησε την ασφάλεια του ξενοδοχείου για να τον κρατήσουν για λίγο στην είσοδο και το οικείο αστυνομικό τμήμα, αστυνομικοί του οποίου προσήλθαν εντός είκοσι λεπτών περίπου και τον συνέλαβαν πάραυτα.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε πριν από την καταγγελία είχε ξαναδεί την ανήλικη στο ξενοδοχείο, ότι την ώρα του συμβάντος βρισκόταν σε άλλο κτήριο και ότι δεν μιλάει ούτε αγγλικά ούτε γερμανικά.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κώστας Αβδελλής.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ