ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όχι στον οικονομικό μαρασμό και την εξαθλίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων»

4
605

Νομαρχιακή  Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Κως, 15/11/2021

 «Όχι στον οικονομικό μαρασμό και την εξαθλίωση

των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων»

 

Πέρυσι ζητούσαν από τους επαγγελματίες της εστίασης να τους παραδώσουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους.

Φέτος τους χαρακτηρίζουν αχάριστους και τους καλούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, καλύπτοντας την κυβερνητική αποτυχία.

Αυτή είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον κλάδο της εστίασης, στις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις του τόπου μας, στους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές.

Με προκλητικό τρόπο και αδιαφορώντας για την τύχη επιχειρήσεων και εργαζομένων, με όπλο τον κοινωνικό αυτοματισμό οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν στην καταστροφή έναν βασικό πυλώνα της οικονομίας των νησιών μας.

Ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βόρειας Δωδεκανήσου στηρίζουμε την αυριανή απεργία και ενώνουμε τη φωνή μας με τους συμπατριώτες μας, επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης.

Τασσόμαστε υπέρ της οικονομικής στήριξης και των δίκαιων αιτημάτων των φορέων για τη θωράκιση και ενίσχυση της τοπικής αγοράς, με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς και μία γενναία ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Διεκδικούμε επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για το σύνολο των νησιών, μείωση του κόστους μεταφοράς με την επιδότηση των καυσίμων από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα για την άμβλυνση των συνεπειών που προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας, ώστε οι νησιώτες να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

Αγωνιζόμαστε με τους εργαζόμενους για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημά τους αλλά και η κατανάλωση.

Παλεύουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας για να ανατραπεί η σκληρά δεξιά και αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βρε απατεωνες, καταληστεψατε την μεσαια ταξη υποκριτες, και τωρα δηθεν νοιαζεστε ???
    βγαινατε και καμαρωνατε με τον τσακαλωτο και τους αλλους οτι ηταν ταξικη σας επιλογη και προσπαθειτε τωρα να κοροιδεψετε τους ανθρωπους που καταστρεψατε..
    ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ…
    ΦΙΑΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ, Ο…..ΨΕΥΤΑΡΟΣ…
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ