«Έφυγε» στα 64 ο Ευθύμιος Μπόνης πρώην οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΔ

1
1951

Απεβίωσε σήμερα το πρωί  σε ηλικία 64 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο της Ρόδου με σοβαρά θέματα υγείας ο επί σειρά ετών ενεργός πολιτης του νησιού μας, πρώην μέλος του ΕΒΕΔ και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής μας, Ευθύμιος Μπόνης.

Το θλιβερό γεγονός επιβεβαίωσε πριν από λίγο στη «Ρ» η αδελφή του Μαρίνα Μπόνη. Ο ίδιος νοσηλεύονταν από τις 6 Ιουλίου στο νοσοκομείο Ρόδου με επιπλοκές μετά από νόσηση Covid αλλά έπασχε από υποκείμενα νοσήματα που δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει, παρά την αμέριστη βοήθεια των γιατρών.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε ήταν την περασμένη Κυριακή με τη μητέρα του, δια τηλεφώνου.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Ευθύμιου Μπόνη.

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΠΑΠΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΟΝΗ

 

Η επιμελητηριακή οικογένεια της Δωδεκανήσου αλλά και η τοπική κοινωνία της Ρόδου, πενθούν για την απώλεια ενός αγαπημένου μέλους και εκλεκτού φίλου. Η είδηση της απώλειας του Ευθύμιου Μπόνη μάς συγκλόνισε όλους.

Ο Ευθύμιος Μπόνης σε όλη του την επαγγελματική και προσωπική ζωή, πορεύτηκε με ήθος και αξιοπρέπεια και με γνώμονα πάντα την ανιδιοτελή προσφορά στους συνεργάτες τους, στην επιχειρηματική κοινότητα, στον τόπο του.

Η θητεία του ως οικονομικός επόπτης στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σφραγίστηκε από την ακεραιότητά του και την αφοσίωση στον θεσμό που για χρόνια υπηρέτησε, αποτελώντας παράδειγμα για όλους μας.

Η επαγγελματική του διαδρομή υπήρξε υπόδειγμα και ήταν άξιος συνεχιστής της παράδοσης της οικογένειάς του στον κλάδο της βυρσοδεψίας τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την πορεία της, που ξεκίνησε από το 1870 στη Ρόδο.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την επιχειρηματική κοινότητα, δεν εξέλιπε ακόμα και όταν ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, παραμένοντας πάντα ενεργός πολίτης και πάντα δίπλα στον θεσμό τον οποίον τίμησε και υπηρέτησε πιστά.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του, που περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Θα διατηρούμε τον Ευθύμιο στη μνήμη μας αναλλοίωτο , ως συνάδελφο που τίμησε τον επιμελητηριακό θεσμό με το ήθος και την ακεραιότητά του.

Να είναι αιωνία του η μνήμη

Γιάννης Γ. Πάππου

Δημήτρης Γάκης για την ξαφνική, βαριά απώλεια του Ευθύμη Μπόνη.

 
“Δε βιάστηκες εσύ να φύγεις Ευθύμη, ο παράδεισος βιαζόταν να σε πάρει”.
Τι είναι πάλι τούτο που μας βρήκε;
Πριν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε την απώλεια του Σωτήρη ήρθε η είδηση της αναχώρησης και του Ευθύμη Μπόνη.
Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ένας πολύ χαρούμενος και χαρισματικός άνθρωπος, με το πλάτη του χαμόγελο να στολίζει τα ροδοκόκκινα μάγουλα του, δυο μικρά μάτια που πετάγανε σπίθες εξυπνάδας σε ένα σύνολο του σώματος που έμοιαζε βαριεστημένο. Καθόλου το μέσα του δεν συμβάδιζε με την εξωτερική του κίνηση.
Ο Ευθύμης ήταν μια μεγάλη χοντρή καρδιά που τα χωρούσε όλα εκτός από το θάνατο. Είμαι σίγουρος ότι έπιασε μαζί του οικονομικό-ιδεολογική κουβέντα αλλά εκείνος δεν ήθελε να ακούσει. Και τον Ευθύμη τον ενοχλούσε πολύ αν ο συνομιλητής του δεν ήθελε να ακούσει.
Θυμάμαι ατέλειωτες κουβέντες με βαρύ και βαθύ προβληματισμό. Κουβέντες που κάναμε και αναφερόταν στην καθημερινότητα, στην αντιμετώπιση της, αλλά και στην προοπτική. Κουβέντες του σήμερα και των ονείρων μας. Όσοι τον γνωρίσαμε στο βάθος, σε όσους καταφέραμε να μας ανοιχτεί και να μας εμπιστευτεί θα νιώθουμε σίγουρα χαρούμενοι.
Ήταν δύσκολο να περάσεις μπροστά από την επιχείρηση του, το μικρό μαγαζάκι που το αγαπούσε φανατικά, και στη χειρότερη περίπτωση να μη στρίψεις το κεφάλι, να κόψεις ταχύτητα και να τον χαιρετήσεις. Απολάμβανε πολύ βέβαια να σταματήσεις και να κάνεις μια σύντομη κουβέντα του, μια καλημέρα, να ακούσεις τον προβληματισμό του, να σου καταθέσει τις προτάσεις του για τα προβλήματα της τρέχουσας καθημερινότητας. Ήταν φανατικός φίλος της κουβέντας, της παρέας. Εδώ μου έλεγε γεννιούνται οι ιδέες.
Όμως τα βράδια όταν πραγματικά απελευθερωνόταν από τα προβλήματα της μέρας και με παρέα το ποτό μας συζητούσαμε τις προτάσεις του για τις πολιτικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, ο Ευθύμης ήταν ένας υπέροχος συνομιλητής. Και είχε πολλές προτάσεις.  Ήταν ένα φοβερό μυαλό. Οταν καταθέταμε με εμπιστοσύνη ο ένας τις απόψεις του στον άλλον και με σεβασμό και με ανοιχτά μάτια και αυτιά τα όνειρα μας τότε διαπίστωνε κανείς πόση γνώση, πόση δύναμη, πόσο δυναμισμό αλλά και πόσα όνειρα και πίστη είχε ο Ευθύμης.
Όταν διαπίστωνε ότι η κουβέντα “δεν πιάνει τόπο”, δεν τον άκουγες,  τότε με μια μεγάλη ευγένεια ένιωθες μια σιωπηρή αποχώρηση του από την κουβέντα και “το γύρισε αλλού”. Τότε έπρεπε να καταλάβεις ότι με την συμπεριφορά σου τον κακοκάρδιζες.
Ο Ευθύμης δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του, δεν υποχωρούσε από τις αρχές του, δεν επέτρεπε στον εαυτό του άλλη συμπεριφορά πέρα από την ασυμβίβαστη στάση του.

Η θητεία του στο ΕΒΕΔ στη θέση του Οικονομικού Επόπτη, αν και σύντομη, έφερε μία αναζωογόνηση στον τρόπο σκέψης, στον τρόπο δράσης, αλλά και στο σχεδιασμό της προοπτικής του επιμελητηρίου και του εμπορείου
Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή γιατί κάθε φορά που τον έβλεπα εισέπραττα την εμπιστοσύνη του και την εκτίμηση του ίσως γιατί έβλεπε και στα δικά μου λόγια, στη δική μου μάτια την μεγάλη εκτίμηση που το είχα.
Θα μας λείψεις φίλε Ευθύμη.
Είμαι σίγουρος ότι θα πλουτίσεις με τις ιδέες σου τον  τον παράδεισο.
Ρόδος 21-7-2022
Δημήτρης Γάκης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ