Τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν οι βουλευτές της Δωδεκανήσου

2
920

Όπως επίσης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χτες οι δηλώσεις πόθεν έσχες του 2021 των πολιτικών προσώπων της χώρας, οι οποίες αφορούν στα εισοδήματα που δηλώθηκαν για το έτος 2020. Πρόκειται για τις δηλώσεις των «300» της Βουλής καθώς και των λοιπών πολιτικών προσώπων, όπως οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας, οι δηλώσεις πόθεν έσχες αφορούν τους βουλευτές (κατά αλφαβητική σειρά) Μίκα Ιατρίδη, Μάνο Κόνσολα, Γιάννη Παππά, Νεκτάριο Σαντορινιό, Βασίλη Υψηλάντη και του Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερό που πλέον σήμερα δεν είναι βουλευτές Δωδεκανήσου, καθώς επίσης τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

Ειδικότερα για τους βουλευτές:

– Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίκα Ιατρίδη δήλωσε το 2020 μαζί με τον σύζυγό της, συνολικό εισόδημα περίπου 83.000 ευρώ και είχε στις ελληνικές τράπεζες μαζί με τον σύζυγό της καταθέσεις συνολικού ύψους 15.000 ευρώ. Επίσης, δήλωσε ακίνητα μαζί με τον σύζυγό της σε Ρόδο, Αττική και Αχαΐα που αφορούσαν μονοκατοικίες, διαμερίσματα, αποθήκες, καλλιέργειες και επαγγελματικές στέγες. Το 2020 κατείχαν και οι δύο, τρία αυτοκίνητα, ενώ το 2020 οι οφειλές της κ. Ιατρίδη στις τράπεζες της χώρας μας από δάνεια ανέρχονταν σε 240.000 ευρώ.

– Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, δεν δήλωσε το 2020 κανένα εισόδημα. Σε ελληνικές τράπεζες διατηρούσε καταθέσεις μαζί με τη σύζυγό του, που ανέρχονταν συνολικά σε 2.000 ευρώ, ενώ και πάλι μαζί με τη σύζυγό του, δήλωσαν ακίνητα στην Κω, που αφορούσαν οικόπεδα, μονοκατοικίες, καλλιέργειες και διαμερίσματα. Επίσης κατείχαν δύο αυτοκίνητα, ενώ το συνολικό χρέος στις τράπεζες της χώρας ανερχόταν εκείνη τη χρονιά σε περίπου 1,7 εκ ευρώ.

– Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του, συνολικό εισόδημα ύψους περίπου 95.000 ευρώ. Στις ελληνικές τράπεζες είχαν καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 18.500 ευρώ, ενώ δήλωσαν διαμερίσματα και καλλιέργειες σε Ρόδο και Κάρπαθο. Επίσης το 2020 δήλωσαν την κατοχή δύο αυτοκινήτων, ενώ το συνολικό χρέος και των δύο στις ελληνικές τράπεζες ανερχόταν σε περίπου 300.000 ευρώ.

– Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Παππάς το 2020 δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του εισόδημα ύψους περίπου 50.000 ευρώ ενώ οι καταθέσεις τους στις τράπεζες της Ελλάδας ανέρχονταν σε περίπου 82.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, δήλωσαν διαμερίσματα και επαγγελματικές στέγες σε Ρόδο και Αθήνα, κατείχαν ένα αυτοκίνητο, ενώ το χρέος τους στις τράπεζες ανερχόταν σε 39.000 ευρώ.

– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε το 2020 μαζί με τη σύζυγό του εισόδημα ύψους περίπου 55.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που ήταν κατατεθειμένο στις ελληνικές τράπεζες ανερχόταν σε περίπου 30.000 ευρώ. Δήλωσε με τη σύζυγό του διαμέρισμα και οικόπεδο στη Ρόδο, ένα αυτοκίνητο, ενώ το συνολικό χρέος στις τράπεζες, ανερχόταν σε περίπου 266.000 ευρώ.

– Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Υψηλάντης δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του συνολικό εισόδημα που ανερχόταν το 2020 σε περίπου 92.000 ευρώ. Κατείχαν μετοχές και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ενώ οι καταθέσεις τους στις τράπεζές μας ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 113.000 ευρώ. Επίσης, δήλωσαν μονοκατοικίες και επαγγελματικές στέγες στη Ρόδο, καθώς και δύο αυτοκίνητα. Οι δανειακές  υποχρεώσεις του βουλευτή ανέρχονταν το 2020 σε περίπου 24.000 ευρώ.

– Τέλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γάκης δεν δήλωσε κανένα εισόδημα το 2020. Με τη σύζυγό του κατείχαν μετοχές και είχαν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που ανέρχονταν σε περίπου 12.000 ευρώ. Μαζί με τη σύζυγό του δήλωσαν σε Αθήνα, Κοζάνη, Κω και Ρόδο μονοκατοικίες, διαμερίσματα, καλλιέργειες και οικόπεδα, καθώς και την κατοχή δύο αυτοκινήτων. Ο κ. Γάκης και η σύζυγός του δεν είχαν το 2020 οφειλές και δανειακές υποχρεώσεις.

Ο περιφερειάρχης

– Στο Πόθεν Έσχες του ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε το 2020 μαζί με τη σύζυγό του, συνολικό εισόδημα ύψους περίπου 49.000 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις του μαζί με αυτές της συζύγου του σε ελληνικές τράπεζες ανήλθαν σε περίπου 7.000 ευρώ. Επίσης, μαζί με τη σύζυγό του δήλωσε οικόπεδα, καλλιέργειες, μονοκατοικίες και διαμερίσματα στη Ρόδο, καθώς και την κατοχή τριών αυτοκινήτων. Παράλληλα δηλώθηκε η συμμετοχή του ίδιου και της συζύγου του σε διάφορες επιχειρήσεις ενώ οι δανειακές τους υποχρεώσεις και οφειλές ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 800.000 ευρώ. Για μέρος των οφειλών κατατέθηκαν αιτήσεις ρύθμισης.

Ο δήμαρχος 

– Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του συνολικό εισόδημα ύψους περίπου 145.000 ευρώ  για το 2020. Στις ελληνικές τράπεζες είχε επίσης μαζί με τη σύζυγό του καταθέσεις που ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 73.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, δηλώθηκαν και από τους δύο, οικόπεδα, βοσκότοποι, καλλιέργειες, μονοκατοικίες και αποθήκες σε Ρόδο, Αρκαδία, Αττική. Δηλώθηκε η κατοχή ενός αυτοκινήτου, και η συμμετοχή σε επιχειρήσεις. Ο κ. Καμπουράκης και η σύζυγός τους δεν είχαν το 2020 δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/478690/ta-eisodhmata-kai-ta-perioysiaka-stoixeia-poy-dhlwsan-oi-boyleytes-ths-dwdekanhsoy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι περισσότεροι με εισοδήματα της τάξης των 60 και 70 χιλιάδων τον χρόνο δεν έχουν καταθέσεις και μετοχές που να ξεπερνούν τις 100.000. Κάποιοι μάλιστα έχουν και υπέρογκο δανεισμό. Τι παράδειγμα δίνουν για τους απλούς υπηκόους τους;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ