Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Κω: Όλοι στη ΓΣ του Σωματείου την Κυριακή

0
3362

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΚΩΣ 85300 ΤΗΛ. ΦΑΞ.22420-22394, 6943525960, 6943549201

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β.Σ.Δ.!!!

 

Ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και τη δολοφονία στο βωμό του κέρδους 57 νέων ανθρώπων, απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς μας -Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας-Κατάργηση φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης-Μέτρα προστασίας της Υγείας όλων μας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,(εμπόριο,  αποθήκες κτλ) εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαστε θεατές ενός έργου, που για εμάς και τις οικογένειές μας, εξελίσσεται σε θρίλερ μιας και οι τσακισμένοι μισθοί, η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα πανάκριβα ενοίκια, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και άλλων σημαντικών κοινωνικών αναγκών μας, έχουν κυριολεκτικά κάνει την ζωή μας βίο αβίωτο.

Την ίδια ώρα όμως, μια χούφτα μεγαλέμποροι έχουν εκτινάξει τα κέρδη τους, σημειώνοντας ρεκόρ κερδών τα τελευταία χρόνια, μάλιστα την στιγμή που μέσα από την φορολογία μας ληστεύουν και δίνουμε το 95% του κρατικού προϋπολογισμού από τις τσέπες μας, αυτοί φοροαπαλλάσονται και δίνουν μόλις το υπόλοιπο 5%.

Σε αυτό το έργο όμως δεν μπορούμε να είμαστε πλέον άλλο θεατές. Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές. Δεν πρέπει άλλο να ανεχθούμε από τον δικό μας ιδρώτα να μην ξέρουν τι βγάζουν οι εργοδότες και εμείς να μην μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα ούτε πλέον μέχρι τις 15 του μηνός.

Κάποια ψίχουλα που δίνουν το τελευταίο διάστημα για να μας κλείσουν το στόμα, δεν φτάνουν ούτε για ένα ψωμί την ημέρα.

Επειδή δεν μας αξίζει συμβιβαστούμε λοιπόν με όλα αυτά που ζούμε και εκείνα που μας ετοιμάζουν, πρέπει να δώσουμε την μάχη ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Αξίζει να παλέψουμε τώρα για να υπογραφούν στον κλάδο μας συλλογικές συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους με αύξηση στο βασικό μισθό.

Δεν πρόκειται να υποκλιθούμε στις δυσκολίες «επειδή ποτέ τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα». Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που αποδέχονται τη σημερινή κατάσταση, καλλιεργούν την απογοήτευση, το φόβο. Συμβάλλουν ώστε οι εργαζόμενοι να χαμηλώνουν τον πήχη των απαιτήσεων τους, να περνάει η λογική «αυτή είναι η μοίρα μας», «δεν μπορεί να γίνει αλλιώς» ή ότι «το κεφάλαιο είναι ισχυρό». Αυτή όμως είναι η φωνή των εργοδοτών. Γιατί τα κέρδη τους γεννιούνται από το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και την αποσταθεροποίηση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων.

Τώρα πρέπει οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά να βγούμε στο προσκήνιο με το σωματείο μας, να αναλάβουμε δράση κόντρα σε αυτό το σύστημα που τσακίζει τα δικαιώματά μας για να θησαυρίζουν τα αφεντικά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Πρέπει να φτάσει ηχηρά το μήνυμα σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, ο αγώνας που διεξάγουν τα Συνδικάτα για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για σταθερό ωράριο, την καθιέρωση της Κυριακής Αργίας. Είναι ώρα να συνενωθούν σε ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι με κορύφωση τη μεγάλη Aπεργία στις 28 Φεβρουαρίου.

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβερνήσεις και εργοδοσία, εμείς δυναμώνουμε
την οργάνωση και τον αγώνα μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου της Κω να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε στην Γενική Συνέλευση στις 18/02

  1. Την οργάνωση στα supermarket, σε καταστήματα, στους χώρους δουλειάς για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο.
  2. Την συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία απέναντι στην ακρίβεια που σαρώνει το εισόδημά μας, στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία, στην παιδεία, στην ενέργεια, στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και στην αδιαλλαξία των εργοδοτών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ