ΚΚΕ: Ν’ ανακληθεί η απαράδεκτη και άδικη ποινή σε φαντάρο του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο

2
1161

Ν’ ανακληθεί η απαράδεκτη και άδικη ποινή σε φαντάρο του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο

Με ποινή 20 μέρες φυλακή η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο τιμώρησε στρατιώτη , επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους, σε αυτές τις αρνητικές για τους ίδιους, αλλά και για τον ελληνικό λαό εξελίξεις, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Η διοίκηση της μονάδας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση φέρουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, που ξεσήκωσε κύμα καταδίκης από πλήθος φορέων, απαιτώντας την ανάκλησή της.

Από την 395 ΕΑΡΜΕΘ στη Ρόδο, συνάδελφοι του φαντάρου απαιτούν να παρθεί άμεσα πίσω η ποινή με επιστολή τους στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Αυτή η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και την κυριαρχία της Κρήτης, που η σημερινή κυβέρνηση στέλνει και ξαναστέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία, τη στιγμή που μας λένε ότι πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς γιατί έχουμε ισχυρούς συμμάχους και αυτοί οι «σύμμαχοι» τελικά πουλάνε αεροπλάνα στην Τουρκία. Την ίδια λοιπόν στιγμή λένε ότι δεν πρέπει να μιλάς για όλα αυτά και μάλιστα σε τιμωρούν».

Να ανακληθεί τώρα η άδικη και απαράδεκτη ποινή στον φαντάρο, που είναι και μέλος του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ), απαιτούν με ανακοίνωσή τους και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Προσχολικής Αγωγής Ρόδου (ΤΕΠΑΕΣ),  Γεωλογικού, Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Νομικής, Πολιτικού, Οδοντιατρικής, Φιλοσοφικής, ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων, ΣΕΜΦΕ, ΗΜΜΥ, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤΠ και ΣΕΤ ΠΑΔΑ, Γεωπονικού, Παντείου, ΠΑΠΕΙ και ΦΕΑ και τονίζουν ότι οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή στον πόλεμο.

Την καταδίκη τους εκφράζουν επίσης οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την ανάκληση της απαράδεκτης ποινής απαιτεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το ΠΑΜΕ και  πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ο φαντάρος διώκεται γιατί εναντιώθηκε στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η τρομοκράτηση των νέων στρατευμένων και γενικά του λαού, που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές συνέπειες από τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, με την ακρίβεια, την εκτόξευση του κόστους ζωής, αλλά και τους κινδύνους συνολικά για τον λαό μας από τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση.»

Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή το θέμα της τιμωρίας του καταδρομέα που υπηρετεί στη Ρόδο με Ερώτηση για την ανάκλησή της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας .

Καλούμε το λαό των νησιών να καταδικάσει την άδικη και απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη που υπηρετεί στο νησί μας και ν’ απαιτήσει την ανάκληση της ποινής του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κακώς «υπηρετείτε» στον Ελληνικό Στρατό. Δεν έχετε πατρίδα να υπερασπιστείτε γιατί πιστεύετε στην ηλίθια ιδεολογία του Στάλιν ενός από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης ιστορίας. Κατά τα άλλα έχετε το θράσος να μιλάτε για ειρήνη και π@π@ριές. Δεν πιστεύετε σε κανέναν Θεό και λατρεύετε τον πατερούλη Στάλιν σαν υπάκουα σκυλάκια. Και να μην ξεχνάμε ότι η επίσημη θέση του ΚΚΕ όπως ανακοινώθηκε πριν 3 χρόνια, σε περίπτωση σύρραξης, είναι ότι πρώτα θα επιτεθείτε στον αστικό ιστό δηλαδή στους άμαχους Έλληνες ώστε να πάρετε την εξουσία, και μετά σαν καλοί προδότες ανθέλληνες θα μας πουλήσετε στο εχθρό. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε, σας έχουμε και εμείς εκπληξούλες αν τολμήσετε να στραφείτε σε εμάς μαζί με τους λαθρομετανάστες που τόσο πολύ αγαπάτε. Ευαισθητούληδες μου εσείς !!! Πολλά φιλάκια !!

  2. Για 20φ βίσμα ρε βουτυρουλιδες… ? 3 μηνες επειδή είναι αριστερός και άλλους τόσους γιατί έβαλε βίσμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ