Γιάννης Βάσσος: Όχι στην οπαδοποίηση της πολιτικής

9
1258

Όχι στην οπαδοποίηση της πολιτικής.

Σε λίγες μέρες καλούμαστε οι φίλοι και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, να ψηφίσουμε τον νέο πρόεδρο του κινήματος. Μέχρι τώρα εκτός τις περιοδείες των υποψηφίων, των ρόλο έχουν πάρει οι διάφορες ομάδες των υποψηφίων, που προσπαθούν μέσω  διαδικτύου να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.                                                                                                                                              Έχουν γίνει οπαδοί, υποβαθμίζοντας το περιεχόμενο της πολιτικής τους κουλτούρας.  Ακολουθούν  μια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε απ τους φανατικούς του ποδοσφαίρου, για πολιτικά και μόνο συμφέροντα την εποχή της χούντας.                                                                              Η δυσκολία να εκφράσουν πολιτικό λόγο  οι υποψήφιοι για να κριθούν, οδηγεί  σε μεθόδους και πράξεις  ορισμένων ατόμων που μετά τις διαδικασίες των εκλογών, θα είναι δύσκολο φοβάμαι η συνύπαρξη όλων.                                                                                                                           Οι υποψήφιοι αναλώνονται στο να μας λένε τίνος γιος είναι ο τάδε, πόσο χρονών είναι οι νέοι , τι απαγγέλετε ο άλλος, και τι περιουσία έχουν. Ζητάνε την ψήφο με κριτήρια του 70. Δεν μπορούν να μας πουν για το ΠΑΣΟΚ του 2022. Δεν μπορούν να μιλήσουν για ένα κίνημα που θα εκφράζει τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής,  και της δημιουργίας.                        Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα, είναι ένα πατριωτικό κίνημα, με προοδευτικό και φιλολαϊκό προσανατολισμό , που τα μέλη του  και τα στελέχη του θα αγωνίζονται, για να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά.                                                        Θα πρέπει αυτό το πολιτικό και κοινωνικό κίνημα να ξαναφέρει τον άνεμο δημιουργίας και συλλογικής αυτοπεποίθησης στη χώρα μας. Θα πρέπει να μιλήσουμε για μια Ελλάδα δίκαιη, και αμυντικά ισχυρή και απρόσβλητη στα σύνορά της. Θα πρέπει να έχουμε στόχο της Ευρώπη των λαών, και όχι των τραπεζών. Θα πρέπει μέσα απ αυτοκριτική και θάρρος να απαντήσουμε στην θεωρεία, ότι ο γεωγραφικός  προσδιορισμός της χώρας, καθορίζει και το επίπεδο ζωής. [ Μάιος 2014 Ευαγ. Βενιζέλος ]                                                                                       Το κέρδος και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθορίζει το μεροκάματο, και όχι με ποιον συνορεύουμε.   Θα πρέπει να απαντήσουμε στα θέματα της φτώχιας, του μεροκάματου, της φορολογίας,  των θεσμών, της ασυδοσίας των τραπεζών .  Και μην ξεχνάμε. Βρισκόμαστε στο 2022 και όχι στο 74. Πρώτα η συμμετοχή, και ύστερα ο πρόεδρος.                                               Και να τονίσουμε σε όλους. Πρόεδρο βγάζουμε, και όχι αρχηγό.

ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ μέλος της Ν.Ε Βορ.Συγκρ. Δωδεκανήσου.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φιλε Γιαννη. Το ΠΑΣΟΚ εχει αναγκη, να αποτιναξει απο πανω του τη ρετσινια οτι εκτρεφει λαμογια. Και αυτο για να γινει χρειαζεται μια λειτουργια εσωτερικη τετοια, που αυτο να το διασφαλιζει. Δυστυχως ομως, τα προηγουμενα χρονια, στελεχη απο τα κεντρικα, θελοντας να εχουν τοποτηρητες κομματαρχες στην περιφερεια, εδοσαν πολιτικη δυναμη σε λαμογια, και εδιωξαν σοβαρα στελεχη, που εβλεπαν να επικρατει, η ιδιοτελεια, και η πολιτικη ανηθικοτητα. Μακρυα απο τις πραγματικες αναγκες του λαου, χωρις αρχες και αξιες. Μακρυα σπο τις διακυρηγμενες θεσεις του ΠΑΣΟΚ. Και ετσι ηρθε η αποσυνθεση και η διαλυση. Μακαρι η εκλογη του νεου προεδρου, να γινει απαρχη για ενα νεο ΠΑΣΟΚ, που θα ανταποκρινεται στις προσδοκιες του λαου, και θα δοσει εγγυησεις για μια νεα πορεια, απαλλαγμενη απο τα κακα στοιχεια του παρελθοντος.

    • Να μας ελεγες και ποια ειναι τα»σοβαρα στελεχη»που εφυγαν Συριζαιε..
      μηπως….
      Κουρουμπλης?Ξενογιαννακοπουλου?
      τοπικα ο Γητευτης?
      χαχαχαχαχ
      τους χαριζουμε….δεν θα παρουμε!!!!

      • Αυτε σουμεινε κυριε ψιτ; το 45% που εγινε 5% δε σου λεει κατι; ποσο τυφλος μπορει να εισαι;

    • Πολυ καλα τα λετε.
      Ας ελπισουμε κατι να αλλαξει για το καλο της πατριδας και του λαου!!
      Να ερθει ενα ΠΑΣΟΚ χωρις λαμογια!!

  2. Ένα γκρουπούσκουλο βαρεμένων με ολίγη από νοβάρτις λιμοκοντόρους

  3. Στης 5 του Δεκέμβρη εκλεγουμαι επι κεφαλής αυτόν που θα διασφάλισει την ενότητα αυτόν που θα διασφαλίσει την αυτόνομη πορια αλλά και την αύξηση των ποσοστών μας !

    • Καθαρό από ποιον;;; απ τον Λοβέρδο που υπέγραψε μνημόνιο σκλαβιάς του ελληνικού λαού χωρίς καν να το διαβάσει γιατί του φάνηκε μεγάλο ή απ τον Παπανδρέου που καταχρεωσε την Ελλάδα απερισκεπτα λέγοντας δεξιά κι αριστερά ότι λεφτά υπάρχουν;;και ξοδεύοντας μια περιουσία για να στήσει το γυμναστήριο του στο γραφείο του απ τα λεφτά του Έλληνα;;το ΠΑΣΟΚ είχε ελπίδα με την Φώφη τώρα τετελεσται!!!!

  4. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΔΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,
    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΑΣΕΠ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΑΛΛΑ ΕΞΕΘΡΕΨΕ, ΚΑΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕ ΘΑ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ,
    ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΟ ΠΑΔΟΚ ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ , ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΘΑΡΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΛΑΜΟΓΙΑ…ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ