Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Σε 476 θα ανέλθουν το 2022 οι κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο!

Σε 476 θα ανέλθουν το 2022 οι κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο!

0
487

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα στη Ρόδο με το κρουαζιερόπλοιο “Viking Sky” που θα κάνει ποδαρικό στο λιμάνι μας τη νέα χρονιά, και μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και η σχετική υποδοχή από τον δήμο Ρόδου και τις τοπικές αρχές.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της επόμενης χρονιάς θα καταπλεύσει στις 7 το πρωί προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας και θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο στις 6 το απόγευμα. Το ίδιο πλοίο αναμένεται στη Ρόδο και στις 30 Ιανουαρίου προερχόμενο από τη Λεμεσό έχοντας επόμενο προορισμό τη Μύκονο.

Σε ό,τι αφορά τη νέα χρονιά τα μηνύματα είναι όχι μόνο θετικά αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την εξέλιξη της κρουαζιέρας, καθώς κάθε μέρα που περνά οι εταιρείες ανακοινώνουν όλο και περισσότερες προσεγγίσεις για τη Ρόδο.

Μέχρι στιγμής, δηλαδή λίγες ημέρες πριν να λήξει αυτός ο χρόνος έχει δηλωθεί ο κατάπλους 476 κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο όσο περνά ο καιρός.

Τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα του 2022, έχει δηλωθεί ο κατάπλους δύο κρουαζιερόπλοιων, ενώ το Φεβρουάριο θα επισκεφτούν τη Ρόδο τρία κρουαζιερόπλοια, τον Μάρτιο δεκαπέντε, τον Απρίλιο 46 και τον Μάιο 70. Μάλιστα στις 31 Μαΐου θα βρίσκονται στο λιμάνι μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα και αν δεν αλλάξει κάτι, 8 κρουαζιερόπλοια!

Η κρουαζιέρα φαίνεται ότι ανακάμπτει και αν δεν ανακόψει την πορεία της η πανδημία τότε θα καταγράψει ρεκόρ προσεγγίσεων, αναβιώνοντας τις παλιές καλές εποχές. Ενδεικτικό της ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει είναι και το γεγονός ότι οι εταιρείες άρχισαν να δηλώνουν προσεγγίσεις και για το 2023, χρονιά κατά την οποία το λιμάνι της Ρόδου θα δεχτεί μέχρι στιγμής 215 κρουαζιερόπλοια, αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο που πέρασε προσέγγισαν το νησί μας συνολικά 195 κρουαζιερόπλοια τα οποία μετέφεραν 130.516 τουρίστες, ενώ κατέπλευσαν και συνολικά 638 θαλαμηγοί σε μία περίοδο που η πανδημία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όπως έχει γράψει «Η Ροδιακή» η κρουαζιέρα του χρόνου στην περιοχή μας θα σημειώσει ουσιαστική ανάκαμψη, καθώς εταιρείες και κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει να την επανεκκινήσουν λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που θα συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας.

Ήδη η χρονιά που φεύγει ήταν ενδεικτική των προθέσεων που υπάρχουν για το 2022 αφού σταδιακά ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων αυξάνεται και όσο περνούν οι μέρες προστίθενται όλο και περισσότερα στον κατάλογο εκείνων που θα καταπλεύσουν στη Ρόδο.

Τα 476 κρουαζιερόπλοια που έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής είναι ένας αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος που προκαλεί αισιοδοξία στην τοπική κοινωνία αφού μέχρι στιγμής υπερκαλύπτεται ο αριθμός εκείνων που προσέγγισαν τη Ρόδο το 2019 τη χρονιά πριν από την εκδήλωση της πανδημίας.

Τότε το λιμάνι μας δέχτηκε συνολικά 258 κρουαζιερόπλοια, αριθμός που είχε κριθεί ικανοποιητικός, καθώς τα τελευταία χρόνια η κρουαζιέρα γνώρισε μεγάλη υστέρηση στην περιοχή μας για διάφορους λόγους. Μάλιστα υπάρχουν ημέρες μέσα στην επόμενη χρονιά κατά τις οποίες θα επικρατεί κυριολεκτικά συνωστισμός στο λιμάνι αφού η Ρόδος θα υποδέχεται ακόμα και επτά κρουαζιερόπλοια.

Για το λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει ήδη ένας προγραμματισμός για το πώς θα αγκυροβολήσουν τα πλοία, αφού ορισμένα από αυτά θα δέσουν στην Ακαντιά, ώστε να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.
Το ενδιαφέρον, όπως ομολογούν κύκλοι της κρουαζιέρας, είναι έντονο για το 2022, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ζήτηση αναμένεται να εκτιναχθεί λόγω της ανάγκης των ανθρώπων να ταξιδέψουν και να ξεφύγουν από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Η Ρόδος παραμένει σταθερή αξία στα προγράμματα και αυτό φαίνεται από τις προσεγγίσεις που έχουν ήδη δηλωθεί για το λιμάνι της Ρόδου. Το νησί μας προσβλέπει σε ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση καθώς το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι έντονο και θα είχε ήδη αποτυπωθεί από πέρυσι αν δεν ανέκοπτε την πορεία της κρουαζιέρας η πανδημία.

Η μείωση στα έσοδα όλης της αγοράς και ειδικά στη Μεσαιωνική Πόλη ήταν μία πραγματικότητα καθώς για μία ακόμα χρονιά η συρρίκνωσή τους είναι δραματική και ο προβληματισμός μεγαλώνει σε ό,τι αφορά την ανάγκη επιβίωσης τον χειμώνα. Η καλή κίνηση ενός σύντομου διαστήματος το καλοκαίρι δεν ήταν ικανή να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Το γεγονός λοιπόν ότι πλησιάζουμε σιγά-σιγά τα 500 κρουαζιερόπλοια για την επόμενη χρονιά δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας και ικανοποίησης καθώς τα νούμερα θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές που το νησί ήταν επίκεντρο της κρουαζιέρας και δεχόταν χιλιάδες τουρίστες.

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ