Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή η Κική Τσακίρη

0
2099

Πάλεψε σκληρά μέχρι το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από σκληρή και πολυετή μάχη που έδωσε, η Κική Τσακίρη, η Ροδίτισσα οικονομολόγος που δίδαξε με τη στάση και τη ζωή της σε όλο τον κόσμο, ότι ο αγώνας του ανθρώπου για τη ζωή απαιτεί κουράγιο, θέληση και αποφασιστικότητα.

Η Κική Τσακίρη έπασχε  από τη μοναδική ύπουλη και ανίατη νόσο την Πλευρική Αμυοτροφική σκλήρυνση. Μία πάθηση που δεν εξετάζει ηλικία, φύλο, ή άλλους παράγοντες προκειμένου να εμφανιστεί. Σταδιακά παραλύει ολοκληρωτικά ο οργανισμός με αποτέλεσμα τη γαστροστομία για τη διατροφή και την μηχανική υποστήριξη για αναπνοή.

Η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή και ως νόσος του Χώκινγκ καθώς ο Βρετανός αστροφυσικός διαγνώστηκε με αυτή την ασθένεια σε ηλικία μόνο 21 ετών και απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών τον περασμένο Μάρτιο.

Η Κική ήταν μητέρα τριών παιδιών, της Αναστασίας, της Σεβαστιανής και του Σταύρου και ζούσε στην Αρχίπολη της Ρόδου. Ήταν  οικονομολόγος, με σπουδές στην Φρανκφούρτη, εξειδικευμένη στα θέματα του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. Η ίδια ξεκίνησε τις εφαρμογές του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. στο Νότιο Αιγαίο. Είναι η γυναίκα που δίδαξε σε όλα τα άλλα στελέχη τί είναι το Κοινωνικό Ταμείο, η «βοήθεια στο σπίτι», η κοινωνική βοήθεια, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ.

Από το 2007 είχε σταματήσει να εργάζεται εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της και από το σπίτι και τον υπολογιστή της, διεκπεραίωνε όλες τις υποχρεώσεις της μέσα από τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή.

Πηγή: rodiaki.gr

Ανακοίνωση του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά πλάκας για τον Θάνατο της Κικής Τσακίρη

Ο Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Νοτίου Αιγαίου, τα μέλη, το διοικητικό συμβούλιο, εκφράζουν τα θερμά τους Συλλυπητήρια για τον Θάνατο της αγαπημένης μας Κικής Τσακίρη.
Ο Θάνατος της μας έχει συγκλονίσει όλους.
Η Κική με περίσσιο τσαμπουκά ανοίγε δρόμους.
Ήταν οικονομολόγος, με σπουδές στην Φρανκφούρτη, εξειδικευμένη στα θέματα του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. Η ίδια ξεκίνησε τις εφαρμογές του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. στο Νότιο Αιγαίο. Ήταν η γυναίκα που δίδαξε σε όλα τα άλλα στελέχη τί είναι το Κοινωνικό Ταμείο, η «βοήθεια στο σπίτι», η κοινωνική βοήθεια, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ.
Καλό Ταξίδι Κική

Κωνσταντίνος Θανόπουλος

Πρόεδρος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ